بحران انسجام اجتماعی، چالشی برای اروپا

حوادث اتفاق افتاده در چند ماه اخیر در اروپا از چند زاویه قابل بررسی است. یک مورد به دلیل عدم تجانسی است که مردم کشورهای اروپایی دارند. تا پیش از جنگ جهانی دوم اروپایی‌ها از یک انسجام ملی برخوردار بودند ولی پس از آن و رشد فزاینده مهاجرت به این کشورها، انسجام اجتماعی آنها دچار مشکلاتی شد.
کد خبر: ۹۲۴۸۴۹
بحران انسجام اجتماعی، چالشی برای اروپا

بحث دیگر افزایش گرایش‌های افراطی در این کشورهاست و افرادی که به کشورهای اروپایی مهاجرت می‌کنند بسرعت دچار بحران هویت می‌شوند. این افراد برای مقابله با این معضل، باید به نحوی خلأ بحران هویتی خود را پر کنند.

برخی جذب گروه‌های راست افراطی می‌شوند. بخشی دچار بحران روحی شده مانند فردی که هفته گذشته در نیس فرانسه با کامیون مرگ بیش از 80 نفر را رقم زد.

برخی هم به گروه‌های تندروی مذهبی تمایل پیدا می‌کنند. تندروی در دهه 80 و 90 میلادی در اروپا بیشتر مربوط به گروه‌هایی بود که گرایش‌های رادیکال نسبت به مدرنیته داشتند این در حالی است که با گذشت زمان، این گرایش‌ها رنگ ایدئولوژیک و مذهبی به خود گرفت.

از سوی دیگر، در اروپا به دلیل همان بحران هویتی که اشاره شد، این گرایش‌ها نمود بیشتری پیدا کرده است.

بر همین اساس چه افرادی همچون عامل حادثه مونیخ و چه کسانی که از این کشورها به داعش پیوسته‌ و حال به کشورهای خود بازگشته‌اند، دچار بحران هویت بوده‌اند بنابراین مشکلی که تا چند دهه پیش چالشی اجتماعی برای اروپایی‌ها بود، حالا به چالشی امنیتی تبدیل شده و جان شهروندان اروپایی را تهدید می‌کند.

محسن جلیلوند - کارشناس روابط بین‌الملل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها