در همین زمینه، مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با تکذیب خطرناک بودن تغییر رنگ دریاچه، رشد جلبکها را نشانه بازگشت حیات به دریاچه دانست و گفت: جلبکهای قرمز کننده دریاچه ارومیه در ماه آینده افزایش مییابند.
مسعود تجریشی با اشاره به اینکه علت تغییر رنگ و سرخی دریاچه ارومیه یک نوع باکتری و جلبک خاص است که در شوری بالای آب گسترش مییابند، در گفتوگو با ایسنا افزود: با افزایش آب دریاچه، نمکهای کف دریاچه حل و باعث شوری آب شده که این افزایش شوری، شرایط رشد جلبکها را فراهم کرده است. وی تصریح کرد: افزایش شوری و رشد جلبکها، دو فرآیند احیای دریاچه ارومیه محسوب میشوند، چراکه ورود آب شیرین به دریاچه، باعث حل شدن نمکهای کف دریاچه شده که پایین رفته است و حل شدن این نمکها سبب شده جلبکها و باکتریهایی که قبلا وجود نداشتند، فرصت رشد پیدا کنند.
تجریشی با بیان اینکه وجود جلبکها، علامت مثبتی برای حیات دریاچه ارومیه محسوب میشود، تاکید کرد: این جلبکها و باکتریها هیچ اثر منفی برای حیات دریاچه ارومیه ندارند و چه بسا که در صورت ورود آب بیشتر به دریاچه ارومیه از طریق همکاری همه دستگاههای اجرایی و کمک کشاورزان، بازگشت آرتمیا که از همین جلبکها تغذیه میکنند نیز محقق شود.
اتفاق دیگری که با افزایش سطح آب دریاچه رخ داده، تمایل مردم برای شنا در این دریاچه است، اما هشدارهایی در این زمینه به مردم داده شده است ازجمله اینکه ناصر آق، معاون علمی پژوهشکده دریاچه ارومیه، خطر شنا برای افراد مسن و مبتلا به فشار خون بالا را در این دریاچه به دلیل غلظت بالای نمک زیاد دانسته و گفته است: توصیه میشود شهروندانی که فشار خون بالایی دارند از شنا در دریاچه ارومیه خودداری کرده و فقط از مزایای طبی آن استفاده کنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد