دکتر ندا ادیبی متخصص پوست و مو در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد : عوامل دارویی یکی از موضوعات اساسی در ریزش مو است ، افرادی که دارو های شیمی درمانی ، داروهای روان پزشکی و انواع داروهای دیگر را مصرف می کند بیشتر از سایر افراد در معرض بروز ریزش مو هستند .
برخی از ریزش موها فاز خاموش دارند یعنی موها بطورعادی حدود 15 الی 20درصد در فاز خواب هستند . افرادی که رژیم های غذایی سرسختانه می گیرند و خیلی کاهش وزن دارند ، افرادی که استرس های زیادی را متحمل می شوند ، افرادی که تحت عمل های جراحی سنگین بیهوشی می گیرند و افرادی که بیماری های مزمن دارند در گروه ریزش مو از نوع تلوژن قرار می گیرند .
وی در ادامه افزود : یک دسته دیگر از ریزش موها هستند که بصورت ارثی در افراد وجود دارد البته ریزش موهایی که فاز آندروژنیک دارند (طاسی با الگوی مردانه) ارثی نیستند و در حدود 30 درصد از افراد بدون عامل ژنتیک دچار این مشکل می شوند .این نوع طاسی هم در آقایان و هم در خانم ها مشاهده می شود ولی با این تفاوت که در خانم ها معمولا خط روی پیشانیشان را از دست نمی دهند.
اما در رابطه با ریزش موهای متداولی که در افراد مشاهده می شود از عواملی چون استرس ، اضطراب ، رژیم نامناسب ، تغذیه نامناسب ، بارداری ، بیماری های شدید و ... پیروی می کنند این عوامل درمان راحت تری نسبت به گروه ریزش موی ارثی دارند .قابل ذکر است برخی افراد دچار ریش موی فصلی می شوند به عبارتی در اوایل بهار دچار ریزش موهای ناگهانی می شوند.
این متخصص اظهار کرد : در برخی افراد هم زمینه های بیماری عامل اصلی ریزش مویشان است ،افرادی که دچار بیماری های پوستی در کف سرشان هستند مانند افرادی که لوپوس در ناحیه سر دارند که ریشه موهایشان را نیز درگیر کرده و موجب ریزش مو شده است و در آخر افرادی که دچار ریزش موهای تکه ای می شوند بطور فرض شب می خوابند و صبح که بیدار می شوند تکه ازموهایشان کاملا ریخته است این افرادی باید تحت نظر متخصص درمان شوند و روش درمان این بیماران بسیارمتفاوت با سایر گروه هاست .
ادیبی متذکر شد: اگر ریزش مو روزانه در حدود 60الی80 تار مو باشد طبیعی محسوب می شود .ولی در واقع هیچ فردی نمی تواند تارهای موهای خود را بشمارد .ریزش مویی که خود فرد متوجه غیر طبیعی بودن آن شود در هنگام استحمام و یا لا به لای برسش با ریزش موی فراوانی مواجه شود و تغییرات به وضوح قابل مشاهده باشد باید سریعا با یک متخصص مشورت کند .
رژیم غذایی غلط و کاهش وزن ناگهانی یکی از دلایل شایع در ریزش مو است . کمبود آهن ،روی ،مس،سلنیوم و ویتامین ب و همچنین استفاده نکردن از میوه ، سبزیجات ، گوشت قرمز، مغز بادام ، گردو و...افراد را مستعد ریزش مو می کنند حتی تغذیه نامناسب مانند انواع فست فود ها ریزش مو را تشدید می کند .
وی در رابطه با تاثیر گذاری انواع شامپو ها متذکر شد : شامپوها به هیچ عنوان نقش درمانی ندارند چرا که شامپو آنقدر روی پوست سر نمی ماند که بتواند اثرات درمانی داشته باشد بنابران پوست فرصت جذب چیزی را ندارد و صرفا نقش تمیزکننده را ایفا می کنند اما نکته مورد نظر این است که شامپوی بد وضعیت موها را به خطر می اندازد و ساقه مو را از بین می برند .
این متخصص در مورد تاثیر ماساژ سر بر روی رویش مجدد مو ها بیان کرد : این موضوع صحت علمی ندارد اما قابل ذکر است که هر عاملی که در پوست سر خون رسانی را بهتر کند ریزش مو کمی بهبود میابد ولی باز این عامل زمانی جواب می دهد که علت ریزش مو مرتبط با آن باشد مثلا فردی که بر اثر تغذیه نامناسب دچار ریزش مو شده است این مسئله بر روی او بی فایده است.
ادیبی در آخر خاطرنشان کرد : برخی افراد بر این باورند که حمام کردن روزانه و استفاده از تمیزکننده های مو ریزش موهایشان را تشدید می کنند ، این تصور کاملا اشتباه است حمام کردن هیچ ارتباطی با تشدید ریزش مو ندارد .
حمام کردن بستگی به چربی پوست سر دارد که یکی از عوامل تاثیر گذار در ریزش مو است . توصیه می شود افرادی که پوست چرب دارند هروز و افرادی که پوست خشک دارند یک روز در میان حمام بروند.
بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد