به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی رسانه ملی، بیش از سه دهه است که روزهای آغازین شهریور با یاد روزهای حماسه و دفاع گره خورده و برای انتقال حماسه آفرینی های ایرانیان در روزهای هجوم ناجوانمردانه دشمن بعثی، یادواره های مختلفی در سراسر کشور برگزار می شود.
ثبت این خاطرات از آنجا اهمیت می یابد که نسل آینده بر دلاور مردی ها و پایمردی های ملتش ببالد و الگویی بی نظیر از شجاعت، گذشت، ایثار و فداکاری به بوته فراموشی سپرده نشود.
تصاویر و صدا های برجای مانده از آن دوران، که همواره خاطرات شیرین و تلخ روز های جنگ را تداعی می کنند، حاصل تلاش جان برکفانی از عرصه تصویر و صدا بوده که دوشادوش رزمندگان در جبهه های نبرد حضور داشتند و یادواره هایی که هر سال از تلویزیون و رادیو در هفته دفاع مقدس پخش می شود تلاشی است برای ذکر همان حماسه های افتخار آفرین.
از این رو امسال نیز رادیو و تلویزیون با تدارکی گسترده، یک هفته را با خاطرات خوش روزهای جنگ، سر می کنند.
قاب سیمای رسانه ملی در ایام دفاع مقدس مزین به تصویر شهدا و ایثارگران و حماسه آفرین یشان در 8سال دفاع مقدس میشود .این برنامه ها به تفکیک شبکه ها معرفی شده اند.
شبکه یک
مجموعه تلویزیونی «رقص پرواز» به کارگردانی احمد مرادپور از شنبه سوم مهر هر شب ساعت 22:15 به روی آنتن میرود.
این مجموعه روایتگر داستان زندگی پزشک حاذقی است که در بحبوحه جنگ به ایران بازگشته و با پرستاری همسفر میشود که به دنبال گمشده اش در جنگ به اهواز آمده است و.. مهدی هاشمی، لاله اسکندری، شهاب حسینی، از بازیگران این مجموعه هستند.
مستند «نشان از بی نشانها» به تهیهکنندگی علیرضا جلالی در 10 قسمت 30 دقیقهای، فعالیت نیروهای اطلاعات- عملیات جنگ تحمیلی را در گفت وگو با فرماندهان موثر دفاع مقدس روایت میکند.
مستند«آن 72 تن» یکی از قسمتهای مستندی 40 قسمتی با عنوان «مثنویهای ناگفته» است. این مستند علاوه بر گفتوگو با خانواده شهدا، فرماندهان و رزمندگان عملیات کربلای پنج، لحظه به لحظه این عملیات را از ابتدا تا پایان تشریح میکنند.محسن محبوبی تهیهکنندگی و کارگردانی این مستند را برعهده دارد.
مستند «دفاع همچنان باقیست» عملکرد نیروی زمینی سپاه پاسداران را در مرزهای کشور به نمایش میگذارد که حامد شکیبانیا تهیهکنندگی این مستند 14 قسمتی را بر عهده دارد.
مستندهای ویژه در هفت قسمت 26 دقیقهای، شامل تصاویری با موضوع دفاع مقدس در هشت سال جنگ تحمیلی است.در هفته دفاع مقدس برنامههای «صبح بخیر ایران» و «خانواده یک»، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس، از مهمانان مختلفی که در جنگ تحمیلی حضور داشتند دعوت میکنند.
برنامه «امروزی ها»نیز در این هفته با حضور بازیگران، کارگردانان، شاعران و خوانندگانی که در حوزه دفاع مقدس فعالیت کردند، روی آنتن میرود.
شبکه دو
برنامه «ردپای تو» ویژه گروه سنی نوجوان، یکی از برنامه های تولید شده در گروه کودک و نوجوان شبکه دو برای این روزهاست.
مستندی نمایشی با نگاهی ویژه به شهدای نوجوان بسیجی که به تهیه کنندگی خدیجه شهبازی در هفته دفاع مقدس هر روز ساعت 17 به روی آنتن میرود.
همچنین همزمان با فرا رسیدن هفته دفاع مقدس برنامه های «زنده باد زندگی»، «عصر خانواده» و «روبه راه» با دعوت از مهمانان از زوایای مختلف به فرهنگ دفاع مقدس میپردازند.
«نمادو» عنوان برنامه دیگری از گروه امور اجتماعی و به تهیهکنندگی هادی خدادی است که در این ایام با رنگ و بویی ویژه ،روی آنتن میرود. گروه برنامه ساز «نمادو» در نظر دارد با حفظ رویکرد اجتماعی و تخصص محور در حوزه اجتماعی از ظرفیت تمام استانهای کشور استفاده و اقدام به بازنمایی رویدادها و پیامدهای اجتماعی و فرهنگی دفاع مقدس کند.
این مهم با حضور در مناطق جنگی،گفت و گو با صاحب نظران این عرصه و شهروندان ساکن در مرزهای غرب و جنوب غربی بستهای خبری تحلیلی به مناسبت این هفته تولید و تقدیم مخاطبان خود میکند.
«بی مرز با حجاب» کاری از گروه خانواده و فرهنگ و به تهیه کنندگی شیدا نیکوروین نیز طی این روزها گفت و گو با مادران شهدای مدافع حرم از کشورهای مختلف را برای بینندگان خود در نظر گرفته که از شنبه 3 مهر تا دوشنبه 5 مهر به روی آنتن خواهد رفت.
همچنین برنامه «از آسمان» به تهیهکنندگی امیر خورشیدی فرد، کاری است از گروه امور اجتماعی که با رویکرد پرداختن به شهدای مدافع حرم و سرداران و فرماندهان هشت سال دفاع مقدس عنوان نام آشنایی برای مخاطبان علاقه مند به فرهنگ شهادت و ایثار این شبکه به شمار میرود که در ایام گرامیداشت دفاع مقدس به مدت سه روز از چهارشنبه 31 شهریور تا جمعه 2 مهر ماه از شبکه دو سیما پخش خواهد شد.
همچنین فیلمهای سینمایی متعددی نیز برای پخش در طول این ایام در نظر گرفته شده که می توان به «تا آمدن احمد»، «شکوه عشق» و «باد و مه» اشاره کرد که در کنار «فیلم های کوتاه انجمن دفاع مقدس»؛ شامل نمایش جدیدترین فیلم های کوتاه، «مجموعه مستندهای دفاع مقدس»؛ گلچینی از مستندهای برتر مرتبط با رشادت های رزمندگان و «سپیدجامگان» با محور نقش پزشکان در دوران دفاع مقدس تقدیم بینندگان این شبکه خواهد شد.
شبکه سه
برنامه «طلوع حماسه» در 7 قسمت 25 دقیقهای کاری از گروه فرهنگ و معارف اسلامی شبکه سه به تهیه کنندگی میر کیوان خلیل پور است که با حضور هفت تن از رزمندگان دوران دفاع مقدس، فعالیتها و خاطرات آنان را مرور میکند و به تحلیل و بررسی عملیات مختلف دفاع مقدس می پردازند.
مجموعه «سروهای سرزمین من» کاری از گروه اجتماعی شبکه سه سیما به تهیه کنندگی علیرضا جلالی و حمید آخوندی در 7 قسمت 45 دقیقهای پخش میشود.
هر قسمت از این مجموعه، شامل گفتگو با یک رزمنده دوران دفاع مقدس و خاطرات عکاسان آن دوران است.
در این برنامه حمید آخوندی به عنوان مجری برنامه با یک کارشناس نظامی که در عملیات دوران دفاع مقدس حضور داشته گفتگو می کند.
«شناسنامه» کاری از گروه اجتماعی شبکه سه سیما به تهیهکنندگی محمد صراف است که اجرای آن را محمدحسین رنجبران برعهده دارد.
این برنامه در هر قسمت زندگینامه و کارنامه فعالیتهای سیاستمداران، مسئولان و چهرههای شاخص در عرصه های مختلف در دوران قبل و بعد از انقلاب اسلامی ایران را بررسی میکند و این هفته به شخصیت های مرتبط با جنگ گفت و گو خواهد کرد.
میان برنامه «قصه های ماندگار» در3 قسمت 7 دقیقهای به تهیهکنندگی حسین بختیاری، نویسندگی و کارگردانی شهرام کهرابی تهیه شده است که خاطرات رزمندگان اسلام در طول هشت سال دفاع مقدس بصورت استودی گراف به همراه مستندی از جنگ تحمیلی را به تصویر میکشد.
برنامه «پایی که جاماند» به بازخوانی کتاب «پایی که جاماند» به نویسندگی سید ناصر حسینی پور و تعدادی از آزادگان و جانبازان دفاع مقدس میپردازد.
«پایی که جا ماند» خاطرات دوران اسارت سید ناصر حسینی پور جانباز و آزاده دفاع مقدس است که در این ایام هر شب از شبکه سه سیما پخش میشود. تهیهکنندگی برنامه را سهراب تازیکه وکارگردانی آن را حسین بیات بر عهده دارند.
برنامه های روزانه «حالا خورشید»، «مردم چی میگن» و مسابقه «جدول» نیز به مناسبت این ایام هر روز موضوعات خود را با موضوع هفته دفاع مقدس هماهنگ خواهند کرد.
شبکه چهار
در برنامه ترکیبی«کاریکاتوریست جنگ»به تهیهکنندگی علی محمد رضایی با کاریکاتوریستهایی که درباره جنگ کار کرده اند، گفت و گو می شود.
برنامه ترکیبی «ناخدا»نیز به کارگردانی محمود کاظمی، زندگی ناخدای لنجی را که در جنگ لنج خود را از دست میدهد به تصویر میکشد.
منصور حکمت نیا در شبکه چهار با مستند «آخرین پرواز» ، ویژگیهای اخلاقی و اخلاص شهید سرلشگر خلبان احمد کشوری و عشق و ارادت او را به دین و امام تبیین میکند.
مستند «ماه و نخل» به کارگردانی مجتبی دهقانی، از شهید جلال رئیسی و مادر او که بیست و پنج سال چشم انتظار بازگشت فرزندش بود میگوید.
مستند «دود عود» به کارگردانی محمد رضا سر ساز یزدی، زندگی جانباز علیرضا سرساز، نقاش و هنرمندی را که بر روی نی سیاه قلم نقاشی میکند، به تصویر کشیده است.
مستند «گروه 23» نیز به کارگردانی مهدی جعفری با موضوع حماسه23رزمنده نوجوان ایرانی که به اسارت رژیم بعث در آمده بودند، را روایت میکند.
مستند داستانی «پهلوان» به کارگردانی مجتبی دهقانی، در باره یکی از خلبانان اف 14 بنام سید حسین حسینی و زندگی نامه ایشان از تولد تا شهادت تولید شده و مستند «پایگاه ششم شکاری» به کارگردانی مسعود نجف پور بوشهری، به موضوع زنگینامه کاپیتان منوچهر شیر آقائی از خلبانان دوران دفاع مقدس، محل تولد، تحصیل و چگونگی ورود به ارتش و همچنین ذکر خاطرات از زبان خودش میپردازد.
مستند«مادر مهر» با موضوع آشنائی با خانم نیکفرد پیر زن نیکو کاری که همسرش در زمان انقلاب و پسرش در جنگ به شهادت رسیدهاند تولید شده و در این ایام از شبکه چهار سیما پخش میشود.
مستند «پایه یک» به کارگردانی محبوبه معافی، زندگینامه محمدرضا سیدی را روایت میکند که در جنگ یک پایش را از دست داده است.
مستند «جبهه میانی» به کارگردانی سید موسی حسینی به تفحص شهدای گمنام توسط رزمندگان و چگونگی پیداشدن پلاک شهدا در منطقه فکه را نشان میدهد. مستند «یک روز خوب» به کارگردانی امیر رضا زیتونی، زندگی خانم یوسف وند اهل خرمشهر را به تصویر میکشد که با جانباز پنجاه درصد شیمیایی ازدواج کرده است.
مستند «این مرد زیر باران آمد »به کارگردانی امیر عابدین پور،زندگی پیرمردی از اهالی روستای کندر استان کرمان را که در سن 90 سالگی به جبهه میرود و جانباز میشود برای بینندگان روایت میکند.
مستند «بر بلندای افتخار» با موضوع آشنائی با جانباز غلامرضایی، موفقیتهای علمی و فعالیتهای شغلی ایشان در صدا و سیمای استان کرمان و زندگی خصوصی و... روی آنتن می رود..
مستند «به همین نزدیکی» به کارگردانی سید حمید حسینی با موضوع مصاحبه و آشنائی با خانواده شهید محسن برهانی و بیان خاطرات پدر و مادر از شهید در قاب تلویزیون نقش میبندد.
مستند « آخرین ستاره » به کارگردانی محسن بخارایی، به معرفی شهید حسین کهتری، دیدهبان لشگر امام حسین (ع)، خصوصیات ممتازاخلاقی و ایمانی این شهید بزرگوار، سالهای اعزام به مناطق جنگی، رشادتهای وی در عملیاات والفجر4و... میپردازد.
مستند «وقتی من بچه بودم جنگ بود» به کارگردانی رضوان سرمد، خاطرات کودکی یک دختر که با دیدن عکسی قدیمی به یاد دوران کودکی و جنگ می افتد را روایت میکند.
در مستند «از بلاک تا پلاک» به کارگردانی مصطفی خسروی، سفر زیارتی کاروان وبلاگ نویس از استان قم به مناطق جنگی دوران دفاع مقدس به تصویر در آمده و. مستند «روایت کردستان» شهر کردستان و رشادتها و مقاومت مردم کرد نشین این منطقه را در دوران دفاع مقدس را نمایش میدهد.. مستند «امام ما گفت» به کارگردانی علی نیا زاده، خاطرات تعدادی از نمایشنامه نویسان دوران دفاع مقدس، نمایشنامههای اجرا شده درباره جنگ تحمیلی و... را پخش خواهد کرد.
مستند «بوی لیمو می آید» به کارگردانی بشیر آزادپور، روایتگر بمباران شهر سردشت از زبان «هیرو یگانه» دختر دانشجوی شیمیایی است. مستند «گنجینههای آسمان »، «ستارگان عشق» به کارگردانی محمد جلیلی در خصوص زندگی شهدا ، بیان خاطراتی از جنگ در مستند «با نوای کاروان» به کارگردانی محمد شکیبانیا ، مستند «افلاکیان گمنام» با موضوع تشییع شهدا و مستند «نیروی زمینی ارتش» و برنامه «چرخ» با اجرا و تهیه کنندگی سیاوش صفاریان پور از دیگر برنامههای شبکه چهار در هفته دفاع مقدس است.
شبکه مستند
شبکه مستند سیما در هفته دفاع مقدس، مستندهایی چون «نام و نشان»، «پهلوان»، «یادگار دوما»، «سوسنگرد معبد ناهید»، مجموعه «داستان جنگ روایت زندگی»، «در محاصره»، «فرماندهان» و مستند جدید «آلفارد» را برای پخش در نظر گرفته است.
همزمان با هفته دفاع مقدس شبکه مستند در ساعات 12، 18:30، 20 و 22 به صورت ثابت مستندهایی در رابطه با جنگ روی آنتن می فرستد.
همچنین مستند «آلفارد» به کارگردانی هوشنگ میرزایی که از تولیدات جدید شبکه مستند است شنبه 3 مهر ساعت 21:30 روی آنتن می رود.
این مستند درباره اولین خلبان شهید دفاع مقدس است؛ خالد حیدری خلبان سنی مذهب کُرد که در سال 1359 در روز اول جنگ داوطلب می شود و دو ساعت بعد در پی حمله هواپیماهای بعثی، در عملیات آلفارد به شهادت می رسد.
این مستند به مراحل گوناگونی چون بازگشت پیکر این شهید با گذشت 32 سال از شهادت، ساخت ماکت در ابعاد واقعی از هواپیمای F4، چرخاندن آن روی تریلی باری سنگین در سطح شهر، نصب آن در ورودی شهر مهاباد در آذربایجان غربی و به خاک سپاری این شهید در کنار ماکت در ورودی شهر می پردازد.
طی این هفته همچنین هر روز ساعت 12 ظهر مستندهای «خاکستر و فرشته»، «ماه و نخل»، «نام و نشان»، «پهلوان»، «یادگار دوما»، «سوسنگرد معبد ناهید» و «آن فروریخته گلهای پریشان در باد» در جدول پخش قرار دارند.
«خاکستر و فرشته» با پخش در روز چهارشنبه 31 شهریور، چکیده ای از مجموعه «گنجینه آسمانی» است که سال گذشته طی هفته دفاع مقدس شامل تصاویر آرشیوی از دفاع مقدس پس از ترمیم، اصلاح رنگ و ارتقای کیفیت، برای اولین بار از تلویزیون پخش شد.
این مجموعه شامل تصاویری ناب از جبهه های جنگ، حضور رزمندگان در مناطق آبی، خاکی و شیمیایی و گفتگو با شهید خرازی است.
«ماه و نخل» پنجشنبه اول مهر ساعت 12 در جدول پخش شبکه مستند قرار دارد.این مستند ساخته مجتبی دهقانی درباره چشم انتظاری مادر شهید رئیسی است که 26 سال در انتظار بازگشت پیکر فرزند شهید خود بوده است.
این مستند طی 9 ماه در تهران، اهواز، منطقه شرهانی، جیرفت و روستای الله آباد در عنبرآباد جیرفت زادگاه شهید ساخته شده و درباره شهید جلال رئیسی است که در سال 1364 در منطقه تنگه ابوغریب به درجه رفیع شهادت نایل آمده و پس از 26 سال دوباره به آغوش مادر بازگشته است. مادری که در زمان بازگشت فرزند، 80 سال سن دارد و از دوری فرزند قامت نحیفش خمیده شده است.
مستند «نام و نشان» که برگزیده جایزه شهید آوینی جشنواره سینما حقیقت است و به چگونگی شناسایی شهدا از طریق دی ان ای می پردازد، جمعه دوم مهر ساعت 12 برای پخش در نظر گرفته شده است.
این مستند تولید انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس به کارگردانی مهدی جعفری دو روایت موازی، اما مرتبط را یدک میکشد که در روایت اول مخاطبان شاهد مسیرِ علمی شناسایی هویت پیکرِ بی نام و نشان شهدا هستند که به گونه ای کاملاً حساب شده و علمی فرآیند شناسایی را به تصویر می کشد.
در روایت دوم حس و حال حاکم بر خانوادهها و تأثیر عمیق شناختن هویت شهدای گمنام برای خانواده های آنها روایت می شود که مخاطب را با خود درگیر می کند.
مستند داستانی «پهلوان» ساخته مجتبی دهقانی شنبه سوم مهر ساعت 12 روی آنتن شبکه مستند می رود.
این مستند درباره زندگی و شهادت سید حسین حسینی خلبان اف 14 نیروی هوایی است که چهار فروردین 1364 در خلیج فارس هواپیمای او توسط جنگنده مورد اصابت قرار میگیرد و او به شهادت می رسد.
در این مستند که در هفت پایگاه هوایی و دریایی از جمله در شهرهایی چون بوشهر، قم، مهرآباد، شیراز و... ساخته شده، کودکی تا شهادت شهید حسینی بازسازی شده است. ساخت «پهلوان» طی از سال 92 تا سال 94 به طول انجامیده و برای نقش شهید حسینی و همسر او از دو تن از بازیگران تئاتر استفاده شده است.
«یادگار دوما» از تولیدات شبکه مستند یکشنبه چهارم مهر ساعت 12 پخش می شود.
این مستند به کارگردانی مریم السادات مؤمن زاده، زندگی پرپیچ خم و پر فراز و نشیب بانو خدیجه محمدزاده را که با فداکاری های بسیار همراه است، روایت می کند.
محمدزاده در زمان جوانی اش همزمان با آغاز جنگ، در عرض 22 ماه سه تن از برادرانش را از دست می دهد و آنها شهید می شوند. برادر دیگرش به عنوان یک جانباز شیمیایی بازمی گردد و تنها پدر او نیز که رزمنده بوده، سالم می ماند و «یادگار دوما» روایتی از این روزهای دشوار است.
به گفته مؤمن زاده، این بانو با وجود مشقات فراوانی که در زمان هشت سال دفاع مقدس به او تحمیل شده، اکنون زندگی اش را وقف دو کار کرده است که برای برادر شهیدش مهم بوده است. یکی انتقال مفاهیم جنگ در آموزش و پرورش که با معلمی به این خواسته جامه عمل می پوشاند و دیگری دفاع از ناموس که او این اقدام را با برگرداندن زنان و دختران فراری به آغوش خانواده، به ثمر می رساند.
محمدزاده در سال 70 با یک جانباز قطع نخاع ازدواج کرده و اکنون در کنار یکدیگر ساکن روستای خشت سر محمودآباد هستند.
دوشنبه پنجم مهر ساعت 12 مستند «سوسنگرد معبد ناهید» برای پخش از شبکه مستند سیما در نظر گرفته شده است.
این مستند که به کارگردانی محمدعلی شعبانی ساخته شده با روایت ناصر طهماسب همراه است و با موضوع وضعیت سوسنگرد، چند روز مانده به محاصره در آبان 59 تولید شده است و همچنین درباره اقدامات بنی صدر رییس جمهور وقت کشور برای رفع این محاصره که با انتقاد مردم همراه است، تصاویری را به نمایش می گذارد.
آخرین مستندی است که در ساعت 12 در آخرین روز از هفته دفاع مقدس از شبکه مستند روی آنتن می رود «آن فرو ریخته گلهای پریشان در باد» است که با محور بازسازی زندگی شهید محمود امان الهی سه شنبه ششم مهر پخش می شود.
این مستند به کارگردانی محمد عبدیزاده نگاهی به زندگی این امیر سرفراز دارد و در استان های تهران، کردستان، گلستان، اراک و گیلان و پادگان پرندک ارتش جمهوری اسلامی ایران ضبط شده است. خانواده معزز شهید امان الهی، ناخدا صمدی و تکاوران نیروی زمینی نیز در این پروژه حضور داشته اند.
شبکه مستند سیما همچنین در روزهای هفته دفاع مقدس ساعت 18:30 جدول پخش را نیز از سه شنبه 30 شهریور تا پنجشنبه 8 مهر به جز جمعه به مستند «داستان جنگ روایت زندگی» اختصاص داده است.
این مستند با اجرای محمد درودیان پژوهشگر حوزه دفاع مقدس به کارگردانی عباس عطریان ساخته شده است. مجری طرح این پروژه اباذر صلاحیان است.
در این مجموعه گفتگومحور در 9 قسمت با چهره هایی چون رضا خدری عکاس، روزنامه نگار و رزمنده دوران دفاع مقدس، مژده اون باشی امدادگر و جانباز 50 درصد، محمدعلی باشه آهنگر فیلمساز، فرشته ملکی همسر شهید جانباز منوچهر مدق، غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا، بهروز افخمی مجری برنامه «هفت» و فیلمساز، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، حسن بنادری فرمانده سپاه آبادان و حسن عابد جعفری وزیر بازرگانی دوران دفاع مقدس گفتگو می شود.
شبکه مستند در این ایام در ساعت 20 نیز برای علاقمندان به آثار دفاع مقدسی مجموعه «در محاصره» را در نظر گرفته که از چهارشنبه 31 شهریور به صورت هر شبی روی آنتن می رود.
مجموعه تلویزیونی «در محاصره» به کارگردانی امیرمهدی پوروزیری و تهیه کنندگی مهدی همایونفر کاری از موسسه فرهنگی «روایت فتح» و شکل جدیدی از یک اثر مستند داستانی است که روزهای حصر آبادان و شکست حصر را تصویر کرده است.
این مجموعه در قالب داستان یک زن و شوهر که در بحبوحه حصر آبادان به همراه فرزندانشان به این شهر باز می گردند، خاطرات شکست حصر آبادان را از زبان مردم به خوبی بازگو می کند و به زندگی مردم عادی در جنگ می پردازد.
همچنین همزمان با هفته دفاع مقدس، بنا شده شبکه مستند باکس ثابتی را به آثار مستند در حوزه دفاع مقدس اختصاص دهد و از چهارشنبه 31 شهریور با پخش مستند «فرماندهان» به تهیه کنندگی امیر بنان هر هفته چهارشنبه ساعت 22 یک مستند مربوط به دفاع مقدس روی آنتن می رود.
این مجموعه در 30 قسمت 25 تا 30 دقیقه ای تولید شده، به فرماندهان مختلف دوران جنگ می پردازد و قسمت اول آن به حاج احمد متوسلیان می پردازد.
شبکه سلامت
«خاطرات ناتمام» با محور بازگویی خاطرات پزشکان در دوران دفاع مقدس تلاش خواهد کرد در این هفته حضور پررنگی در عرصه دفاع مقدس داشته باشد. مستند «ستارگان سپید»روایتی نو و از روزگار گذشته رزمندگان سپید پوش دفاع مقدس است که درکنار وظایف و مسئولیت های فعلی به بیان خاطرات تلخ و شیرین دوران دفاع مقدس از زبان خودشان می پردازند.
در برنامههای ترکیبی «مادر، کودک، تندرستی» و «ضربان» پزشکان و پیراپزشکان در کنار مباحث بیماری، درمان و پیشگیری، متناسب با موضوع برنامه، از آن دوران نیز برای مخاطبان صحبت می کنند.
برنامه های «سلام زندگی»، «تغذیه» و «حال خوب» در این هفته متناسب با موضوع روزهای هفته دفاع مقدس در جدول پخش قرار خواهند گرفت و از برنامه های «اسلاید شو» و «پاکبازان» تصاویر و موسیقی های مناسبتی و خاطرات پزشکان و پرستاران دوران حماسه و دفاع پخش می شود.
شبکه قرآن و معارف
گزارش های کوتاه از همایش ها و جلسات و محافل قرآنی در هفته دفاع مقدس از برنامه «روزنه» به تهیه کنندگی احمد رضا مرادی پخش می شود.
معرفی کتاب هایی با موضوع حماسه و دفاع از برنامه «شیرازه» به تهیه کنندگی میثم ریاحی، به تصویر کشیدن اردوهای راهیان نور در قالب برنامه «فصل رویش» به تهیه کنندگی مهدی شایقی حق، مرور خاطرات هشت سال دفاع مقدس با استفاده تصاویر روزهای حماسه به تهیه کنندگی علی سلطانی از برنامه «برگی از خاطرات» روی آنتن می رود.
از دیگر تدارکات شبکه قرآن و معارف برای این ایام مستند «آسمانی ها» با رویکرد معرفی فرماندهان روحانی دفاع مقدس، برنامه «سوره های سرخ» که به معرفی شهدای قرآنی دوران دفاع مقدس می پردازد و «نمای هشتم» تصاویر معارفی و قرآنی فیلم ها و سریال های با موضوع دفاع مقدس را برای بینندگان در نظر گرفته است.
شبکه افق
برنامه تلویزیونی «گرا» به تهیهکنندگی محمد علی محمددوست در هشت قسمت 78 دقیقهای و به صورت ترکیبی، طی این هفته به صورت زنده از شبکه افق پخش خواهد شد.
این برنامه از سهشنبه 30 شهریورماه تا دوشنبه پنجم مهر هر شب ساعت 22 به روی آنتن افق میرود و تکرار آن هم روز بعد ساعت 16 پخش میشود.
یکی دیگر از مجموعههای در نظر گرفته شده برای پخش از شبکه افق در هفته دفاع مقدس «چهره در قاب» است که حسین همایون فر ساخته است، این مستند در هفت قسمت 40 دقیقهای به روی آنتن میرود، ضمن اینکه موشن گرافیک «تاریخ جنگ» هم طی هفته دفاع مقدس در کنداکتور پخش شبکه افق قرار گرفته داست.
علاوه بر این مجموعهها، فیلمهای مستند تک قسمتی مختلفی با موضوع تاریخ جنگ و مسائل پیرامون آن هم از شبکه افق در ایام هفته دفاع مقدس به نمایش در میآیند.
از جمله این مستندها میتوان به «جام در آفساید»، «خوشه انار»، «رانده شدگان»، «نان جنگ»، «ننه قربون»، «نشانی» و «قاب خالی» اشاره کرد.
«جام در آفساید» به تهیه کنندگی و کارگردانی فرهاد درودگر، درباره اولین حضور تیم ملی فوتبال کشورمان در مسابقات آسیایی بعد از پیروزی انقلاب است که در کشور کویت برگزار شده بود. این بازیها با روزهای آغازین و ابتدایی شروع جنگ تحمیلی هشت ساله علیه کشورمان همزمان بوده و اتفاقات و حواشی پیرامونی این مسابقات دستمایه ساخت این مستند بوده است.
مستند «نان جنگ» که به تلاش نانوایان در دوران دفاع مقدس برای تامین نان جبهه ها می پردازد، «ننه قربون» با موضوع پشتبیانی از جبهه ها در دوران دفاع مقدس و خاطرات زنانی که لباس های رزمندگان را وصله می زدند ساخته شده و «نشانی» عنوان مستندی است درباره نامههایی که از دوران دفاع مقدس جا مانده و به دست صاحبانشان نرسیده است.
یادش به خیر روزهای حماسه
شبکه های صدا نیز امسال مانند سال های پیش با تدارک برنامههای متعدد برای گرامیداشت هفته دفاع مقدس مهیا شده اند.
برنامه هایی که به فراخور مأموریت شبکه ها از 31 شهریور تا 7 مهرروی آنتن خواهند رفت و یاد روزهای حماسه آفرینی مرددم ایران را در ذهن ها زنده میکنند.
مخاطبان شبکه های رادیویی در این ایام در کنار فعالیت روزانه شان، به نمایشها، سرودهای خاطره انگیز آن زمان و آثار موسیقایی جدید با این موضوع، گفتوگو با حماسه سازان آن سالها و برنامه های ترکیبی دیگرگوش میسپارند و حماسه دفاع مقدس کشورمان را در ذهنشان مرور میکنند.
رادیو فرهنگ در برنامههای صبحگاهی «صبح به وقت فرهنگ» ساعت 6:30 و برنامه «کوبه» که ساعت 15:15 پخش میشود اخبار مربوط به هفته دفاع مقدس و برگزاری مراسم گرامیداشت این هفته را پوشش خواهد داد.
همچنین در برنامه «هفت کوچه» که دوم مهراز ساعت 8:30 تا 10 پخش میشود، موضوع دفاع در فرهنگ مردم ایران زمین و فرهنگ جبهه و شهادت در فرهنگ مردم را با حضور دکتر محمد جعفری قنواتی،کارشناس فرهنگ مردم بررسی میکند.
برنامه« سمت و سو» نیز در این هفته هر روز ساعت 20 به فرهنگ دفاع مقدس میپردازد.
علاقهمندان به حوزه کتاب و کتابخوانی در حوزه دفاع مقدس میتوانند هر شب ساعت 23:30 در برنامه «فرآهنگ » از اوضاع کتاب در حوزه دفاع مقدس با خبر و در برنامه « چاپ اول» نیز با تازههای نشر حوزه دفاع مقدس آشنا شوند. دراین برنامه با نویسندگان کتابهای دفاع مقدس گفتوگو میشود.برنامه «چاپ اول» از سوم تا پنجم مهر هر روز ساعت 18:30 از رادیو فرهنگ پخش میشود.
برنامه «نشان» کاری از گروه تاریخ و اندیشه رادیو فرهنگ نیز از اول تا پنجم مهر ساعت 11 صبح مستندهایی با موضوع هشت سال دفاع مقدس و دفاع قهرمانانه دلاور مردان جبهههای جنگ را پخش میکند.
برنامه «شنیدنیهای تاریخ» از 31 شهریور تا 6 مهر هر روز ساعت 20:45 با صدای بهروز رضوی روز شمار دفاع مقدس را روایت میکند.
در بخش موسیقی و سرودهای خاطرهانگیز دوران دفاع مقدس، در این هفته از ساعت 12 بامداد برنامه «سرودها، خاطرهها» به سرودهای دفاع مقدس و ذکر خاطرات مربوط به ساخت آن اختصاص دارد و برنامه «چهارباغ» نیز در طول هفته دفاع مقدس از ساعت یک بامداد موسیقیهای دفاع مقدس را پخش میکند.
رادیو جوان در این هفته با «خانه ام همین جاست» اول مهر ساعت 14:30به بازخوانی پرونده پر افتخار سالهای دفاع مقدس و تحکیم هویت، غرور و افتخار ملی در جوانان میپردازد.
خانوادهها و همرزمان سرداران دفاع مقدس و ایثارگران نیز دربرنامه «سمفونی عشق» حماسه عشق این عزیزان را روایت میکنند. این برنامه هر روز ساعت 12:30 روی انتن میرود.
برنامه «جوان ایرانی سلام» هر روز از ساعت 6:40مستندهای گزارشی با موضوع صحبت با مادران شهید، همسران و خانواده های شهدا و ایثارگر و ارتباط با مسئولان برگزاری مراسم هفته دفاع مقدس را برای پخش در نظر گرفته است.
برنامه «پرواز پروانهها»31 شهریور ساعت 16 زندگی شهدا را از زبان خانواده شهدا و سرداران جنگ روایت میکند. «گزارش یک عکس» مستندی رادیویی است که در ان عکاسان دفاع مقدس به شرح یک عکس و اتفاق های روزهای دفاع مقدس در طول هشت سال دفاع مقدس میپردازند.
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، زنده نگه داشتن دلاوریهای رزمندگان و شهدا، بررسی چگونگی عملیات و حضور پرقدرت ایران در هشت سال دفاع مقدس در عرصههای سیاسی، نظامی و فرهنگی موضوعات برنامه «همیشه ایران» است. این برنامه هر روز ساعت 19به طور زنده روی آنتن میرود. در این ایام گزارشهایی با موضوع دفاع مقدس و ارتباط با مسئولان برگزاری مراسم هفته دفاع مقدس از برنامه «با من ورق بزن»روزهای اول و دو مهر ساعت12:30 پخش میشود.
برنامه «کاوشگر»هر روز ساعت 9 صبح در گفتوگو با کارشناسان، ایثارگران و رزمندگان دوران دفاع مقدس به رویدادها و پرونده پر افتخار سالهای شور و حماسه خواهد پرداخت.
آثار دفاع مقدس در حوزه سینما و تئاتر در برنامه «چهارسو»بررسی میشود،آثار موسیقیایی در حوزه دفاع مقدس نیز در برنامه «نت عاشقی» هر روز ساعت 17:45مرور خواهد شد. برنامه «از زبان برگ» دوم مهر ساعت19:15 کتابهای دفاع مقدس را معرفی میکند پخش نمایش ویژه دفاع مقدس بامداد هرروز ساعت 1:30 و بخش«محله من و ما» نیزاز دیگر برنامههای شبکه رادیویی جوان در این هفته است.
رادیو قرآن در هفته دفاع مقدس هر روز ساعت 6:3 صبح با برنامههای «والشمس» به نقش نظام سلطه در جنگ تحمیلی هشت ساله، دفاع مقدس و غرور ملی و راههای حفظ و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل آینده میپردازد.
برنامه «مدافعان آسمانی» این شبکه نیز از ساعت 17:15 نقش قرآن در آموزههای دینی شهدا به ویژه شهدای قرآنی و تجسم عینی و عملی قرآن در زندگی آنان را تبیین میکند.در برنامه «اشاره» نیز از ساعت 14:30 کتابهایی با موضوع دفاع مقدس معرفی میشوند.
رادیو اقتصاد دربرنامه «روز از نو» با تهیه آیتمهای ویژه در خصوص روحیه ایثار و مقاومت در شرایط اقتصادی کشور و گفتوگو با جانبازان و رزمندگان کارآفرین که وارد عرصه جهاد اقتصادی شدهاند همراه شنوندگان میشود. این برنامه شنبه تا پنج شنبه ساعت 6:30 روی آنتن میرود.
برنامه «نود و هشتی» به آموزههای دفاع مقدس برای تحقق اقتصاد مقاومتی میپردازد. این برنامه کاری از گروه اقتصاد و جامعه شنبه تا پنج شنبه ساعت 17:00 پخش میشود.
برنامه «رهیافت» با هدف تبیین و تحلیل ابعاد مختلف یکی از مهمترین موضوعات روز در حوزه اقتصاد، شنبه تا پنج شنبه ساعت 20 با الگوگیری از حماسه دفاع مقدس و مدیریت جهادی در تحقق اقتصاد مقاومتی روی آنتن میرود.
برنامه «ما می توانیم» نیز با هدف واکاوی تجربیات و آموزههای دوران هشت سال دفاع مقدس در حوزههای اقتصادی و مصاحبه با ایثارگران اقتصادی، به آموزههای دفاع مقدس برای تحقق اقتصاد مقاومتی میپردازد. این برنامه جمعه ساعت 20 پخش میشود.
رادیوورزش در برنامه صبح و ورزش که ساعت 7:10 صبح روی آنتن میرود برنامهها و مسابقات ورزشی که به مناسبت هفته دفاع مقدس برگزار میشود را پوشش میدهد.
این برنامه در آخرین روز هفته دفاع مقدس گزارشی از نواخته شدن زنگ ملی ورزش درفدراسیون جانبازان و معلولان را پخش میکند.
مخاطبان برنامه پنجره ای رو به شب که هر شب ساعت 22 در این هفته به سرودها و نواهای هفته دفاع مقدس گوش میسپارند و شنونده اخبار برنامهها و مسابقات و خاطرات جانبازان ورزشکار از جنگ میشوند. در اخرین شب هفته دفاع مقدس نیز این برنامه به طور ویژه به مدت 90 دقیقه خاطرات دوران دفاع مقدس را نقل میکند.
برنامه «با گزارشگران» در شب های 13 شهریور و 3 مهر ساعت 23 از مراسم و مسابقاتی که قرار است به مناسبت هفته دفاع مقدس برگزار شود گزارش میدهد.
31 شهریور مجله ای رادیویی ورزش جانبازان و معلولان ساعت 15با جانبازان ورزشکار گفتوگو میکند.
برنامه «اسوههای جاوید» دوم مهر ساعت 19زندگی نامه شهدای ورزشکار را مرور میکند.
شنوندگان رادیو ورزش در بخش «پلاکشان مدالشان» برنامه «فرهنگ و ورزش» خاطره شهدای ورزشکار را در ذهن ثبت میکنند. برنامه عصرانه نیز هر روز ساعت 17گفتوگوهایی با موضوع دفاع مقدس روی آنتن میبرد.
رادیو تهران در برنامه «گاهشمار تاریخ» رویدادهای تقویمی را در عرصه های سیاسی، دفاع مقدس، اجتماعی، فرهنگی، هنری، انقلاب، و ... برای مخاطبان بازگو می کند. این برنامه همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس از ساعت 6 و 15 دقیقه پخش می شود.
برنامه «صدای خاطره» با معرفی نمادها و قهرمانان این عرصه به باز آفرینی فرهنگی ارزش های دفاع مقدس اختصاص یافته است.
این برنامه هر روز در 8 باکس 5 دقیقه ای به بازآفرینی فرهنگی ارزشهای دفاع مقدس اختصاص یافته و به معرفی هفت شهر جنگ زده، هفت کتاب حوزه دفاع مقدس و هفت فرمان دفاع مقدس می پردازد.
در حوزه دفاع مقدس شش عنوان برنامه با نامهای «پلاک»، «همسنگر»، «مرز پرگهر»، «سکانس حماسه»، «الماسهای درخشان» و «مرواریدهای خاکی» تدارک دیده شده است که به خاطرات و زندگی ایثارگران، جانبازان اختصاص یافته و ادبیات، فرهنگ و سینمای دفاع مقدس میپردازد.
برنامه «پلاک»سوم مهر ساعت13:30با معرفی شهدای تهران، خاطرات شهدا را ورق می زند.
زوایای پنهان هشت سال جنگ تحمیلی با نقل داستان های دفاع مقدس دربرنامه «مرز پرگهر» بازخوانی می شود. این برنامه چهار و پنج مهر ساعت 13:30 روی آنتن میرود.
برنامه «همسنگر» ماندگارترین خاطرات دوران هشت سال را از زبان کسانی که حوادث آن سالها را درک کرده اندبازگو میکند.
برنامه «الماس های درخشان» آزادگان دفاع مقدس را معرفی می کندوهفت مهر ساعت 13:30 پای صحبت آنها و نقل خاطرات روزهای اسارت مینشینند.
مخاطبان این رادیو هشت مهرساعت 13:30 شنونده برنامه «مرواریدهای خاکی»میشوند. گفت وگو با جانبازان هشت سال دفاع مقدس، بررسی زندگینامه آنان ، عملیاتها و مرور اتفاقی که سرآغاز جانباز شدن این افراد بوده از بخشهای این برنامه است.
بخش هایی از سکانسهای فیلم های ماندگار دفاع مقدس مانند آژانس شیشه ای، شیار 143، از کرخه تا راین، سفر به چذابه، و... نیز از رنامه های دیگر این شبکه است.
«پنجره ای برای تماشا» برنامه اذانگاهی از رادیو تهران است که لحظات ناب اذان و وقت نماز، دعا و نیایش را با رنگ و بویی از زندگی و امید تقدیم شنوندگان خود می کند.
برنامه «آوای نیمروز» از 31 شهریور آهنگ ها و سروده های دفاع مقدس را از ساعت 11و 40 دقیقه تقدیم مخاطبان می کند.
برنامه«ذره بین» نیزمیزگردی با حضور رزمندگان است که سوم تا هفتم مهرماه از ساعت 11 برای ارائه راهکارهایی در چگونگی حفظ ارزشهای دفاع مقدس در زمینه های علمی فرهنگی اقتصادی و اجتماعی روی آنتن می رود.
برنامه «صبح تهران» از 31 شهریور با پخش بخش هایی از فیلم هایی دفاع مقدس ، اطلاع رسانی از برنامه های این هفته و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس از ساعت 7 صبح مخاطبان را همراهی می کند.
برنامه« اینجا تهران است» برنامه های هفته دفاع مقدس در سطح استان تهران را از 31 شهریور ساعت 13:40 اطلاع رسانی می کند.
مسابقه «021» نیز با رویکرد دفاع مقدس از 31 شهریور ساعت 17:30 دقیقه پخش می شود.
برنامه «چراغ » نیز در این هفته هر شب به ابعاد فرهنگی،هنری، ادبی، نمایشی دفاع مقدس میپردازد. این برنامه از 31 شهریور ساعت 21 روی آنتن می رود.
برنامه «تهران در شب» نیز با بخشهای شعر خوانی، داستان کوتاه از خاطرات دانش آموزان رزمنده، پخش موسیقی، گفتارهایی درباره گرامی داشت هفته دفاع مقدس و پخش قسمتهایی از فیلم های دفاع مقدس بخش در هفته دفاع مقدس تقدیم مخاطبان این رادیو می شود.
رادیو گفتوگو در بخش گفتوگوی اجتماعی هر روز ساعت 13:30به موضوعات دفاع مقدس و سبک زندگی ، بسیج سایبری زنان و دفاع مقدس و شهدا و سبک زندگی و جوانان میپردازد. در بخش گفتوگو های علمی نیز این شبکه موضوعات دستاوردهای علم پزشکی دوران دفاع مقدس، خودکفایی علمی و فنی و پژوهش های دفاع مقدس را بررسی میکند.
شنوندگان این رادیو هر شب ساعت 22 موضوع مادران و همسران شهید، اسوههای صبر و جانبازان، جوانان، فضای مجازی و دفاع مقدس ، طنز پردازان دفاع مقدس و زنان و دفاع مقدس را تبیین میکند.
این شبکه در بخش گفتو گوی سیاسی در ایام این هفته ساعت 17:30 نقش آمریکا و غرب را در حمایت از صدام در هشت سال دفاع مقدس در ابعاد سیاسی و نظامی تشریح می کند همچنین با بازخوانی و صورتبندی «جهاد کبیر» در چارچوب فرهنگ دفاع مقدس و عرصههای جدید به نقش آفرینی انقلابی میپردازد.
طرح ظرفیتهای گفتمانی انقلاب اسلامی از هشت سال دفاع مقدس تا مدافعان حرم و بررسی ابعاد مزدوری و خیانتهای منافقین درهشت سال دفاع مقدس و آموزههای جنگ نرم از دفاع مقدس و حضور راهبردی ایران در عرصههای سوریه و عراق در مبارزه با تروریسم داعش از اهداف دیگر این بخش است.
رادیو ایران برنامه «واژه و خمپاره» را با موضوع شعر و داستان دفاع مقدس اول ساعت 21:30 پخش میکند.
خاطرات دفاع مقدس، جنگ نرم و عملیات روانی دشمن، پوشش رژه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس با طرح توانمندیهای جمهوری اسلامی، دیدگاه جوانان امروزی در زمینه شعار «ما آماده ایم» در برنامه «پلاک 8» این شبکه بیان می شود که از 31 شهریور تا 6 مهر ساعت 13:30 روی آنتن میرود.
برنامه«راه شب»هفت مهر به بررسی آثار اقتصاد مقاومتی برای بی اثر نشان دادن تحریم ها ، یادآوری کمک های مردمی پشت جبهه و تحمل تحریم ها و خاطرات آن زمان می پردازد. «تقویم تاریخ» که صبح ها ساعت 6:20 پخش می شود، 31 شهریور تاریخ دفاع مقدس را یادآوری میکند.
مسابقه «فرمانده» با حضور فرماندهان دفاع مقدس از سوم مهربه مدت 4 روز ساعت 15:00 پخش می شود. مستندهایی درباره رزمندگان، خانواده های شهدا، عملیات نظامی دوران دفاع مقدس و وقایع دوران دفاع مقدس در برنامه«به وقت همیشه» روزهای 31 شهریور، وسوم تا ششم مهر ساعت 11:10پخش می شود.
برنامه «ایرانشهر» نیز به بررسی و تبیین خودباوری انقلابی و دینی به عنوان ارزش در بین جوانان و نوجوانان با تکیه بر آموزه های هشت سال دفاع مقدس می پردازد که اول مهرساعت 16 پخش میشود.
برنامه «دیار آشتی» نیز اول مهر از ساعت 16 با ارتباط با یکی از شهرهایی که در دوران دفاع مقدس درگیر جنگ بوده اند ، این حماسه ها را گرامی می دارد.
برنامه «سلام ایران» نیز دوم مهرماه ساعت 13:30با بیان خاطراتی از دفاع مقدس از زبان خانواده های رزمندگان و شهدا و اسرا-بزرگداشت آغاز هفته دفاع مقدس و شکست حصر آبادان را گرامی می دارد. «قصه ظهر جمعه« نیز در قصه ای با موضوع دفاع مقدس را روایت می کند.
رادیو نمایش جاده های جنگ، بال های خیس، هم نوای خاک و باروت، فرنگیس، سرپناه و بستنی فروشی نادر عناوین سریال هایی هستند که در این ایام از رادیو نمایش پخش می شوند.
سریال نمایشی رادیویی «فرنگیس» بر اساس خاطرات فرنگیس حیدر پور تنظیم رادیویی شده است و ساعت 20 به روی آنتن رادیو نمایش می رود.
نمایش رادیویی «بالهای خیس» که ادای دین به شهدای غواص است نیز از پنجم مهرماه ، هر روز ساعت 7:15 دقیقه از رادیو نمایش پخش می شود.
پخش نمایش «سرپناه» نیز به کارگردانی مجید حمزه از 13 مهرماه، ساعت 16:00 در رادیو نمایش آغاز خواهد شد.
«سرپناه» نوشته افروز فروزند؛ درباره فیلمنامه نویسی به نام مهناز کیانپور است که خود به نوعی از قربانیان جنگ تحمیلی است. او مشغول نگارش فیلمنامه ای می شود که به زندگی مهاجران جنگی می پردازد که در یک سرپناه زندگی می کنند.
نمایش رادیویی هم نوای خاک و باروت نیز از 31 شهریور ساعت 9:45 دقیقه به روی آنتن رادیو نمایش می رود که به قسمتی از زندگی نورالدین عافی رزمنده و جانباز 70 درصد می پردازد و نمایش رادیویی «جاده های جنگ» نیز در همین روز ساعت 6:30 دقیقه پخش میشود که درباره ی خاطرات یکی از رزمندگان که پس از سالها به جبهه برگشته است. همچنین علاقه مندان می توانند از سوم مهر ساعت 9 صبح شنونده سریال رادیویی «بستنی فروشی» نادر از این شبکه ی رادیویی باشند.
تولیدات اداره کل هنرهای نمایشی رادیو همزمان با رادیو نمایش در سایر شبکه های رادیویی نیز به روی آنتن خواهد رفت ، شبکه ایران سریال «بال های خیس» را ساعت 22:30، سریال «فرنگیس» از شبکه جوان ساعت 23:30، «نبردی دیگر» از رادیو فرهنگ ساعت 13:00 ، «به فاصله یک گلوله» از شبکه تهران ساعت 1:30 در این ایام به روی آنتن میرود.
رادیو سلامت در برنامه «صبح و زندگی» چهارشنبه 31 شهریور ساعت 7:05 با حضور حسین ابراهیمی مقدم، روان شناس به این پرسش که «به قهرمانان دفاع مقدس افتخار می کنیم چون ...؟» پاسخ می دهد.
برنامه «یاد یاران» از 31 شهریور تا هفت مهر از ساعت 13:10 با دکتر رفیعی لک، دکتر قاسمی، دکتر سادات اخوی، سرهنگ عباس درویشی که از امدادگران و پزشکان دوران دفاع مقدس بوده اند گفتوگو میکند.
برنامه«سپید جامگان آسمانی» دوم مهر ساعت 13:10 به گفت و گو با خانواده، دوستان و همرزمان شهید ابوذر جعفری و بیان خاطرات آنان می پردازد.
برنامه«عصرتون سلامت» پنجشنبه اول مهر از ساعت 17 خاطرات عقیل علیدادی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و امدادگر دوران دفاع مقدس نقل میشود.
برنامه «کوچه سلامت پلاک 102» دوم مهر ساعت 10:20 با حضورکارشناسان به موضوع «آبروی کوچه ها؛ چقدر از شهدای دفاع مقدس می دانید؟» می پردازد.
«رسانه سلامت» 2 مهر از ساعت 15 حمید خزایی، مدیر وقت رادیو تهران و احمد طبعی، گزارشگر نقش رادیو را در ایجاد انسجام اجتماعی در دوران دفاع مقدس بررسی میکنند
«بفرمایید سیب» جمعه دوم مهر ماه از ساعت 17 به مدت 120 دقیقه به بیان خاطرات امدادگران دوران دفاع مقدس می پردازد.
«به رنگ زندگی» از ساعت 17 » به بیان خاطرات دفاع مقدس و باز خوانی یکی از آثار دفاع مقدس خواهد پرداخت. همچنین برنامه «پشت پلک صبح» پنج مهر به موضوع «یاد شب های عملیات و به پاس افتخارآفرینان عملیات حصر آبادان» می پردازد.
«نیم نگاه» برنامه ای است که ششم مهر از ساعت 12 به بررسی نقش خانواده ها در تبیین ارزش های دفاع مقدس به فرزندان می پردازد.
«سنگ زیرین آسیاب» نیز اول یکم مهر از ساعت 16:30 به بررسی نقش و حضور زنان در عرصه هشت سال دفاع مقدس می پردازد.
در برنامه «زنان جامعه من» نیز، هشتم مهر ماه از ساعت16:30 با زنان و خانواده های فعال در دفاع مقدس گفتوگو می شود. در برنامه «خونه زندگی» این شبکه از ساعت 10:30 وصیت نامه شهدا قرائت خواهد شد.
رادیو صبا با برنامه «لبخند خوبان» کاری از گروه طنز و سرگرمی خاطرات طنز رزمندگان را در طول هشت سال دفاع مقدس در قالب نمایش طنز روایت می کند. در این برنامه سعی شده شنوندگان با فرهنگ جبهه هر چه بیشتر آشنا شوند و از چگونگی حفظ روحیه پر نشاط همراه با لبخند این عزیزان در مواجهه با دشمن و در سخت ترین شرایط آن دوران آگاهی یابند.
«لبخند خوبان» به تهیهکنندگی ناهید گودرزی و گویندگی علیرضا تابان و نویسندگی ضیاء الدین خالقی، هر روز ساعت 13:20 دقیقه بر روی موج اف ام ردیف 105.5 مگاهرتز از رادیو صبا پخش میشود.
ویژه برنامه «فرماندهان» مستندی است پیرامون زندگی سرداران و فرماندهان شهید دوران دفاع مقدس که در آن سعی شده رشادتها، دلاوریها و تدابیر این بزرگمردان در زمان عملیاتهای مهم و زمینهساز پیروزی، بیان شود.
همچنین در این ویژه برنامه خصوصیات بارز اخلاقی و خاطراتی از این سرداران شهید از زبان خانواده و همرزمانشان نیز روایت میشود.
«مستند فرماندهان» در هفته دفاع مقدس از 31 شهریور تا ششم مهر ماه در ساعت 20:30 به مدت 30 دقیقه بر روی موج اف ام ردیف 105.5 مگاهرتز از رادیو صبا تقدیم مخاطبان خواهد شد.
برنامه «باشگاه صبا» عنوان برنامهای است که هر روز ساعت 08:30 به صورت زنده و در قالب مسابقه ای مهیج از گروه مسابقات و تفریحات رادیو صبا به روی آنتن میرود.
برنامه «صباهنگ» عنوان برنامه ای است که روزهای یکشنبه، سه شنبه، پنجشنبه و جمعه در ساعت 10:00 صبح از گروه مسابقات و تفریحات رادیو صبا پخش می شود. این برنامه به مناسبت هفته دفاع مقدس و گرامیداشت نام و یاد شهدا اشعار ، مطالب و سرودهای مرتبط با این موضوع را برای شنوندگان تدارک دیده است.
برنامه «طنز و ترانه» عنوان برنامه ای است که با ساختاری ترکیبی- نمایشی از گروه مسابقات و تفریحات رادیو صبا در روزهای زوج و در ساعت 10:00 صبح پخش میشود. این برنامه از 31 شهریور تا ششم مهر ماه مطالب و ترانه های مرتبط با هفته دفاع مقدس را تقدیم مخاطبان میکند.
برنامه «طنز و ترانه» با تهیه کنندگی مجید امجدی فرد و نویسندگی و اجرای صادق عبداللهی، بر روی موج اف ام ردیف 105.5 مگاهرتز از رادیو صبا پخش می شود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: