به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از تسنیم، یک شرکت خودروساز انگلیسی با همکاری یک کارشناس از دانشگاه «گلداسمیت»(Goldsmiths) لندن با بررسی 1000 راننده دریافتند که زنان به هنگام رانندگی به طور متوسط، 12 درصد عصبانی تر از مردان هستند.
«پاتریک فاگان»، روانشناس رفتاری از «گلداسمیت» از 1000 راننده تست حس گرفته تا ببیند چگونه صدا، بینایی، بویایی و طعم ، پاسخهای عاطفی را در حالات مختلف رانندگی تحریک میکنند.
فاگان گفت: از نظر روانی، زنان نسبت به مردان نمره بالاتری در هوش هیجانی و کلامی و ویژگی شخصیتی روانرنجوری یا نوروتیسیزم دارند.
وی افزود: نظریه تکاملی نشان میدهد اجداد زن اولیه در دوران باستان، در برابر هر چیزی که آنها را تهدید میکرد و در زمانی که مردهای آنها به شکار رفته و آنها در غار بیدفاع و تنها بودند، احساس خطر میکردند.
این غریزه سیستم هشدار دهنده، هنوز هم در زنان وجود داشته و باعث میشود تا زنان راننده به محرکهای منفی حساستر باشند، به طوری که سریعتر از مردان عصبانی و ناامید میشوند.
بر اساس این پژوهش، دو احساس غالب در هنگام رانندگی وجود دارد: حس آزادی که احساس شادی را به همراه دارد و خشم هنگامی که ما کنترل خود را از دست میدهیم.
هنگامی که محققان از شرکت کنندگان در این پژوهش سوال کردند که چه چیزی باعث خوشحال شدن شما در پشت فرمان خودرو میشود، 84 درصد از آنها گفتند: "جادههای خلوت(empty roads ) نزدیک به 70 درصد گفتند "مناطق روستایی و خارج از شهر(the countryside)" و 69 درصد از آنها از علاقه خود به "کنار دریا(the seaside)" گفتند و بیش از نیمی از مردم انگلستان یعنی 54 درصد از آنها گفتند آنچه باعث میشود که آنها واقعا در ماشین احساس خوبی داشته باشند، آواز خواندن است.
طبق آمار به دست آمده تقریبا هشت نفر از 10 نفر در حین رانندگی همیشه به چیزی گوش میدهند.
محققان این پژوهش اظهار کردند که هدف ما از انجام این پژوهش بررسی احساسات رانندگان و کمک به آنها برای راندن بهتر هم در حال حاضر و هم در آینده است.
نتایج این پژوهش نشان میدهد که در تمام حالات آزمون، احتمال بروز واکنشهای عصبی از سمت زنان بیشتر است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر