به گزارش جام جم آنلاین ،براساس اظهارات متخصصین تغذیه ،برای کم شدن مضرات آلودگی هوا،بهتر است مصرف منابع غذایی ویتامین E و ویتامین D در برنامه غذایی ماقرارگیرد. این ویتامینها میتوانند اثرات مسمومکننده گازهای آلاینده را خنثی کنند.
ویتامین E در روغنهای گیاهی ، گردو ، بادام ، زیتون ، جوانه گندم ، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز وجود دارد. منابع مناسب ویتامین D هم شیر ، کره و زرده تخممرغ هستند که باید در برنامه غذایی روزانهتان باشند. البته میتوانید با تجویز متخصص، مکملهای ویتامین E و D را هم مصرف کنید.
همچنین متخصصان تغذیه علاوه بر این ویتامینها، مصرف غذاهایی را توصیه میکنند که حاوی آنتیاکسیدانهای سلنیوم و بتاکاروتن اند. سبزیجاتی مثل طالبی ، انبه ، کدو تنبل ، فلفل ، اسفناج ، کلم و زردآلو بتاکاروتن دارند. سلنیوم را هم میتوانید در غذاهای دریایی ، مرغ، نان و غلات سبوسدار پیدا کنید.
ویتامین C هم میتواند به دفع سربی که با هوای آلوده وارد بدن ما شده، کمک کند. شیر و لبنیات به خصوص پنیر و ماست هم به خاطر کلسیمی که دارند میتوانند جذب عناصر سنگین مثل سرب را کاهش دهند.
محصولات غذایی نامناسب
مصرف تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک و نوشابههای گازدار ، به دلیل ایجاد اختلال در جذب عناصر مفید در بدن، میتوانند اثرات سوء آلودگی هوا را دو برابر کنند.
موادی مثل سوسیس و کالباس به دلیل داشتن مواد افزودنی و نگهدارنده، علاوه بر این که به خودی خود مضر و سرطانزا هستند، مصرف آنها برای افرادی که در معرض آلودگی هوای شهرها قرار دارند، به هیچوجه توصیه نمیشوند.
دم نوش های ضد آلودگی هوا
به غیر ازمصرف برخی مواد غذایی ،متخصصان طب سنتی استفاده از برخی گیاهان دارویی را برای این کار مناسب می دانند به عنوان مثال یکی از عوارض آلودگی هوا ایجاد سردردهای میگرنی است که به گفته متخصصان طب سنتی نوشیدن روزانه یک فنجان عرق کاسنی همراه عرق شاتره (نسبت دو سوم کاسنی و یک سوم شاتره) و همچنین عرق ترکیبی اسطوخودوس سردرد ناشی از آلودگی هوا را تسکین می دهد.
کافی است یک فنجان عراق اسطوخودوس را با همان مقدار عرق سنبل الطیب و آب مخلوط کرده و روزی یک تا دو فنجان میل کنید. البته این عرق ترکیبی با نام «عرق جادویی درمان قطعی سردرد» در بسیاری از عطاری ها به فروش می رسد اما برای اطمینان بیشتر خودتان این عرق ها را با هم ترکیب کنید. از طرفی مخلوط کردن چند قطره آب با بادام تلخ کوبیده شده و ماساژ سر با این پماد گیاهی، قرار دادن برش های نازک لیمو روی پیشانی، ماساژ پیشانی با سرکه و بو کردن ریحان و برگ نعنا هم گزینه های مناسبی هستند.
متخصصان طب سنتی همچنین معتقدند که مصرف دم نوش های سنتی با عوارض ناشی از آلودگی هوا مقابله می کند. برای مثال مصرف دم نوش آویشن از بروز مشکلات تنفسی، به ویژه در مبتلایان به آسم و برونشیت مزمن یکی از بهترین گزینه هاست.
برای تهیه این دم نوش کافی است مقداری برگ آویشن و یک عدد لیمو عمانی را داخل آب جوش بریزید و اجازه دهید حدود 15 دقیقه دم بکشد، سپس آن را داخل فنجان بریزید و بعد از شیرین کردن با کمی نبات یا عسل روزی دو بار میل کنیتد. اگر هم برگ آویشن در دسترس نداشتید می توانید سراغ پودر آویشن بروید.
همچنین نوشیدن دم نوش گل گاو زبان و سنبل الطیب برای افراد مبتلا به پرفشاری خون توصیه می شود. کافی است سه قاشق غذاخوری گل گاوزبان، یک قاشق غذاخوری سنبل الطیب، یک عدد لیمو عمانی و یک تکه نبات را در دو لیوانآب جوش بریزید تا نیم ساعت دم بکشد و به رنگ قرمز آلبالویی دربیاید. مصرف روزانه یک تا دو فنجان از این دم نوش هم آرامش بخش است و استرس را از بین می برد و هم از بروز گرفتگی عروق قلب و سکته، به ویژه در هوای آلوده پیشگیری می کند.
چند راهکار دیگری نیز برای مقابله با آلودگی هوا وجود دارد که شامل موارد زیر است:
1-استفاده از عرق پونه وعرق شوید اگر نداشتید میتونید به صورت دمنوش درست کنید.
2-استفاده از سوپ جو
3-استفاده از شلغم
4-استفاده از لیمو
5-استفاده از نارنج
6-جوشاندن آب وسرکه به مدت 20دقیقه درفضای منزل
7-استفاده از گشنیز
8-اسپری کردن گلاب در منزل
9-اگه لیمو ونارنج هم قاچ کنید ودر فضای منزل قرار دهید بسیار عالیه
10-داخل شلغم رو خالی کنید داخلش عسل وآویشن بریزید وسپس بخارپزش کنید
11-استفاده از سیر
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش