به گزارش جام جم آنلاین سحر قناعتی در یادداشتی نوشت؛ اهمیت برنامه صبحگاهی در شروع یک روز پر انرژی برای مخاطبان رادیو و تلویزیون بر هیچ برنامه سازی پوشیده و مبهم نیست. به همین دلیل است که چه در رادیو و چه در تلویزیون معمولا شادترین موزیک ها ٬ پر انرژی ترین مجری ها و خوش اب و رنگ ترین ایتم ها را برای برنامه های صبحگاهی تهیه می کنند.
در سیمای رسانه ملی برنامه های صبحگاهی زیادی بوده اند که با پاسخ مناسب به سلیقه و ذایقه مخاطب خوش درخشیده اند.از « صبح امد» و «ویتامین۳» شبکه سه تا«مردم ایران سلام» شبکه دو و« صبح بخیر ایران» شبکه یک.
در این میان «صبح بخیر ایران» ٬ برنامه ۲۲ ساله رسانه ملی به نوعی پرچم دار این برنامه ها به حساب می اید.این برنامه که با تهیه سفرنامه هایی به اقصی نقاط ایران رفت و درقلب مردم جا باز کرد ابان امسال جای خودش را به یک برنامه تازه نفس به نام « فرمول یک» داد.
بر نامه ای به تهیه کنندگی افشین حسین خانی که از ساعت۶ تا۸ صبح روی انتن می رود و عواملش با تمام وجود امده اند تا خاطرات خوب « صبح بخیر ایران» را تکرار کرده و اتفاقات جدیدی در حوزه برنامه سازی تلویزیونی به ارمغان بیاورند.
خدا همین حوالیه...
فرمول یک با یک تیتراژ پویا و با نشاط اغاز می شود.تیتراژی با صدای خواننده جوان حامد همایون که برای مخاطبان تلویزیون بوی تازگی می دهد و ترانه ای پر از انرژی های مثبت که با نشستن بر پیکره یک ملودی صبحگاهی انرژیک٬ حال مخاطب را خوب می کند.
در این تیتراژ تک تک تصاویر یک شروع خوب با یاد خدا را در ذهن مخاطب تداعی می کند و سیر داستانی مقبولی دارد.
دکوری گرم٬ با رنگ هایی پاییزی
در قلب دکور فرمول خورشیدی است که پرتو هایش به همه جا نور و رنگ می دهد.استفاده از رنگ های گرم که با رنگ هایی که در فصل پاییز بیشتر در طبیعت دیده می شودهم خوانی دارد از نقاط قوت دکوراین برنامه به حساب می اید.سادگی دکور و نور پردازی خوب ان هم متناسب با ساختار و محتوای برنامه است.
اجرایی که باید پخته تر شود
اگر کسی بخواهد برنامه ای جوان پسند و پر نشاط بسازد یکی از جدی ترین و اصلی ترین گزینه هایش برای اجرا سید علی ضیا است. مجری پر انرژی٬ با اطلاعات عمومی نسبتا خوب و مسلط که رادیو جوان پلی برای امدنش به قاب جادویی بود٬ به نوعی در « ویتامین ۳» و« نیمروز» امتحانش راپس داده و ارتباط گرفتن با جوانان را خوب بلد است.
البته سید علی ضیا همواره چوب کم تجربه بودن و جانب داری هایش را خورده است و در همین برنامه هم به دلیل صحبت هایی که درباره پنالتی استقلال در جام حذفی کرد با حواشی روبه رو شد.
در کل اجرای علی ضیا به فرم« فرمول یک» امده و با پختگی بیشتر و کنترل بهتر هیجاناتش می تواند اتفاقات بهتری را برای این برنامه و خودش در حوزه اجرا رقم بزند.
فرمول یک٬ منعکس کننده دغدغه های اجتماعی و انسانی
فرمول یک را می توان یک برنامه حساس به مسایل روز جامعه دانست.در این برنامه بار ها و بار ها دیده ایم که به واسطه مسایل مختلف از جمله ترک برداشتن سی و سه پل٬ ماجرای سیلی خوردن زن دست فروش٬ غرق شدن بانویی در لرستان و...مسیولان و مردم روی انتن امده اند و درباره علت و راهکار مسایل توضیح داده اند.
این امر سبب می شود مخاطبان رسانه ملی در ساعات اولیه صبح در جریان اتفاقات مهم جامعه قرار بگیرند و با دیدن دغدغه های خود و امثالشان انس بیشتری با قاب جادویی و فرمول یک بگیرند.
برنامه صبحگاهی شبکه یک٬ یک بعدی نیست و به مناسبت های مختلف کارشناسان و مهمانانی متناسب با ان مناسبت دعوت می کند.یک روز با روزنامه نگار همشهری از زندگی شهید شاهرخ ضرغام حر انقلاب پرده بر می دارد٬ روزی با کارشناس سینما از علی حاتمی سعدی سینما می گوید و زمانی هم میزبان ساراخادم الشریعه ورزشکار با اخلاق کشورمان می شود.
در بخشی از این برنامه هم اخبار یا معضلات اجتماعی٬ اقتصادی و...به زبان طنز مطرح می شود که این بخش هم به مذاق مخاطبان خوش امده است.
اگر چه عده ای اعتقاد دارند « فرمول یک» شبیه « ویتامین ۳» است و به نوعی راه ان را ادامه می دهد اما عوامل ان تصمیم دارند با به کار گرفتن ایده های جدید٬محتوایی غنی تر و ساختاری منسجم تر و مخاطب پسند تر برنامه ای متفاوت و ماندگار را از خود به جای بگذارند.
تعداد مخاطبان « فرمول یک» در سراسر کشور و موج مثبتی که در فضاهای حقیقی و مجازی برای این برنامه به راه انداخته اند نشان می دهد می توان با تفکر خلاقانه٬ همدلی و تلاش مداوم گروهی و ارایه یک اثر با کیفیت به مخاطبان٬ انها را حتی در ساعت های اولیه صبح میخکوب قاب جادویی کرد و مهمان خانه هایشان شد.
سحر قناعتی - خبرنگار و کارشناس مطالعات فرهنگی و رسانه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر