به نظر من نشاط اجتماعی روابط و تعاملات اثربخش بین افراد جامعه در تامین نیازهایشان است؛ یعنی اگر در جامعهای افراد جامعه در تعامل موثر و مثبت با یکدیگر قرار بگیرند و نیازهایشان به صورت جامع و متعادل تامین شود، در این صورت هم نشاط فردی و هم نشاط اجتماعی حاصل است.
به این معنا که انسانها رضایت و آرامش خاطر خواهند داشت و دغدغه آنها نسبت به حیاتشان و زندگی مناسبشان در جامعه کم خواهد بود. این هم در صورتی رخ میدهد که در جامعه فرهنگ و ارزشهای مناسبی حاکم باشد؛ موضوعی که مستقیما به نقش موثر نهادهای فرهنگی در افزایش سطح نشاط اجتماعی اشاره میکند. درحقیقت اگر فرهنگ و ارزشهای مناسب بر جامعه حاکم باشد، انسانهایی که در این جامعه زندگی میکنند تعامل و ارتباطشان با همدیگر سازنده خواهد بود و در غیر این صورت، جامعه از نشاط لازم برخوردار نخواهد بود.
فرهنگ، محیطزیست جامعه است، همانطور که اگر محیطزیست آلوده باشد، هوا آلوده باشد انسانها از نظر جسمی و به تبع آن از نظر روحی احساس نشاط و سرزندگی نخواهند داشت، اگر فرهنگ یک جامعه نیز مساعد نباشد، نمیتوان انتظار به وجود آمدن نشاط اجتماعی را در این جامعه داشت.
پس نکته جدی و اساسی این است که نهادهای مختلف فرهنگی ما، فرهنگ و ارزشهای مطلوب و مساعد حیات را به جامعه معرفی کنند و آنها را در جامعه اشاعه بدهند و همزمان درخصوص این فرهنگ و ارزشها تبلیغ کنیم و بعد نسبت به فرهنگ و ارزشهای نامطلوب هشدار بدهیم که مردم از آنها پرهیز کنند.تنها در این صورت است که نشاط فردی و اجتماعی برقرار خواهد شد؛ وگرنه به برنامههای مقطعی فرهنگی و اثرگذاری شان نمیتوان دل بست.
مهدی ناظمیاردکانی - عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب