به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، رایحههای نامطبوع بدن به خاطر تعریق یا خوردن مواد غذایی تند مانند سیر یا پیاز رخ نمیدهد بلکه در برخی موارد نشانه ابتلا به بیماریهای خطرناکی است و شناسایی هرچه سریعتر آن میتواند به فرد و پزشکان برای کنترل بیماری کمک کند.
تنفس بدبو نشان دهنده این بیماری خطرناک
یکی از بیماریهای بسیار خطرناک در عصر حاضر بیماری دیابت است، یکی از نشانههای این بیماری تغییر در تنفس است، در برخی زمانها بویژه در مبتلایان به دیابت نوع یک، وقتی سطح انسولین بدن بیمار کم میشود یکی از عوارض بیماری به نام DKA رخ میدهد، در این حالت بدن برای تامین انرژی مورد نیاز خود شروع به شکستن اسیدهای چرب موجود در بافتهای مختلف بدن میکند و این باعث میشود تا نوعی ماده شیمیایی به نام کتون در بدن تولید شود و باعث بدبو شدن تنفس میشود.
اثرات DKA میتواند بسیار شدید باشد و شامل خستگی، تاری دید، از دست دادن وزن، اشکل در تنفس، شکم درد، خشکی دهان و سردرد باشد که در تمامی این موارد فرد باید سریعاً به متخصص مراجعه کند.
با آزمایش خون میتوان تولید ماده کتون در خون را شناسایی کرد و پس از آن اقدامات درمانی و پیشگیرانه برای مقابله با بیماری دیابت را انجام داد.
معمولاً افراد مبتلا به دیابت نوع یک بیشتر ازافراد مبتلا به دیابت نوع دو دچار تنفس بد بو میشوند که در وهله اول خود فرد تشخیص نمیدهد، اما با گوشزد اطرافیان این مسئله برای او مشخص میشود.
بوی بدپا نشانهای خطرناک از حمله عوامل بیماری زا به بدن
بوی بد پا تنها به خاطر پوشیدن کفش ورزشی یا استفاده از جورابهای نشسته و استحمام دیربه دیر نیست و میتواند به دلیل وجود انواع قارچ و باکتری در بدن باشد.
اگر فردی دچار مشکل بوی بد پا است با بررسی انگشتان خود میتواند بیماری خود را تشخیص دهد. اگر فرد در انگشتان خود متوجه قرمزی، تورم و التهاب شد به احتمال زیاد دچار عفونتهای قارچی و باکتریایی شده است.
در این موارد بنا بر تجویز پزشک استفاده از دارو و کرمهای موضعی برای درمان عفونت باکتریایی توصیه میشود، در کنار آن شستشو و خشک کردن پا، استفاده از جورابهای آنتی باکتریال، پوشیدن کفشهای مناسب و دارای منافذ تبادل هوای کافی، خودداری از پوشیدن کفش به مدت طولانی و پرهیز از راه رفتن بدون پاپوش برروی سطوح مرطوب میتواند از بازگشت بیماری جلوگیری کند.
مدفوع بدبو زنگ خطر بیماریهای دستگاه گوارش
تشخیص بسیاری از بیماریها توسط آزمایش و بررسی مدفوع صورت میگیرد، به همین دلیل توجه به آن ضروری است.
براساس تحقیقات مدفوع بدبو نشان دهنده عدم تحمل لاکتوز توسط رودهها وبدن فرد است. لاکتوز قند موجود در محصولات لبنی است که در بدن برخی افراد به دلیل دارا نبودن نوعی آنزیم میتواند سبب دل درد و دل پیچه، اسهال، استفراغ و سایر مشکلات گوارشی شود.
عدم تحمل لاکتوز یک مشکل نسبتاً شایع بین بیش از ۶۵ درصد از مردم جهان است، و معمولاً با رعایت یک رژیم غذایی خاص طبق دستور پزشک کنترل میشود.
در برخی موارد دیگر نیز وجود مدفوع بدبو میتواند نشان دهنده ابتلا به بیماری خود ایمنی روده مشهور به کرون باشد که در این حالت فرد باید برای آزمایشات جدی تحت نظارت دقیق پزشک قرار بگیرد تا از آسیب جدیتر به بافت روده جلوگیری شود.
بوی تند ادرار نشان دهنده عفونت حاد مجاری ادراری
عفونت مجاری ادراری به دلایل مختلف رخ میدهد و در بین زنان شایعتر از مردان است، در اثر این عفونت ادرار بدبو با خروج همراه با سوزش، دارای رنگ قرمز تیره یا کرم پررنگ میشود.
عدم درمان به موقع عفونت مجاری ادراری میتواند منجر به مشکلات کلیوی، نازایی و بسیاری از مشکلات دیگر شود.
این عفونت در اثر عواملی چون سنگ کلیه، دیابت، بزرگ شدن پروستات و یا سایر بیماریها رخ میدهد و فرد در صورت مشاهده علائم باید به پزشک برای معاینات بیشتر مراجعه کند.
بوی دهان، آینه تمام نمای سلامت بدن
بوی بدن دهان میتواند نشان دهنده ابتلابه بیماری آپنه تنفسی خواب باشد، این بیماری در صورت عدم درمان میتواند منجر به کاهش تمرکز فرد در زمان بیداری، چاقی، حمله قلبی و حتی سکته مغزی شود.
در اثر باز بودن دهان و تنفس از این طریق حین خواب بسیاری از میکروبها و باکتریها وارد بدن انسان شده زمینه ساز ابتلا به انواع بیماریها میشوند.
همچنین باز بودن دهان میتواند شرایط آسیب دیدن دندانها را هموار کند به همین دلیل کارشناسان توصیه میکنند افراد خروپف حین خواب را نادیده نگیرند ود ر صورت داشتن علائم به پزشک مراجعه کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد