
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اگر هفته پیش مشتری را مثلا ساعت 10 شب در آسمان دیده باشید، این هفته اگر رأس همان ساعت 10 به پشت بام بروید احساس میکنید ارتفاع بیشتری نسبت به هفته پیش دارد و گویی به وسط آسمان نزدیکتر شده است. اگر فکر میکنید علت این موضوع به جابهجا شدن سیاره مشتری در میان ستارهها باز میگردد، کاملا در اشتباهید. دلیلش را بعدا در همین ستون برایتان خواهم گفت!
اما برای شبهای ماه رمضان شما و دیدار با سیاره مشتری پیشنهاد ویژهای دارم. اگر دوربین دوچشمی شکاری دارید که چه بهتر. اگر هم ندارید بین دوستان و آشنایانتان پرسوجو کنید تا از چنین دوربینی بتوانید برای دیدن سیاره مشتری استفاده کنید. برای اینکه موقع رصد در نتیجه لرزش دست سیاره مشتری را بهتر ببینید بهتر است دوربین دوچشمی را روی سهپایه عکاسی نصب کنید، یا موقع تماشا با دوربین، هر دو آرنجتان را به لبه پنجره یا هر جای دیگری تکیه دهید. در این صورت قرص مشتری را به شکل دایرهای بسیار کوچک خواهید دید.
احتمالا اطراف این سیاره، سه چهار ستاره که روشنایی یکسانی دارند خواهید دید که همه در یک خط قرار گرفتهاند. اینها در حقیقت چهار قمر سیاره مشتری به نامهای گانیمد، اروپا، کالیستو و یو هستند که نخستین بار گالیلئو گالیله 408 سال پیش با تلسکوپ رصدشان کرده بود. پیشنهاد میکنم یک بار زمان افطار موقعیت مشتری و قمرهایش را با دوربین ببینید و یک بار هم به وقت سحر، حوالی ساعت 2 بامداد با دوربین سراغشان بروید. البته سحرگاه خواهید دید مشتری در طول شب جابهجا شده است و در جهت جنوب غربی نمایان است. بهشما قول میدهم اگر سحرگاه هم مشتری را ببینید از میزان جابهجاشدن آرام این چهار قمر به دور مشتری و تغییر موقعیتشان نسبت به هم حسابی شگفتزده شوید.
کاظم کوکرم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد