به گزارش جام جم آنلاین، مهیار منصوری در گفتگو با ایسنا افزود: براساس آمار موجود، میزان مرگ و میر ناشی از چاقی از مجموع مرگ و میر ناشی از چهار سرطان (ریه، سینه، روده و پروستات) بیشتر است.
منصوری با اشاره به اینکه در مطالعات جدیدی مشاهده شد حجم ماده سفید مغز در افراد چاق نسبت به همتایان لاغر کمتر است، افزود: اختلاف در ماده سفید مغزی این دو گروه، تفاوت چندانی در عملکرد شناختی آنها نشان نداد؛ گرچه نتایج و پیامدهای این تحقیقات هنوز کامل مشخص نیست، اما احتمال میرود چاقی و پیری مغز با یکدیگر مرتبط باشند.
این فوق تخصص خون و آنکولوژی بیان کرد: مرض چاقی به عنوان یکی از علل مرگ و میر در سراسر جهان شناخته میشود؛ بهطور متوسط، چاقی طول عمر را شش تا هفت سال کاهش میدهد.
وی ادامه داد: چاقی خطر بسیاری از وضعیتهای فیزیکی و ذهنی را افزایش میدهد و این همایندیهای مرضی اغلب به صورت سندرم متابولیک نشان داده میشوند که ترکیبی است از اختلالات پزشکی مانند دیابت نوع دوم، فشار خون بالا، بالا بودن کلسترول خون و بالا بودن تری گلیسرید خون.
منصوری با اشاره به اینکه شدت ارتباط بین چاقی و وضعیتهای خاص متفاوت است، یادآور شد: یکی از قویترین آنها ارتباط با دیابت نوع دوم است؛ چربی زیاد بدن در ۶۴ درصد موارد در مردان و در ۷۷درصد موارد در زنان علت دیابت است.
این فوق تخصص خون و آنکولوژی اظهار کرد: پیامدهای سلامتی در دو طبقه بزرگ قرار میگیرند؛ آنهایی که به اثرات افزایش توده چربی مربوط میشوند مانند آرتروز، آپنه انسدادی در خواب و ... و آنهایی که دلیلشان افزایش تعداد سلولهای چربی است مانند دیابت، سرطان، بیماری عروق قلب، بیماری کبد چرب غیرالکلی.
وی گفت: افزایش چربی باعث تغییر پاسخ دهی بدن به انسولین و در نتیجه مقاومت در برابر آن میشود و چربی انباشته همچنین یک حالت قابلیت تشدید التهاب و حالت قابلیت تشدید لخته ایجاد میکند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد