
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
این کارشناس مسائل سیاسی به جام جم آنلاین گفت: در مذاکرات تفکرات طرفین یکی از مهم ترین موضوعاتی است که در نتیجه گیری و مثمر ثمر واقع شدن آن اهمیت دارد. چرا که باید مشخص شود دو طرف برای حل مسئله و رفع دغدغه های کشور مذاکره می کنند یا خیر؟ این نکته در بعضی از زمینهها به کلی منتفی بوده اما در برخی از موارد الزامی و ضروری است.
به گفته وی ، افرادی که از برجام و مذاکرات مجدد با آمریکا حمایت میکنند باید پاسخگوی این پرسش باشند که آیا آمریکا را با باورها ، عقاید ، اصول قانونی و نوع دیدگاه اش به مباحث جهانی و منطقه ای قبول دارند یا خیر؟ آیا می خواهند با عنوان اصول پایه مذاکره کنند؟ چرا که زمانی مذاکرات موثر و مقبول واقع خواهد شد که هر دو طرف در تمامی مسائل همدیگر را قبول داشته باشند.
لاسجردی سطح مذاکرات طرفین را یکی دیگر از نکات مهم در مذاکرات دانست و گفت: وقتی دو کشور و یا دو واحد سیاسی برای مذاکره در برابر یکدیگر قرار می گیرند ، باید سطح تصمیم گیری مشخصی داشته باشند. اما براساس نگاه ارباب رعیتی آمریکا به ایران ، هیچ گاه این سطح تصمیم گیری در میان این دو کشور برقرار نشد.
به گفته این کارشناس مسائل سیاسی ، آمریکا به دلیل اینکه خود را قدرت برتر می داند و بر اساس همین دیدگاه و نگاه انتظار دارند طرف مقابل در برابر تمام خواستههای آنان سر تعظیم فرود آورند. لذا یکی از دلایلی که می توان گفت تاکنون در مذاکرات متعدد با آمریکا به نتیجه مثبتی دست پیدا نکردیم همین نگاه ارباب مآبانه آمریکا باشد، چرا که در این نگاه بالا به پایین ایران محکوم به گرفتن امتیازات پایین در مقابل امتیازات بالا می شود.
وی معتقد است ، آمریکا مذاکره را تنها برای مذاکره انجام می دهد. بدین معنا که مذاکره را مقید به نتیجه نمی دانند چرا که آنان معتقدند چون قدرت برتر هستند باید نتیجه را خود مشخص کنند.
عضو سردبیری خبرآنلاین به جام جم آنلاین گفت: کاخ سفید بر این باور است به دلیل ضروریات و اجبارهایی که در نظام بینالمللی است ایران با آمریکا کنار می آید، طی سابقه آشکار و تجربیات مذاکره با آمریکا دریافتیم این کشور تنها برای اینکه ضرر بیشتری را متقبل نگردد وارد مذاکرات می شود. در نتیجه آمریکایی ها زمانی که فکر می کنند کاری از دستشان برنمی آید و می خواهند کشورهای دیگر هزینه برخی از مشکلات را پرداخت کنند آماده مذاکره با کشور مقابل می شود.
لاسجردی ادامه داد: در آخر شرایط ایران با آمریکا اینگونه به پایان نخواهد رسید و با تجربیات به دست آمده در این مذاکرات هم جمهوری اسلامی و هم آمریکا امکانات و فرصت هایی را به دست خواهند آورند که باز هم موضوع مذاکره مجدد را مطرح کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی در پایان گفت: حال که آمریکا با ایران نمی تواند بر اساس اصول مذاکره مثبت و موثر گام بردارد به طور حتم نقش دیگر کشورها در این زمینه کار گشای این مسئله است. به عبارتی ساده تر در طرح دعاوی اینگونه است که اگر دو طرف نتوانند حل موضوع کنند از آدم های معقول و با تجربه استفاده می کنند. اگر بخواهیم بر اساس اصول مذاکرات صحبت کنیم هر کشوری به دنبال این است که بیشترین منفعت را در مذاکرات به دست آورد. اگر کشوری فکر می کند در چالش های جهانی اصل گفت و گو و حل مسئله مهم تر از نتایج آن است باید طرف مقابل را به رسمیت بشناسد. اگر ایران و آمریکا این موضوعات را با هم در نظر گیرند به دلیل الزامات و ضروریات مشکلات منطقه ای می توانند با هم به نتیجه مثمرثمر ای دست یابند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد