به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، غفلت از گذر زمان و سرعت بالای سپری شدن زندگی می تواند افسوس آینده و حسرت کارهایی که می توانستیم در مسیرشان قرار بگیریم اما به خیال فرصت زیادی که دنیا در اختیارمان قرار می دهد، از آنها صرف نظر کردیم می تواند جبران ناپذیر یا بسیار سخت باشد. در ادامه فهرستی از کارهای مهمی را که باید قبل از 40 سالگی انجام دهید، برایتان آورده ایم.
خواب منظمی داشته باشید
شاید برای شما که عاشق شب زنده داری هستید، شنیدن این حقیقت که باید صبح ها سر یک ساعت به خصوص از خواب بیدار شوید، سخت باشد. کارشناسان به این نتیجه رسیده اند که بدن انسان خیلی زود به تغییرات عادت می کند. به عنوان مثال اگر شما چند روز دیر از خواب بیدار شوید، بدن تان را به یک چرخه متفاوت عادت داده اید. بنابراین بهتر است که صبح ها زودتر و سر یک ساعت خاص از خواب بیدار شوید تا بدن تان آسیب نبیند.
با غریبه ها ارتباط برقرار کنید
برقراری ارتباط با دیگران یکی از مهارت هایی ست که شما باید تا قبل از 40 سالگی در آن استاد شوید. به عنوان مثال در یک میهمانی، حتی اگر میهمان ها را نمی شناسید، جلو بروید و مکالمه ای را آغاز کنید. برای شروع می توانید از آنها سوال کنید، سپس به آنها اجازه دهید تا جواب تان را بدهند. همین مکالمه می تواند شروع رابطه ای بلند باشد. با برقراری ارتباط با دیگران، نه تنها ما چیزهایی جدیدی یاد می گیریم، بلکه فرصت های تازه ای چه از نظر کاری، چه روابط عاطفی و... برایمان فراهم می شود.
ورزش مورد علاقه تان را بیابید
تحقیقات نشان داده افرادی که علاقه ای به ورزش ندارند، خیلی زود آن را رها می کنند. اگر می خواهید جسم و روحی سالم و سرحال داشته باشید، باید ورزش را در برنامه روزانه تان بگنجانید. اما ورزشی که انتخاب می کنید که نیز اهمیت زیادی دارد زیرا اگر شما آن را دوست نداشته باشید خیلی زود رهایش می کنید. بنابراین به دنبال فعالیتی که شما را به وجد می آورد مانند بدنسازی، ایروبیک، پیاده روی، شنا و... باشید. یادتان باشد که از 30 سالگی به بعد، بدن ما ماهیچه های خود را از دست می دهد، از این رو ورزش یکی از واجبات است.
در زمینه مورد علاقه تان کار کنید
شما باید در انتخاب شغل تان 3 مورد را در نظر داشته باشید: در چه زمینه ای مهارت دارید؟ به چه زمینه ای علاقه دارید؟ چه شغلی درآمد بالایی دارد؟ شما تا قبل از 40 سالگی باید به این سوالات پاسخ دهید و بر اساس آن شغل مورد نظرتان را انتخاب کنید. در دهه 30 زندگی، احتمال آزمون و خطا وجود دارد اما از 40 سالگی به بعد شما باید در کارتان ثبات داشته باشید.
زمان بیشتری را با خانواده خود بگذرانید
تحقیقات روی عده ای از افراد نشان داده که اکثر مردم از این که نتوانستند دهه 30 خود را بیشتر در کنار خانواده شان بگذرانند، پشیمانند. آنها اعتراف کردند: «ما در آن زمان ها از پدر و مادرمان که انرژی لازم را برای سفر، تفریح، پیاده روی و... داشتند، غافل بوده ایم و حال که به ارزش آنها پی برده ایم، خیلی دیر شده است.» بنابراین تا قبل از آنکه دیر شود، به خانواده خود اهمیت بیشتری دهید. کودکان زود بزرگ می شوند و خانه را ترک می کنند، پدر و مادرها به سرعت پیر می شود و ما را ترک می کنند، بنابراین تا دیر نشده باید قدر لحظات با هم بودن را بدانیم. برقراری رابطه با افراد خانواده نه تنها ما را شاد می کند، بلکه در سلامت روحی و جسمی ما نیز موثر است. البته این را هم از یاد نبرید که کیفیت رابطه مهمتر از کمیت آن است.
«نه» گفتن را تمرین کنیم
نه گفتن سخت است اما همه ما باید آن را تا قبل از 40 سالگی تمرین کنیم. اگر گفتن این کلمه برایتان سخت است، قبل از این که جواب دهید به این فکر کنید که وقت، انرژی و جوانی شما هیچگاه باز نمی گردد، بنابراین مجبور نیستید به چیزی که دوست ندارید پاسخ مثبت دهید. به روابط اشتباه نه بگویید، پیشنهادهایی که فایده ای برایتان ندارند را رد کنید و حتی آنجا که صلاح می دانید به مدیرتان هم نه بگویید و بدانید که با بیان حرف دلتان نه تنها اشتباه نکرده بلکه ارزش خودتان را نیز حفظ کرده اید.
سرگرمی مورد علاقه تان را پیدا کنید
گاهی مردم به دلیل مشغله های زیاد کاری، یادشان می رود که زندگی بیرون از محیط کار هم زیبایی های خود را دارد. این شمایید که باید به دنبال راهی برای تنوع و شادی زندگی تان باشید. اگر به نقاشی علاقه دارید، به کلاس های نقاشی بروید، اگر موسیقی دوست دارید، آن را یاد بگیرید... در واقع شما باید برای دوران میانسالی خود به فکر یک سرگرمی باشد و آن را تا قبل از 40 سالگی، یعنی زمانی که انرژی و حوصله کافی دارید، بیاموزید.
شکست خوردن و دوباره ایستادن را یاد بگیرید
همه ما چه بخواهیم چه نخواهیم در برخی از مراحل زندگی، شکست می خوریم و این طبیعی ست. چیزی که در این میان اهمیت دارد، دوباره بلند شدن و تلاش کردن است. این موضوع به خصوص در دهه 30 زندگی بسیار اهمیت می یابد، از این رو که شما در این دوران آینده تان را می سازید. اگر پس از شکست دلسرد و ناامید شوید، در حقیقت آینده تان را بر باد داده اید.
بر استرس تان غلبه کنید
استرس می تواند روی جسم، ذهن و حتی احساسات ما تاثیر منفی بگذارد. از آنجا که استرس جزو جدانشدنی زندگی همه ماست، باید به دنبال راهی برای مقابله با آن باشیم. هر چه زودتر راهی برای غلبه بر آن پیدا کنیم، بهتر است. برخی ها با گوش دادن به موسیقی آرام می شوند و برخی دیگر با کشیدن نفس عمیق... شما نیز باید به دنبال راهی برای آرام کردن خودتان باشید.
یاد بگیرید
تمام شدن مدرسه و دانشگاه به این معنی نیست که شما باید یادگیری چیزهای جدید را متوقف کنید. ما تا زمانی که زنده ایم، باید در تلاش برای بالا بردن اطلاعات مان باشیم. بنابراین خودتان را به موضوعاتی که در آن تخصص دارید محدود نکنید. دهه 20 و 30 بهترین دوران برای یادگیری ست زیرا ما زمان بیشتری را نسبت به دهه 40 سالگی داریم پس درنگ نکنید.
خودتان را ببخشید
همه ما در زندگی اشتباهاتی را مرتکب شده ایم اما نباید خودمان را مدام برای آنها سرزنش کنیم. ما باید اشتباهات مان را ببخشیم و راه را برای ورود اتفاقات خوب دیگر باز کنیم. لازم نیست که اشتباهات تان را فراموش کنید. بهتر است که آنها را با خودتان مرور کنید و از آنها درس بگیرید. مطمئن باشید که بار دیگر بهتر از قبل عمل خواهید کرد. هنگام شکست، با خودتان همانطور رفتار کنید که با دیگران رفتار می کنید و آنها را در سخت ترین شرایط دلداری می دهید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد