سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، دلمه پیاز یکی دیگر از انواع دلمهها میباشد که در ایران سرو میشود. این دلمه خوشمزه را میتوانید در تمام فصول تهیه و میل کنید.
همانطور که میدانید در ایران دلمه برگ مو معروفترین دلمه است، ولی دلمه پیاز نیز از آن کم نمیآورد و در بین مردم پرطرفدار است. ادویههای مورد نیاز برای پخت این دلمه همانند دیگر دلمهها میباشد و تنها تفاوت آن پیاز است.
دلمه پیاز طبعی گرم و معتدل دارد و برای تمامی مزاجها مناسب است. از این دلمه میتوان به عنوان یک پیش غذا و یا یک وعده غذایی کامل استفاده کرد. طعم این دلمه ملس و شیرین است.
شما میتوانید بسته به ذائقه شخصی خودتان طعم آن را شیرین و یا ترش انتخاب کنید، ولی طعم اصلی آن کمی شیرین است. در حین درست کردن این دلمه باید دقت کنید که پیازها زیاد نجوشد که نرم شوند و ظاهر خود را از دست بدهند.
دلمه برگ مو بیشتر در فصل تابستان تهیه و سرو میشود و در فصل زمستان نمیتوان آنرا تهیه کرد و دلیل آن این است که برگ مو تنها در فصل تابستان یافت میشود، ولی پیاز چیزی نیست که تنها در یک فصل یافت شود بنابراین این غذا را میتوانید در تمام فصول درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
پیاز یک آنتی بیوتیک قوی است که از مریض شدن فرد جلوگیری میکند. اگر میخواهید در زمستان سرما نخوردید پیاز میل کنید و میکروبهای بدن خود را با این کار بکشید و از بیشتر بیماریها پیشگیری کنید و خود را در برابر آنها ایمن کنید.
دلمه برگ ختمی، دلمه به، دلمه بادمجان، دلمه برگ کلم و… از انواع دلمهها است که همانند این روش طبخ میشوند؛ و به طور کلی دلمه پیاز جزو خانوادهی دلمه و کوفتهها میباشد.
مواد لازم
پیاز: ۵ عدد
گوشت چرخ شده: ۲۰۰ گرم
لپه: ۱ پیمانه
برنج: ۱ پیمانه
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
جعفری: ۱ پیمانه
شکر: ۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی: ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری
سرکه: ۲ قاشق غذاخوری
مراحل پخت
مرحله ۱
در ابتدا پیاز را با نمک آبپز کنید و پیازهای پخته شده را از ته فشار بدهید تا لایهلایه بیرون بیاید
مرحله ۲
تهیه مواد میانی:
مرحله ۳
یک عدد پیاز را رنده کرده و با کمی روغن تفت دهید.
مرحله ۴
مقداری زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله ۵
گوشت چرخکرده را به مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید.
مرحله ۶
حدود ۱ ق غذاخوری از رب گوجه را اضافه کرده و صبر کنید تا مواد کمی پخته شوند.
مرحله ۷
در انتها برنج و لپه نیمپز شده، نمک و جعفری را اضافه کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید.
مرحله ۸
سپس داخل هر لایه از پیاز مقداری از مایه بگذارید و لوله کنید.
مرحله ۹
لولههای پیاز را داخل قابلمه بر روی هم بچینید.
مرحله ۱۰
شکر و سرکه و رب گوجه فرنگی را باهم مخلوط کنید و بر روی حرارت بگذارید تا قوام بیاید.
مرحله ۱۱
در آخر بر روی پیازها بریزید و به دلمهها زمان بدهید تا کاملا بپزد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛