سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین ، شاید در روزهای اخیر در خیابان ماشین های گل زده عروس و داماد را دیده باشیم و این سوال هم بلافاصله به وجود بیاید که اینها مراسم ازدواج خود را کجا و در چه شرایطی می خواهند برگزار کنند و آیا از خطر کرونا نمی ترسند؟
هنوز اخبار مربوط به ابتلای تعداد زیادی از مهمانان حاضر یک مراسم ازدواج به ویروس کرونا نگذشته و تلویزیون نیز چند شب پیش تازه دامادی را نشان داد که تنها دو روز بعد از مراسم ازدواجش به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شده و البته کارش به بخش مراقبت های ویژه کشیده.
عقیده و افکار بسیاری از مردم جامعه شامل مرور زمان شده است؛ مرور زمانی که به آنها می گوید یک مشکل بعد از مدتی خود به خود حل می شود. حالا بر اساس همین طرز تفکر غلط بسیاری فعالیت های روزمره و عادی گذشته را از سر گرفته اند.
یک عده خسته شده اند، یک عده هم باور غلطی دارند که کرونا تقریبا فروکش کرده، یک عده دیگر هم فرضیه بسیار غلط از بین رفتن ویروس کرونا در گرما را باور دارند و عده دیگری نیز به دلیل سهل انگاری پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند.
اکنون که تالارهای عروسی همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد و از طرف دیگر تب کرونا دوباره در سطح کشور به شدت افزایش یافته با یک ویروس شناس به نام محمدرضا فرهادی همکلام شدیم.
وی به جام جم آنلاین گفت: هر فرد آلوده به ویروس کرونا اگر برخی از مسائل ساده را رعایت نکند دو الی سه نفر دیگر را به این ویروس آلوده می کند. در رابطه با دایره ابتلای کرونایی پیش از این بحث های زیادی شده است. حتی زمانی گفته می شد که هر فرد مبتلا می تواند بیش از 10 نفر را مبتلا کند اما اکنون واقعیت درست تر این است بگوییم اگر فرد مبتلا در خیابان راه برود، ماسک نزند و جلوی دهان و بینی خود را هنگام عطسه و سرفه نگیرد و با دیگران تماس فیزیکی داشته باشد افراد زیادی را مبتلا می کند، حالا چه یک نفر سر راه او قرار بگیرد و چه 50 نفر.
فرهادی درباره فعالیت تالارهای عروسی گفت: فرض کنید در یک بخش از تالار 60 نفر حضور دارند. کافی است یک نفر در این جمع کرونا داشته باشد و مسائل بهداشتی را رعایت نکند. اگر پیش از این گفته می شد که یک فرد در حالت عادی سه نفر را می تواند مبتلا کند اینبار قدرت انتقال او 60 برابر بیشتر می شود. این نه فقط درباره تالار که درباره سایر اماکن عمومی صادق است.
وی درباره واقعیت جهش این ویروس نیز تاکید کرد: جهش ویروس کرونا انکارناپذیر است و نمی توان آن را کتمان کرد اما واقعیت مهم تر این است که باید بررسی کنیم این جهش به چه سمت و سویی بوده است. آنچه که مشخص به نظر می رسد این است که جهش ویروس در سراسر دنیا یکسان نیست. مشخص نیست که در برخی از نقاط دنیا جهش چقدر میزان خطرآفرینی ویروس را بالا و پایین برده است.
این ویروس شناس تاکید کرد: شمار پروتئین های موجود در ویروس کرونا با جهش ها افزایش یافته و به همین دلیل میزان سرایت پذیری در برخی از انواع ویروس کرونا بالاتر رفته است.
وی در پایان گفت: ده ها نوع از جهش ویروس کرونا شناسایی شده اما در رابطه با نوع ویروس جهش یافته در ایران هنوز حقیقتی علمی به مرحله تثبیت نرسیده است اما می توان با نتایج تجربی متوجه شد که میزان سرایت پذیری در موج دوم کرونا در ایران بالاتر رفته است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد