معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت تشریح کرد؛

احتمالات پزشکی و بهداشتی برگزاری حج تمتع

ابلاغ پروتکل‌های بهداشتی عربستان برای مراسم حج؛

بوسیدن و دست زدن به کعبه و حجرالاسود ممنوع شد

عربستان سعودی پروتکل‌ های بهداشتی و محدودکننده شدیدی را برای مقابله با کرونا به منظور برگزاری مراسم حج ابلاغ کرد.
کد خبر: ۱۲۷۰۵۷۲

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های عربستان سعودی پروتکل‌های ایمنی و محدود کننده شدیدی را برای مراسم حج امسال ابلاغ کرد.

طبق اعلام خبرگزاری رسمی عربستان، اقدامات پیشگیرانه‌ای که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری عربستان سعودی آن را ابلاغ کرده شامل موارد زیر است:

تمامی زوار، کارمندان اماکن مقدسه و مسئولان حج باید در همه زمان‌ها ماسک بپوشند.

دستگاه‌های غربالگری حرارتی باید در تمامی ورودی‌ها (اعم از اماکن مسکونی، ایستگاه‌های اتوبوس و یا مسجدالحرام در مکه) نصب شود.

از ورود به اماکن مقدسه منا، مزدلفه و عرفات بدون داشتن گواهی حج از تاریخ ۱۹ ژوئیه (۲۹ تیر) تا دوم اوت (۱۲ مرداد) جلوگیری به عمل خواهد آمد.

اجازه برگزاری نماز جماعت به نمازگزاران با شرط آنکه ماسک زده باشند و هر کدام از نمازگزاران فاصله اجتماعی ۱.۵ تا ۲ متر را رعایت کرده باشد، داده می‌شود.

حجاج اجازه ازدحام را ندارند و به آن‌ها با شرط آنکه بیش از ده نفر، ۵۰ متر مربع از مساحت چادر‌ها را اشغال نکنند، چادر اختصاص داده می‌شود.

همچنین در خصوص رمی جمرات و سنگ زدن به شیطان، به زوار سنگریزه‌های استرلیزه و بسته بندی شده داده می‌شود. حجاج مراسم رمی جمرات را طبق جدول زمان بندی شده به انجام خواهند رساند؛ به طوری که در هر زمان، تنها یک گروه با حداکثر ۵۰ نفر ظرفیت می‌تواند رمی جمرات را به انجام برساند.

حجاج برای طواف بیت الله الحرام در تمامی طبقات توزیع خواهند شد. دست زدن و بوسیدن کعبه و حجرالاسود ممنوع خواهد بود.

زوار و حجاج نمی‌توانند وسایل شخصی خود مانند حوله، وسایل محافظتی، دستگاه‌های ارتباطی، لباس‌ها و وسایل اصلاح و تراشیدن (به مانند تیغ و...) را در اختیار افراد دیگر قرار دهند.

به هر زائری در تمامی طول سفر حج یک صندلی اختصاص داده خواهد شد. اعضای یک خانواده مجاز هستند که در کنار یکدیگر بنشینند.

همچنین هر اتوبوس باید ۵۰ درصد از خود را بکار گیرد تا اطمینان حاصل گردد که فاصله اجتماعی رعایت شده است. همچنانکه باید دست کم یک صندلی خالی ما بین هر دو زائر قرار گیرد.

باید موانع و فاصله گذاری‌هایی برپا و ناظرانی نیز برای نظارت بر حسن انجام این اقدامات گمارده شوند.

همچنین آب زمزم و آب شرب عادی در بطری‌های یکبار مصرف به زوار داده می‌شود. تمامی آبسردکن‌ هایی که پیشتر زوار در مساجد مقدس مکه و مدینه به آن‌ها دسترسی داشتند نیز برداشته می‌شوند و یا غیرفعال خواهند شد.

گفتنی است؛ پیشتر و در تاریخ ۲۲ ژوئن سال جاری میلادی (دوم تیر ۱۳۹۹) عربستان سعودی اعلام کرد که به علت شیوع همه گیری کرونا، این کشور تنها به شماری افراد محدود اجازه برگزاری مراسم حج امسال را خواهد داد.

طبق اعلام عربستان این افراد از ملیت‌های مختلفی خواهند بود که در عربستان اقامت دائم دارند و زائران بین المللی اصلاً اجازه ورود به عربستان سعودی را نخواهند داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها