به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ستاره، این غذا را اکثرا در قزوین، خراسان و فارس میپزند و میتوان گفت به خاطر ادویه و مواد رنگارنگ بیشتر در مجالس و مهمانیها و عروسی سرو میشود.
مواد لازم برای تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی
برنج
|
یک و نیم کیلوگرم
|
مرغ
|
یک و نیم کیلوگرم
|
پیاز
|
۳ عدد متوسط
|
کشمش پلویی
|
۱۵۰ گرم
|
زرشک
|
۱۵۰ گرم
|
شکر
|
۳ قاشق غذاخوری
|
خلال بادام
|
۱۵۰ گرم
|
خلال پسته
|
۱۵۰ گرم
|
زعفران دم کرده غلیظ
|
به مقدار لازم
|
گلاب
|
۲ و نیم استکان
|
خلال پرتقال
|
۷۵ گرم
|
نمک، فلفل و زردچوبه
|
به مقدار لازم
|
کره و شکر
|
به مقدار لازم
|
طرز تهیه مرصع پلو
- در مرحله اول برای تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی، برنجها را خوب پاک کنید و بشویید و دو الی سه ساعت در آب و نمک بگذارید تا خیس بخورد.
- سپس پیازها را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. برای تف دادن پیازها، کره یا کمی روغن را در یک ماهیتابه بریزید و حرارت دهید تا داغ شود. پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی و نرم شوند.
- مرغ را تمیز کنید و خوب بشویید. سپس آن را به صورت درسته یا به صورت نگینی خرد کنید و به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید.
- برای سرو مرصع پلو هم میتوانید مرغها را به صورت تکه تکه و نگینی سرو کنید و هم به صورت کامل و درسته.
- مقداری زردچوبه برای خوشرنگ شدن به مرغها اضافه کنید و خوب هم بزنید و تفت بدهید.
- بعد از این که خوب مواد را تفت دادید، به میزان لازم آب به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا مرغها به خوبی مغز پخت و نرم شوند. این کار معمولا حدود 15 دقیقه طول میکشد.
- برای خوش طعمتر کردن مرغها، یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را بر روی مرغها بریزید تا عطر و طعم بینظیری به آنها بدهد.
- در ماهیتابهای بزرگ مقداری روغن سرخ کردنی یا کره بریزید و روی حرارت قرار دهید و سپس کشمش و زرشک را تفت دهید. مقداری شکر نیز به ماهیتابه اضافه کنید تا شیرین شوند.
- دقت کنید مدت زمان تفت دادن زرشکها زیاد نشود تا زرشکها نسوزند و طعم تلخی نگیرند.
- خلال پسته و بادام را به صورت جداگانه چند ساعت (اگر از شب قبل خیس کنید بهتر است) در گلاب خیس کنید و سپس با کمی کره تفت دهید، اما مراقب باشید تیره نشوند و نسوزند.
- خلال پوست پرتقال را که از قبل تلخیاش را گرفتهاید به مواد بالا اضافه کنید و تفت دهید.
- برای آماده کردن برنج مرصع پلو، برنج را در آب جوش، بجوشانید و آبکش کنید. با دیدن اولین ترک روی دانههای برنج وقت آن است که برنج را از روی شعله گاز بردارید و آبکش کنید. در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و صبر کنید تا داغ شود.
- برای درست کردن ته دیگ، نان یا سیبزمینی یا هر ته دیگ دیگری که دوست دارید کف قابلمه بچینید و سپس یک لایه برنج روی آن بریزید.
- برنج را به صورت ساده دم کنید؛ برای دم کردن برنج ابتدا حرارت را افزایش دهید تا بخار در قابلمه بپیچد، سپس حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی دم بکشد. همچنین درب قابلمه را با دستمال دم کنی بپیچید.
- برای سرو مرصع پلو، برنج را در دیس کشیده و از تمامی موادی که آماده کردید به دلخواه روی آن را تزیین کنید.
- برای تزیین مرصع پلو مجلسی میتوانید روی برنجتان زعفران بریزید و روی آن را با خلال پسته و بادام، زرشک، کشمش و خلال پوست پرتقال به روش دلخواه تزیین کنید.
برای مشاهده دستورالعمل غذای سریع و ساده کلیک کنید.