طرز تهیه خورشت قیمه نخود

درست کردن قیمه نخود خیلی آسونه و دقیقاً مث خورش قیمه هست با این تفاوت که از نخود در تهیه اون استفاده شده. با من همراه باشین تا گام به گام این خورش خوشمزه رو درست کنین و فوت وفن اون رو یاد بگیرین.
کد خبر: ۱۲۷۷۹۵۳

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایران کوک،قیمه نخود یکی از غذاهای ایرانی محلی و سنتی استان یزد است. قیمه نخود با طعم و عطر دل انگیز خودش می تونه در کنار سایر خورش ها مثل خورشت قیمه بادمجان، خورشت هویج، خورش ساک و غیره زینت بخش سفره تون باشه.

طرز تهیه خورشت قیمه نخود

مواد لازم قیمه نخود

نخود                                      500 گرم

گوشت گوسفندی                     600 گرم

پیاز                                         2 عدد

لیمو عمانی                              5 عدد

رب گوجه فرنگی                        2 یا 3 قاشق سوپ خوری

روغن                                      به میزان لازم

زعفران                                    به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه                 به میزان لازم

 

طرز تهیه قیمه نخورد

  1. برای درست کردن قیمه نخود یزدی، ابتدا لازم است که نخودها را از قبل خیس کنید. برای این کار، از 24 ساعت قبل، نخودها را در یک کاسه متوسط بریزید و روی آن ها را با آب بپوشانید و بگذارید تا خوب خیس بخورند. بهتر است در طول این مدت زمان چند بار آب نخود ها را عوض کنید. در صورت تمایل می توانید، پس از گذشت این مدت زمان، نخود ها را داخل آبکش بریزید. سپس پوست آن ها را جدا کنید و بعد آن ها را نصف کنید. به این کار اصطلاحاً دو لپه کردن گفته می شود.
  2. در این مرحله، گوشت را نیز بشویید و پس از خشک شدن به قطعات مکعبی برش بزنید.
  3. پیازها را نیز به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید.
  4. در هر کدام از لیمو عمانی ها به کمک یک چاقو یا چنگال چند سوراخ ایجاد کنید. سپس آن ها را برای 2 ساعت در یک کاسه به همراه مقدار مناسبی آب بگذارید تا خیس بخورند.
  5. یک قابلمه متوسط را روی شعله گاز بگذارید و کمی زمان دهید تا قابلمه گرم شود. مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و پس از داغ شدن روغن پیاز هایی که خرد کردید را داخل روغن بریزید و به آرامی پیازها را سرخ کنید تا سبک و شفاف شوند.پس از اینکه پیاز را خوب تفت دادید، در این مرحله ابتدا گوشت های خرد کرده را به پیاز اضافه کنید و تا زمانی که آب گوشت کشیده شود و تغییر رنگ دهد تفت دهید. سپس زردچوبه را نیز به گوشت و پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا طعم و رنگ زردچوبه به خورد گوشت برود.
     
  6. حالا گوشت و پیاز را در کناره قابلمه بگذارید. سپس رب گوجه خانگی را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و به خوبی رنگ باز کند و بعد گوشت را هم با آن مخلوط کنید.
  7. حالا نخودهای خیس خورده و لپه شده را به قابلمه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با سایر مواد هم بزنید. سپس مقدار 5 پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و تا زمانی که آب جوش بیاید شعله گاز را زیاد کنید و پس از جوش آمدن آب، شعله گاز را ملایم کنید و اجازه دهید برای حدوداً 2 ساعت گوشت و نخود خوب بپزند.
  8. پس از گذشت یک ساعت و نیم از زمان پخت، زعفران دم کرده، لیمو عمانی، نمک و فلفل را نیز به قیمه نخود اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
  9. پس از اینکه قیمه نخود جا افتاد، شعله گاز را خاموش کنید. قیمه نخود را در ظرف مناسب بکشید و روی آن را با سیب زمینی سرخ کرده تزیین کنید و همراه با پلوی ساده یا پلو زعفرانی میل کنید.

 

برای مشاهده دستورالعمل غذای ساده و سریع کلیک کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها