به گزارش جام جم آنلاین و بنابر اعلام روابط عمومی سازمان انتقال خون، میزان ذخایر خون در برخی از استان ها از جمله استان تهران که بخش مهمی از خون مورد نیاز بیماران و عمل های جراحی را در کشور تامین می کند در روزهای اخیر کاهش یافته است.
استان هایی که همه گیری کرونا در آنها شدیدتر است و بیماران مصرف کننده خون بیشتری دارند نیز در همین وضعیت قرار دارند. ترس از ابتلا به بیماری کووید 19 ، کاهش تردد شهروندان در سطح شهرها، سرد شدن و آغاز بارش ها و وضع قوانین و اجرای آنها برای کم کردن از میزان خطر ابتلای شهروندان به ویروس کرونا در بیشتر استان ها از دلایلی است که میزان اهدای خون را کاهش داده است. اما تنها راه کمک به بیماران صعب العلاج و جراحیها - بیماران هموفیلی و تالاسمی و زنان بارداری که حین زایمان نیاز به خون دارند، اهدای خون است و هنوز بشر نتوانسته است خون مصنوعی بسازد.
بنابراین گزارش برای اطمینان خاطر شهروندان از سلامت و ایمنی محیط مراکز اهدای خون تمام موارد استاندارد در مراکز انتقال خون برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا رعایت میشود و جای هیچگونه نگرانی برای اهداکنندگان وجود ندارد. ضمن اینکه هنوز هیچ مورد ابتلا به کرونا از طریق خون و فرآوردههای آن ثبت نشده است.
گفتنی است؛ 20 درصد خونهای اهدایی به مصرف بیماران تالاسمی و بیماران خاص میرسد که به این هدیه نجات بخش نیاز مستمر دارند.
از طرفی خون و فرآورده های آن عمر محدودی دارند و خون کامل 35 روز و پلاکت تنها 3 روز ماندگاری دارد و بدین لحاظ همه روزه نیاز به اهدای خون در کشور احساس می شود.
سازمان انتقال خون از هموطنان با سن بیش از ۱۸ و کمتر از 60 سال تمام و حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم دعوت می کند که به کمک بیماران چشم انتظار بشتابند و در روزهای سرد و شیوع کرونا، بیماران نیازمند به خون را فراموش نکنند تا دست در دست و پشت به پشت هم با حمایتی همیشگی روزهای سخت همه گیری کرونا را پشت سر بگذاریم و کمک کنیم تا خانواده های کمتری داغدار شوند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد