به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا ، سوزان پیروان با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر، تغذیه ایده آلی برای نوزاد محسوب می شود، اظهار داشت: شیردهی با شیر مادر فواید بسیاری هم برای نوزاد و هم مادر شیرده دارد.
وی درباره فواید شیر مادر برای نوزاد خاطرنشان کرد: شیر مادر از نظر مقدار چربی، قند، آب، پروتئین و مواد معدنی به نسبت صحیح برای نوزاد از همه مواد دارد و در حدی است که برای رشد و نمو طبیعی کودک لازم است. همچنین به گونه ای است که وقتی سن نوزاد بالاتر می رود این ترکیبات بر اساس نیازهای تغذیه ای کودک تغییر می کنند.
متخصص زنان و زایمان، راحت بودن هضم شیرمادر به نسبت شیرخشک را از دیگر فواید تغذیه با شیرمادر عنوان کرد و افزود: بر همین اساس، عوارض گوارشی مانند نفخ در نوزاد که بعد از مصرف شیرخشک شایع است در تغذیه با شیر مادر کمتر دیده می شود.
پیروان با تاکید بر اینکه شیر مادر حاوی آنتی بادی یا پادتن هایی است که از مادر به نوزاد می رسد، توضیح داد: این پادتن ها می تواند جلوی یکسری از بیماری های مهم مانند بیماری های گوارشی، اسهال، بیماری های تنفسی و همینطور آلرژی در نوزادی را بگیرد به نحوی که شاهدیم عفونت گوش در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند کمتر دیده می شود. باید دقت کنیم هر چقدر زمان شیردهی بیشتر باشد این فواید بیشتر به نوزاد می رسد.
عضو انجمن متخصصان زنان و مامایی با تاکید بر اینکه در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند خطر کمتری از مرگ ناگهانی نوزاد دیده می شود، تصریح کرد: شیر مادر باعث می شود مشکلات کوتاه مدت و دراز مدت در نوزادان نارس کمتر شود.
در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند خطر کمتری از مرگ ناگهانی نوزاد دیده می شود، همچنین شیر مادر باعث می شود مشکلات کوتاه مدت و دراز مدت در نوزادان نارس کمتر شودبهره هوشی نوزادانی که از شیرمادر تغذیه می کنند بیشتر است
پیروان ادامه داد: وزن گیری نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند بهتر است و احتمال چاقی را در آینده کودک کمتر می کند.
وی تاکید کرد: مطالعات نشان می دهد نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند از بهره هوشی بالاتری برخوردار هستند.
متخصص زنان و زایمان درباره فواید شیردهی برای مادر هم یادآور شد: در مادرانی که شیر می دهند در زمان شیردهی هورمون اکسیتوسین ترشح می شود که اثرات انقباضی دارد به این معنا که هم در مجاری شیردهی و هم در رحم مادر انقباضاتی ایجاد می کند.
وی توضیح داد: انقباضاتی که در رحم ایجاد می شود باعث می شود مادری که تازه زایمان کرده، در اثر شیردهی با سرعت بیشتری به حالت طبیعی بازگردد و همین نکته احتمال خونریزی پس از زایمان را کاهش می دهد.
پیروان با بیان اینکه شیردهی باعث می شود مادران شیرده، اضافه وزن دوران زایمان را سریعتر از دست بدهند و سریعتر به وزن اولیه بازگردند، تصریح کرد: دیده شده که یکسری بیماری ها از جمله ابتلا به سرطان پستان، تخمدان و رحم در مادرانی که شیر می دهند کمتر است. از سویی دیگر احتمال افسردگی بعد از زایمان کمتر است.
عضو انجمن متخصصان زنان و مامایی یادآور شد: باید شیردهی یکساعت بعد از تولد شروع شود چرا که در آغوش گرفتن مادر باعث ایجاد تماس عاطفی بین مادر و نوزاد می شود بنابراین بهینه است در ساعت اولیه شروع شود.
پیروان درباره میزان کالری مصرف روزانه مادر شیرده هم توضیح داد: در زمان شیردهی، مادر شیرده به طور معمول 450 تا 500 کالری اضافه در روز نیاز دارد تا نیازهای طبیعی یک مادر که مشغول شیردهی است برآورده شود. یعنی 2500 کالری باید به بدن برساند.
این متخصص زنان و زایمان به مادران شیرده هشدار داد: مصرف سیگار در زمان شیردهی مضر است و ایجاد آلرژی و بیماری تنفسی در نوزاد می کند.
پیروان افزود: سیگار همچنین مقدار شیر را کم می کند در نتیجه وزن گیری نوزاد در زمان شیردهی با مشکلات مواجه می شود.
وی درباره مصرف مایعات هم توصیه کرد: مادری که شیر می دهد بهتر است مقادیر زیادی مایعات در روز مصرف و براساس تغذیه ای که دارد طبق نظر پزشک از مکمل های غذایی و ویتامین استفاده کند. این متخصص درباره میزان مصرف قهوه در زمان شیردهی هم گفت: مقدار مجاز قهوه مصرفی 200 میلی گرم کافئین یا یک فنجان است که مشکل آفرین نخواهد بود اما به طور کلی در روزهای اولیه بعد از تولد و همینطور در نوزادان نارس بهتر است از کافئین استفاده نشود.
پیروان درباره داروهایی که در زمان شیردهی مصرف می شود هم یادآور شد که تصمیم گیری درباره مصرف دارو در زمان شیردهی به نظر پزشک بستگی دارد بنابراین مادر شیرده حتما موضوع را با پزشک در میان بگذارد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد