می توانید قرص را به دو نیم تقسیم کنید؟

قبل از نصف کردن قرص حتما بخوانید

آنچه لازم است در مورد ضایعات پیگمنتانه بدانید

ضایعات پیگمانته پوست دقیقا چیست ؟

ضایعات پیگمانته زمانی اتفاق می افتد که بدن بیش از حد نیاز ملانین تولید کند که این باعث ایجاد لک بر روی صورت می شود ولی ضایعات پیگمانته به لک محدود نمی شود.
کد خبر: ۱۲۹۲۱۱۲

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، ضایعات پیگمانته نامی است که متخصصان به یک مشکل پوستی اختصاص داده اند که در این وضعیت تکه هایی از پوست وجود دارند که اطراف آن ها تیره تر از سایر قسمت های دیگر می باشد. انواع ضایعات پیگمنتانه شامل لکه های پیری ، ملاسما و التهاب می باشد. هر کدام از این ها علت های مختلف و درمان های متفاوتی دارند که از جمله کرم ها و محصولات آرایشی را شامل می شود.

ضایعات پیگمانته

 ضایعات پیگمانته چیست ؟

این ضایعات پیگمنتانه زمانی اتفاق می افتد که پوست بیش از حد ملانین تولید می کند. ملانین رنگدانه ای است که به پوست ما رنگ می دهد زمانی که ملانین بیش از حد تولید شود، قسمت هایی روی پوست ما ایجاد می گردند که اطراف آن ها تیره تر خواهد بود. ضایعات پیگمانته یک وضعیت رایج پوستی می باشد و بر روی افراد با تمام انواع پوستی تاثیرگذار است.

بعضی از فرم های ضایعات پیگمنتانه شامل ملاسما و لکه های خورشیدی هستند که احتمالاً روی قسمت هایی از پوست تاثیر می گذارند که بیش از همه در معرض نور خورشید قرار گرفته اند، مثل صورت، بازو و ساق پا. انواع دیگر ضایعات پیگمانته معمولاً بعد از یک آسیب دیدگی، التهاب پوستی مثل بریدگی، سوختگی، آکنه یا لوپوس به وجود می آید. این موارد می توانند در هر جایی از بدن یافت شوند. دارا بودن رنگدانه به مقدار زیاد در محل هایی از پوست معمولاً بدون ضرر و آسیب می باشد اما گاهی اوقات می تواند مشکلاتی را در بدن فرد نشان دهد.

 ضایعات پیگمانته

علل ضایعات پیگمانته

علت ضایعات پیگمانته بستگی به نوع آن دارد.

رایج ترین علت ها شامل موارد زیر می باشد :

قرار گرفتن در معرض نور خورشید :

بدن شما زمانی که در برابر نور خورشید قرار می گیرد، شروع به تولید ملانین بیشتری می کند تا از پوست شما محافظت کند. این پروسه باعث می شود که لکه های تیره روی پوست شما ایجاد گردد.

التهاب پوستی :

قسمت هایی از پوست هستند که بعد از التهابات پوستی دچار تیرگی می گردند. این تیرگی ها می توانند شامل آکنه، اگزما، لوپوس پوست و آسیب دیدگی پوست باشند. افرادی که پوست های تیره تری دارند، بیشتر در معرض این مشکل قرار می گیرند.

ملاسما :

قسمت های تیره پوست می تواند به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد گردد. مشکل ملاسما در دوران بارداری رایج تر از همیشه می باشد.

واکنش به مصرف داروها :

بعضی از داروهای خاص مثل داروهای ضد مالاریا و یا داروهای ضد افسردگی نیز وجود دارند که عاملی برای ضایعات پیگمنتانه هستند. در این حالت ضایعات پوستی شبیه به رنگ خاکستری می شوند. بعضی از مواد شیمیایی در کرم های موضعی نیز می تواند عاملی برای این مشکل باشد.

وضعیت های مختلف مربوط به سلامتی :

علت های جدی تری برای ضایعات پیگمنتانه می تواند شامل بیماری آدیسون و یا هموکروماتوزیس باشد . بیماری آدیسون روی غده های درون ریز تاثیر می گذارد و باعث ایجاد ضایعات پیگمنتانه در محل هایی از پوست خواهد شد که شامل موارد زیر است :

  •  لب ها
  •  آرنج یا زانو
  •  انگشتان پا
  •  داخل گونه
  •  قوزک پا
  •  داخل گونه 

نشانه های بیماری آدیسون شامل موارد زیر است :

  •  خستگی و ضعف عضلانی
  •  حالت تهوع
  •  اسهال و استفراغ
  •  کاهش وزن
  •  دل درد
  •  سرگیجه

اگر هرکدام از علائم بالا را داشتید، هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

هموکروماتوزیس نیز یک وضعیت ژنتیکی می باشد و روی بدن شما تاثیر می گذارد. این بیماری باعث می شود که آهن بالایی در بدن شما وجود داشته باشد. در نتیجه جزئیات باعث تیرگی پوست شما می گردد. اگر هر کدام از علائم زیر را داشتید، احتمال اینکه به این بیماری مبتلا باشید، بالا می رود:

  •  خستگی
  •  دل درد
  •  درد مفصلی
  •  کاهش وزن

خستگی

ملاسما و ضایعات پیگمنتانه

ملاسما یک نوع از ضایعات پیگمنتانه محسوب می شود. ملاسما معمولاً سطح وسیعی از پوست را پوشش می دهد و روی پوست ظاهر می گردد. پلاسما معمولا زنان را درگیر می کند . پزشکان هنوز در مورد علت های ملاسما نمی توانند نظر قطعی بدهند اما تغییرات هورمونی می تواند یکی از عوامل ایجادکننده آن باشد. بارداری و یا استفاده از قرص های ضد بارداری نیز هر دو می تواند عاملی برای این موضوع باشد. در واقع گاهی اوقات پزشکان از ملاسما به عنوان ماسک بارداری یاد می کنند. زمانی که فرد بارداری اش را پشت سر بگذارد و یا دیگر از قرص های ضدبارداری استفاده نکنند، ملاسما نیز کم کم ناپدید خواهد شد. 

تشخیص ضایعات پیگمنتانه

افراد با این مشکل باید به پزشک مراجعه کنند تا بتواند نوع ضایعات و علت آن را تشخیص دهند. همچنین در بعضی از آن ها نمونه ای از پوست یا بایوپسی را انجام می دهند. پزشکان معمولاً با نگاه کردن به پوست و بررسی آن می توانند این مشکل را تشخیص دهند. 

چگونه می توانیم از ضایعات پیگمنتانه پیشگیری کنیم و رها شویم ؟

اگرچه که ضایعات پیگمانته بدون ضرر هستند اما بعضی از افراد آرزو می کنند که ای کاش از شر آن ها خلاص شوند. طیف وسیعی از روش های درمانی پزشکی و خانگی برای این افراد وجود دارند. برای جلوگیری از ضایعات پیگمانته یا متوقف کردن پروسه پیشرفتی آن اقدامات زیر را انجام دهید:

  •  تا جایی که می توانید در معرض نور آفتاب قرار نگیرید.
  •  هنگامی که بیرون رفتید ، از ضدآفتاب با SPF 30 به بالا برای محافظت از پوست خود استفاده کنید تا ضایعات پیگمنتآنه شما تیره تر نشود.
  •  کارهایی که احتمال آسیب دیدگی دارند را انجام دهید. برای جلوگیری از ضایعات پیگمانته از کارها یا ورزش هایی که احتمال آسیب دیدگی و آکنه را افزایش می دهند ، دوری کنید. همچنین می توانید درمان های زیر را برای روشن سازی نقاط تیره پوست و از بین بردن ضایعات پیگمانته امتحان کنید.

کرم های موضعی

بسیاری از افراد از درمان های موضعی برای درمان این مشکل استفاده می کنند. درمان های موضعی شامل موادی می باشند که پوست شما را روشن می کنند، مثل ازلیک اسید، کورتیکواستروئیدها، هیدروکوئینون، کوجیک اسید، رتینوئیدها مثل ترتینوئین و ویتامین ث.

کرم موضعی 

روش های زیبایی درمانی برای رفع ضایعات پیگمانته پوست

بعضی از پروسه های آرایشی نیز می تواند مناطق تیره شده پوست شما را روشن تر کنند. این پروسه ها شامل موارد زیر می باشند :

 استفاده از نور های قوی :

نور درمانی یکی از رایج ترین نوع درمان ها برای ضایعات پیگمنتانه می باشد. در این درمان، نور را به قسمت هایی از پوست اعمال می کنند که دچار تیرگی شده است. این نور باعث کاهش قرمزی و ورم و تیرگی می گردد.

 میکرونیدلینگ :

در این پروسه دستگاهی وجود دارد که دارای سوزن های بسیار ریز می باشد و زخم ها ، آکنه ها و رنگدانه ها را از بین می برد . احتمالاً تا 48 ساعت بعد از درمان آثار قرمزی روی پوست مشخص می باشد.

لایه برداری شیمیایی :

معمولا برای این پروسه به 3 الی 4 بار بار تکرار نیاز دارید تا بتوانید بهترین نتیجه را بگیرید. این لایه برداری از اسیدهایی استفاده می کنند که باعث برداشتن پوست سطحی شما خواهد شد.

میکرودرم :

افرادی که قرار است حتی هر کدام از این پروسه های درمانی قرار بگیرند، باید به خوبی در مورد جزئیات عوارض جانبی این درمان ها اطلاعات داشته باشند تا بتوانند به کمک متخصص پوست، صحیح ترین روش را انتخاب کنند. روشن تر کردن تیرگی پوست در این وضعیت از طریق درمان های خانگی نیز امکان پذیر می باشد. 

رفع ضایعات پیگمانته با لیزر تراپی :

لیزر درمانی می تواند به خوبی تیرگی ها را از بین ببرد . البته تا چند روز قرمزی آن باقی خواهد ماند. بعد از درمان لیزر ممکن است با مشکلاتی مثل ورم، قرمزی و التهابات پوستی مواجه شوید که تا چند روز طول می کشد و همچنین نواحی از پوست شما خاکستری و سفید می گردد. این عوارض جانبی ممکن است از چند دقیقه تا چند روز طول بکشد . با درمان لزر قسمت های تیره شده پوست شما یا روشن می شوند و یا کاملاً محو می گردند اما این پروسه تدریجی است . لیزر رنگدانه های موجود روی سطح پوست را حذف می کند. برای از بین بردن درد و ناراحتی بعد از لیزر معمولاً از داروهای مسکن و یا تکه های یخ و کمپرس های خنک به مدت 20 الی 30 دقیقه روی پوست استفاده می کنند. بعد از این درمان هرگز نباید در معرض نور آفتاب قرار بگیرید.

مراقبت های بعد از درمان های پیگمنتانه

  •  محل تحت درمان را مرطوب نگه دارید.
  •  همچنین از ژل مخصوص بعد از لیزر استفاده کنید . باید به مدت 7 تا 10 روز دو بار در روز از ژل لیزر استفاده کنید تا محل درمان به طور کامل التیام پیدا کند.
  •  هرگز با این قسمت از پوست خود ور نروید، شیو نکنید و آن را نمالید. مراقب باشید که پوست شما زخم نشود یا خراش پیدا نکند.
  •  اگر در این قسمت جوش زدید ، هرگز جوش ها را نترکانید. اجازه دهید که جوش ها خشک شوند و خودشان بهبود پیدا کنند.
  •  ورزش ها نیز نباید تا یک الی دو روز انجام شود. فعالیت های پر تحرکی مانند بازی فوتبال نیز باید به مدت 10 روز به تعویق بیافتد. بعد از 4 الی 6 هفته می توانید به روتین معمولی زندگی خود برگردید.

چه تعداد جلسه درمانی مورد نیاز است ؟

تعداد جلسات درمانی بستگی به نوع مشکل رنگدانه ای دارد که تحت درمان قرار گرفته است. همچنین باید عمق آن مورد بررسی قرار بگیرد. برای بعضی از افراد ممکن است یک جلسه درمانی کافی باشد. 

بین جلسات درمانی باید چقدر فاصله باشد ؟

معمولاً حدود 4 الی 6 هفته بین جلسات درمانی فاصله می اندازند. 

نسخه های خانگی گیاهی برای رفع ضایعات پیگمانته پوست

 آلوورا

آلوئسین ترکیبی است که در آلوورا یافت می شود و باعث روشن کردن رنگدانه می گردد. آلوئسین تولید ملانین در پوست را متوقف می کند. استفاده از کپسول های آلوورا نیز می توانند ملاسما را در خانم های باردار آزاد کنند. بعضی از افراد از ژل داخل گیاه آلوورا را مستقیماً در محل مورد نظر می زنند و این کار را هر روز انجام می دهند. اگرچه که هنوز هیچ تحقیقاتی ثابت نکرده است که این کار بتواند ضایعات پیگمانته را کاهش دهد.

 آلوورا

 شیرین بیان

عصاره شیرین بیان می تواند قسمت های تیره شده پوست را روشن کند. تحقیقات نشان می دهد که عصاره شیرین بیان دارای خاصیت های ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و سفید کنندگی پوست می باشد . همچنین می توانید از کرم ها نیز استفاده کنید که داخل آن ها گلابریدین به کار رفته باشد. گلابریدین ماده ای است که در شیرین بیان یافت می شود. 

 چای سبز

عصاره چای سبز ضایعات پیگمانته را بهبود می بخشد. تحقیقات نشان می دهد که چای سبز دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می باشد. چای سبز قادر است که وضعیت ملاسما را بهبود ببخشد و آفتاب سوختگی را بکاهد. البته هنوز تحقیقات بیشتری در این مورد نیاز است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها