
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، گوشت مرغ از انواع گوشت سفید است که توسط اکثر افراد مصرف می شود و ارزش غذایی بالایی دارد و گنجاندن آن در برنامه غذایی مفید است. همه گوشت ها غنی از پروتئین هستند اما مزیت گوشت مرغ این است که هر 100 گرم از گوشت مرغ حدود 190 کیلوکالری انرژی دارد و میزان کلسترول آن 89 میلی گرم است که در مقایسه با گوشت قرمز، بسیار کم است بنابراین بسیاری از افراد تمایل به مصرف این نوع گوشت دارند.
گوشت مرغ برای هیچ کس منع مصرف ندارد و تقریبا به تمامی گروه های سنی توصیه می شود. در هنگام تهیه گوشت مرغ باید به موارد خاصی توجه نمود که قصور از آن می تواند تبعات بهداشتی بدی را به همراه داشته باشد در این بخش به شما می گوییم چگونه یک مرغ سالم انتخاب کنید و مدت نگهداری مرغ در یخچال چقدر است.
برای اینکه بتوانید یک مرغ سالم و غیر فاسد تهیه کنید نکات زیر را رعایت نمایید:
هنگام خرید مرغ، به تاریخ تولید آن دقت کنید. اگر بیش از 72 ساعت از تولید مرغ گذشته باشد، آن را نخرید زیرا مرغ دیگر طبیعی یا ارگانیک نیست. مرغ - خام و پخته شده - بهتر است تا قبل از تاریخ انقضاء مصرف شود.
حتی الامکان سعی کنید مرغ بسته بندی شده را از مراکز معتبر و شناخته شده ای بخرید که اطمینان دارید ذبح بهداشتی و سالمی دارند.
هنگام خرید مرغ به رنگ آن توجه کنید و مرغ هایی با لکه های خاکستری تا سبز، را نخرید زیرا این رنگ مرغ ها به دلیل رشد باکتری است.
تمام مرغ هایی که ما مصرف می کنیم با هورمون ها و داروهای مختلف پرورش پیدا کرده اند که بخش زیادی از این مواد در پوست و کبد یا همان جگر مرغ ذخیره می شوند. پس بهتر است اگر امکان خرید مرغ ارگانیک دارید، از فرد قابل اعتمادی این مرغ را تهیه کنید.
مرغی که دارای بافت لزج است خراب شده است. شستشوی مرغ باکتری ها را از بین نمی برد. در عوض، انجام این کار می تواند باکتری ها را از مرغ به دیگر مواد غذایی، ظروف و سطوح انتشار داده و باعث آلودگی متقابل شود.
هنگام خرید مرغ را بو کنید و از خرید مرغ هایی که بوی اسیدی شبیه آمونیاک می دهد، خودداری کنید.
پوست مرغ باید به طور یکنواخت روی گوشت کشیده شده باشد و پارگی یا علائم غیرمعمول نداشته باشد. رنگ پوست مرغ باید یکنواخت و روشن باشد و زیر پوست آن نباید اثر خونریزی دیده شود.
در برخی قسمت های مرغ خون مردگی دیده می شود که بر اثر وارد آمدن ضربه فیزیکی به مرغ ایجاد شده است یا نوعی آلودگی است که تنها در یک بخش از گوشت مرغ بروز کرده است. اگر در قسمتی از مرغ خون مردگی مشاهده نمودید، آن قسمت را ببرید و دور بیندازید و بدانید خون مردگی قابل خوردن نیست پس تنها به شستن خون مردگی اکتفا نکنید.
گوشت مرغ یکی از مستعدترین انواع گوشت در آلوده شدن است. دو باکتری شیگلا و سالمونلا در صورت مصرف مشکلات متعددی را برای فرد به وجود می آورندو فرد را دچار ناراحتی های گوارشی مانند تهوع و استفراغ می کنند.
متاسفانه در پرورش طیور برای جلوگیری و یا کنترل بیماری ها، افزایش سرعت رشد از آنتی بیوتیک استفاده می شود.وجود آنتی بیوتیک در مرغ سلامت را تهدید می کند. اگر بدن مقدار زیادی آنتی بیوتیک را به شکل مستمر دریافت کند، کم کم میکروب ها در برابر آنتی بیوتیک مقاوم می شوند و با وجود آنها دیگر از بین نمی روند.
به برخی از مرغ های موجود در بازار هورمون هایی تزریق می شود تا رشد ظاهری بهتری پیدا کنند. مصرف این هورمون ها برای انسان مضر است و او را دچار بیماری می کند.
اما تزریق هورمون به مرغ به دلیل گران بودن به صرفه نیست و حتی اگر هورمون به مرغ تزریق گردد، عمر هورمون ها چند روزه است و تا زمانی که به مصرف برسند، اثر خود را تا حد زیادی از دست می دهند. مقدار باقی مانده هم جذب نمی شود و از بدن دفع می شود.
در پاسخ به سوالی که داشتید باید بگوییم مرغ خام می تواند در یخچال حدود 1 - 2 روز سالم بماند و مرغ پخته شده می تواند در یخچال حدود 3 - 4 روز بماند.
ذخیره ی مرغ در یخچال سبب کاهش رشد باکتری ها می شود زیرا باکتری ها در دماهای کمتر از 40 درجه فارنهایت (4 درجه سانتیگراد) آهسته تر رشد می کنند. برای اینکه مرغ خام را به مدت طولانی تری نگهداری نمایید، بهتر است آن را در فریزر خود ذخیره کنید.
قطعات مرغ خام در فریزر تا 9 ماه می توان در فریزر نگهداری نمود اما مرغ پخته شده را می توان در فریزر برای 2-6 ماه ذخیره کرد.
رای این که سرمای فریزر روی مرغ اثر نگذارد، آن را سفت و محکم در پوشش های مخصوص فریزر یا فویل بپوشانید و یا در ظرف های فریزری که هوا در آن نفوذ نمی کند، بگذارید.
خوردن مرغ خراب شده می تواند ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش می دهد. باکتری ها مانند کمپیلوباکتر، سالمونلا و ... باعث ایجاد مسمومیت می شوند. وقتی شما مرغ تازه را کاملاً می پزید این باکتری ها از بین می روند اما باید از پختن و خوردن مرغ خراب شده اجتناب کنید.
گرم کردن و یا پختن می تواند باکتری های سطحی را از بین ببرد اما با پختن برخی از سموم تولید شده توسط باکتری از بین نمی رود که این سموم می تواند مسمومیت غذایی ایجاد کند.
علائم مسمومیت غذایی عبارتند از :تب بالا (بیش از 101.5 درجه فارنهایت یا 38.6 درجه سانتیگراد)، لرز، تهوع، استفراغ، اسهال، مدفوع خونی و کم آبی بدن
حتی گاهی مسمومیت شدید مواد غذایی می تواند منجر به مرگ نیز شود. اگر مرغی تهیه کرده اید که شک دارید سالم است یا خیر، آن را کنار بگذارید و نخورید.
اگر از ارگانیک بودن مرغ مطمئنید، می توانید بدون کندن پوست مرغ آن را مصرف کنید اما اگر از ارگانیک بودن مرغ مطمئن نیستید، پوست را جدا کنید و دور بیندازید زیرا در پوست مرغ آلودگی و چربی های زیادی وجود دارد که می تواند محل تجمع آلودگی هم باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد