سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین طرز تهیه نان خوشمزه تفتان
مواد لازم:
شیر ۱ کیلو
شکر ۲ پیمانه ( اگر کم شیرین دوست دارید ، ۱ پیمانه )
وانیل نصف ق م ( عطر و طعم بهتری به نام میدهد)
روغن ۱ پیمانه
مایه خمیر۱ ق م
آرد به میزان لازم
کنجد یا سیاهدانه به میزان لازم
زرده تخممرغ۱عدد
زعفران به میزان لازم
آب ولرم کمی
1 مایه خمیر را با کمی شکر و آب ولرم در ظرفی در دار بریزید حدودا ۱۰ دقیقه طول میکشد تا عمل بیاید
3 شیر ولرم را با شکر و روغن مخلوط کنید.
4 حالا مایه خمیر آماده را اضافه کنید.
5 آرد را کمکم اضافه کنید تا خمیری حاصل شود که به دست نچسبد. در نهایت حدود دو ساعت«تقریبا حجم خمیر سه برابر شود» صبر کنید تا خمیر ور بیاید.
6 از خمیر چانههای کوچکی بگیرید، در سینی فر بچینید و اجازه بدید دم بخورد و حجم خمیر دو برابر بشه ، روی آن از مخلوط زرده تخممرغ و زعفران بمالید. کنجد یا سیاهدانه را روی نانها بریزید و داخل فر در دمای180درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار بدید تا نان ها آماده شوند
نکته :
با این دستور حدودا بین ۲۰ تا ۲۵ تفتان بدست می آید، البته به اندازه چونه هایی که میگیرید هم بستگی داره چون خمیر بعد از پخت سه برابر میشود،( اندازه چانه های من کمی بزرگ تر از گردو بود و بعد از پخت حدودا اندازه نعلبکی شده بود )
معمولا دامغانی ها این نان را به صورت شیرین برای صبحانه تهیه میکنند در صورت تمایل میزان شکر را کم تر کنید
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد