در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، همه افراد نفخ و گاز معده دارند با این حال از ذکر آن در گفتگوهای اجتماعی با دوستان خجالت می کشند. 10 تا 20 درصد افراد بزرگ سال از آروغ زدن و یا نفخ شکم شکایت دارند اما نفخ یا گاز لزوما به معنی این که در هضم غذا مشکلی وجود دارد نیست اما برای به حداقل رساندن گاز و نفخ اولین کاری که باید انجام دهید تمرکز روی رژیم و عادت های غذایی هستند.
عبور گاز معده:
سه روش رایج برای بیرون راندن گاز معده نفخ شکم ، آروغ زدن و گاز است هوای وارد شده که ممکن است برای مدت زمانی در معده بماند، با آروغ زدن آزاد می شود. نفخ معمولا با هوایی که در روده یا روده کوچک گیر می افتند رخ می دهد هوا از روده به طور معمول به عنوان گاز منتقل می شود یک فرد معمولی، 12 تا 25 بار در روز گاز خارج می کند.
گازمعده از اکسیژن، نیتروژن، کربن دی اکسید، هیدروژن و متان تشکیل شده است ترکیب بندی آن به نوع گاز روده بستگی دارد گاز از عوامل مختلفی ناشی می شود که رایج ترین آن ها عادت های غذایی و تخمیر باکتریایی غذاهای خاص هستند.
تخمیر باکتریایی
روده ها پر از باکتری ها، مخمرها و قارچ ها است و غذاهایی را که توسط روده کوچک هضم نشده عمدتا انواع مختلفی از کربو هیدرات ها را تجزیه می کنند این باکتری ها به ویژه از باکتری هضم نشده لذت می برند و تخمیر منجر به تولید گاز، هیدروژن و متان می شود که به عنوان گاز خارج می شود لاکتوز یکی از رایج ترین منابع کربوهیدرات است که بر روی افرادی تاثیر می گذارد که به لاکتوز حساس هستند به این معنی که آنزیم برای هضم کربوهیدرات لازم نیست به طور معمول لاکتوز در محصولات لبنی یافت می شود لوبیاها دومین کربوهیدرات شایع در تولید گاز هستند. کربوهیدرات هضم نشده در لوبیا معمولا باعث گاز معده می شود
رفتارها، انتخاب های غذایی و فعالیت
رفتارهای غذایی و عادت های دیگر مثل جویدن آدامس، قورت دادن غذاها و نوشیدن با نی می تواند باعث ورود هوا شود غذاهایی مانند کاهو، کلم، و نان به خوبی جویده نمی شوند به این ترتیب هوا را بیشتر می بلعند.
به طور معمول هوا شامل اکسیژن، نیتروژن و دی اکسید کربن است به نظر می رسد بوی بدی نداشته باشد، اما به ناراحتی مربوط به گاز کمک می کند افراد در میزان تولید گاز تفاوت دارند
هر چیزی شامل سوربیتول یا مانیتول، مالتیتول در بسیاری از غذاهای کم کربوهیدرات یا بدون شکر دیده می شود. نفخ احساسی است که باعث می شود شکم بزرگ تر از حالت عادی شود شکم تا زمانی که حجم آن توسط یک افزایش یابد به صورت فیزیکی بزرگ تر نمی شود بنابراین ممکن است تورم ایجاد شود اما شکم بزرگ تر نشده است گاز معده ممکن است موجب نفخ و باد کردن آن شود.
در این بخش از سلامت پیشنهادها دیگری برای کاهش نفخ شکم وجود دارد:
مهم است غذاهایی را که ممکن است موجب گاز شوند به طور کامل حذف نکنید. همانطور که می دانیم رژیم غذایی با فیبر بالا برای نظم و سلامت روده بسیار مهم است با اضافه کردن مواد غذایی با فیبر بالا در مقادیر کوچک تر مثل نصف فنجان یا کم تر شروع کنید. دقت کنید که میزان جذب مایع و میزان فعالیت کافی است چون به انتقال مواد غذایی از طریق دستگاه گوارش کمک می کنند.
در اغلب موارد، گاز و نفخ شکم به توجه پزشکی نیاز ندارد. ارزیابی عادت ها و تغییرات در رفتارهای غذایی، می تواند به درمان این وضعیت کمک کند. با این حال باید به دنبال جلب توجه پزشکی باشید زمانی که افزایش بسامد، مکان یا شدت علائم وجود داشته باشد، یا اگر با کاهش وزن، اسهال، استفراغ و یا سوزش معده همراه باشد.
بسیاری از تبلیغات داروهایی که گاز و نفخ و باد را کاهش می دهد نشان می دهند برخی از آن ها در مطالعات بالینی نشان داده شده اند، اما برخی هنوز به طور علمی ثابت نشده اند اما بسیار مفید هستند قبل از امتحان کردن هر چیزی ممکن است بخواهید با پزشک مشورت کنید. درمان های طبیعی برای گاز عبارتند از:
داروهای ضدنفخ شامل موارد زیر هستند:
حبوبات ها خواص فراوانی دارند و به دلیل پروتئین و آهن موجود در آنها خواص گوشت را دارند اما چربی و کلسترول ندارند در حالی که بایدها و نبایدهایی درباره مصرف حبوبات وجود دارد. ادامه بخش سلامت نمناک با موضوع رفه و کاهش نفخ حبوبات به یک سری راه حل خواهد پرداخت که مطمئنا کمک کننده خواهند بود.
حبوبات به دلیل نفخی که ایجاد می کند بهتر است 24 ساعت خیس بخورد و درطی این ساعت آب آن را چند بارتعویض کنید. حبوبات خیس شده را پیش از طبخ داخل دستمال نخی بریزید و کمی مالش دهید تا بتوانید پوست شان را جدا کنید چراکه این کار تا حد زیادی باعث کاهش نفخ آن ها می شود.
حبوبات را با ادویه های گرم و خشک مانند زنجبیل و دارچین نعناع سرو کنید به همین خاطر مصرف آن برای بیماری های گوارشی مانند ریفلاکس ، سوهاضمه و خانم های باردار توصیه نمی شود.
حبوبات فیبر فراوانی دارند و احتمال یبوست را کاهش می دهند هم چنین فشار و قند خون را تنظیم می کنند اما در افراد مبتلا به میگرن و آلرژی می تواند موجب تحریک شود بنابراین قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید .
از مصرف هم زمان حبوبات با خوراکی های نفاخ مثل سیب زمینی پخته جدا خودداری کنید. 2-3 ساعت پیش از خوردن حبوبات میوه نخورید. می توانید حبوبات را در سالاد ها یا سوپ ها بگنجانید تا علاوه بر تامین آهن ، منیزیم ،منگنز ، ویتامین به جلوی افزایش وزن را بگیرید. حین پخت به حبوبات خود هویج، پیاز، رزماری و کرفس اضافه کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد