مطلع بودن درباره قوانین و حقوق زوجین پیش از امضای عقدنامه چه اهمیتی دارد؟

با آگاهی از تمام قوانین، بله!

کاهش میزان اختلافات خانوادگی با تقسیم کار

تقسیم کار در خانه موجب کاهش میزان اختلافات خانوادگی

مشارکت و تقسیم کار در میان اعضای خانواده، راه حل توصیه شده صاحبنظران حوزه خانواده برای کاهش میزان اختلافات خانوادگی در دوران همه گیری کرونا و خانه نشینی‌های ناشی از آن است.
کد خبر: ۱۳۰۰۵۱۱

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا ، افسانه نزاکتی در همین خصوص گفت: با بروز ویروس کرونا در کشور و ضرورت رعایت برخی اصول بهداشتی نظیر در خانه ماندن، ساعات «با هم بودن» اعضا خانواده نیز افزایش یافته است.

وی ادامه داد: بنابراین خلوت (حریم خصوصی) اعضای خانواده تحت تاثیر قرار گرفته و این امر موجب بروز برخی اختلافات و ناسازگاری‌ها شده است.

این مشاور خانواده گفت: تعطیلی برخی کسب وکارها، مراکز آموزشی، مدارس و مهدکودک‌ها نیز سبب حضور مداوم فرزندان در منزل و اختلاف در رابطه با فرزندپروری و مشاجره والدین شده است.

به گفته وی، حضور مداوم کودکان در منزل همچنین عدم تخلیه هیجانات و گاه بیش‌فعالی، سستی و کاهلی کودکان را در پی داشته است.

نزاکتی افزود: تغییر سبک زندگی، تغییر زمان خواب و بیداریو صرف وعده های غذایی نیز بر خلق و خوی افراد اثرگذار بود و گاه اختلافات را تشدید کرده است.

تقسیم کار در خانه موجب کاهش میزان اختلافات خانوادگی

وی تصریح کرد: عدم برقراری ارتباطات جنسی نیز به عنوان یکی از مهمترین علل ناسازگاری‌ها در دوران شیوع کرونا به دلیل ترس از ابتلاء به بیماری افزایش یافت و این امر نیز اختلافات زوجین را تقویت کرد.

این مشاور خانواده یادآور شد: برقراری ارتباطات جنسی زوجین مستلزم تعاملات زناشویی مناسب است و در دوران شیوع کرونا این تعامل به دلایل متعدد اقتصادی و اجتماعی تحت تاثیر قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: گاه بروز برخی اختلافات خانوادگی با انجام بعضی از اقدامات نظیر خروج از منزل و مسافرت تعدیل و خشونت و پرخاشگری نیز کاهش می‌یافت اما با شیوع کرونا امکان مسافرت، حضور در کافه‌ها و رستوران‌ها هم با محدودیت مواجه شد.

حفظ حریم خصوصی در روابط خانوادگی سبب امنیت و احترام متقابل است

این روانشناس بالینی درخصوص کاهش و رفع اختلافات خانوادگی نیز اظهار داشت:‌ یکی از مهمترین اقدامات به منظور کاهش ناسازگاری‌ها پذیرش زوجین به مشارکت و همکاری برای رفع اختلافات است.

وی افزود: تقسیم کار در منزل نیز به عنوان یکی از راهکارهای اصلی در کاهش تنش‌ها موثر و حاکی از آگاهی علمی و رفتاری در وضعیت بحران است.

نزاکتی تصریح کرد: فراهم‌ کردن فضای کافه و رستوران نیز در منازل یکی از اقدامات موثر در کاهش اضطراب و تنش و اختلافات خانوادگی است.

این روانشناس همچنین یادآور شد: زوجین به منظور کاهش اختلافات در خصوص خاطراتشیرین گذشته و برخی مباحث همچون فرزندپروریگفت وگو کنند؛ در تعامل با فرزندان نیز اقداماتی نظیر قصه‌گویی‌های شبانه را فراموش نکنند؛ خاطرات عروسی را با عکس‌ها و آلبوم‌های قدیمی تداعی و علاقه‌مندی‌های مشترک (گوش سپردن به موسیقی و...) را باهم انجام دهند.

نزاکتی افزود: فقدان مشارکت و همکاری در اقدامات روزمره و تذکر در رابطه با رعایت اصول بهداشتی هم به دلیل ترس و وحشت ناشی از ابتلاء به بیماری در تقویت اختلافات خانواده اثرگذار است.

به گفته این مشاور خانواده، حرکات سبک ورزشی نظیر یوگانیز نقشی اساسی در کاهش اضطرابو ناسازگاری ایفا می‌کند.

نزاکتی با بیان اینکه زوجین حد و مرز ارتباطی را هم مشخص کنند، افزود: تعیین چارچوب ارتباطی و حفظ حریم خصوصی امنیت، هویت و احترام متقابل را سبب می‌شود و بی‌شک اختلافات را کاهش می‌دهد.    

وی افزود: زن و شوهر همچنین در مشاجرات خانوادگی به دنبال پیروزی نباشند؛ گفت وگو و مکالمه کنند و از فرصت حضور در منزل برای مطالعه، خودشناسی فردی و دگرشناسی استفاده کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها