به گزارش جام جم آنلاین، براساس موسسه ملی بهداشت روان، در حال حاضر فشار بر سلامت روان روز به روز بدتر می شود. مردم علائم افسردگی را سه برابر قبل از همه گیری گزارش کردند.
اگرچه هیچ رویکردی متناسب با همه برای تسکین افسردگی معرفی نشده، اما خبر خوب این است که محققان درباره آنچه برای کمک به علائم افسردگی (از جمله غم و اندوه، ناامیدی و ناتوانی در لذت بردن از کارهایی که قبلاً انجام داده اید) مفید است، چیزهای زیادی می دانند.
روغن ماهی، چربی حاصل از ماهی و غذاهای دریایی، حاوی دو نوع اسید چرب امگا ۳ ، ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و اسید دوکوزا هگزانوئیک (DHA) است.سه اسید چرب امگا ۳ ، اسید آلفا-لینولنیک، در منابع گیاهی مانند گردو ، کتان و دانه چیا یافت می شود. در حالی که بدن به هر سه امگا ۳ نیاز دارد، مهم است که به خاطر داشته باشید که اصطلاحات «اسیدهای چرب امگا ۳»، «روغن ماهی» و «مکمل های روغن ماهی» با هم مرتبط هستند اما لزوماً نمی توانند به جای یکدیگر استفاده شوند.
مطالعات متعدد نشان می دهد که کمبود امگا ۳ با افزایش خطر ابتلا به چندین اختلال روانپزشکی از جمله افسردگی، اختلال دو قطبی و زوال عقل ارتباط دارد.
ما می دانیم که مغز از چربی زیادی تشکیل شده است و به نظر می رسد چربی های سالم برای مغز مفید هستند. با این حال ، یک مسئله این است که ما نمی توانیم وارد مغز افراد شویم تا در واقع بدانیم امگا ۳ چه می کند.
بررسیها نشان میدهد که امگا ۳ می تواند از طریق غشای سلولی سلول های مغزی عبور کند و با مولکول های شناخته شدهای که در تنظیم خلق و خو نقش دارند تعامل داشته باشد.
به طور خاص، یک نظریه این است که خواص ضد التهابی امگا ۳ موجود در روغن ماهی به تثبیت خلق و خو کمک می کند.
برخی نشانه ها وجود دارد که نشان می دهد افسردگی شامل التهاب در قسمت های مختلف سیستم عصبی است و امگا ۳ انواع محصولات التهابی را کاهش می دهد، از جمله فاکتور نکروز تومور و اینترلوکین دو و منفی شش و منفی یک بتا. ممکن است این روند ضد التهابی به تنظیم خلق و خو کمک کند.
گفته می شود افراد می توانند بدون داشتن فعالیت التهابی بیش از حد افسرده شوند. التهاب تنها مسیر ابتلا به افسردگی نیست ، اما ما فکر می کنیم که یک عامل کمک کننده است.
کار قابل توجهی در مورد روغن ماهی به عنوان یک روش درمانی اضافی و یک روش درمانی مستقل برای افسردگی انجام شده است. به طور کلی، مطالعات نشان میدهد که مصرف امگا ۳ موثر و بی خطر است.
هنگامی که صحبت از مکمل ها می شود، محققان نتیجه گرفتند که بر اساس آزمایشات بالینی مقایسه دارونماها با مکمل روغن ماهی، این مکمل در کمک به درمان علائم افسردگی موثر بود. با توجه به آزمایش های بررسی شده، هیچ عارضه جانبی جدی با مصرف مکمل ها وجود ندارد.
یک متاآنالیز اخیر که در ماه مه سال ۲۰۲۰ در روانپزشکی BMC منتشر شد، 10 آزمایش تصادفی کنترل شده را بر روی ۹۱۰ فرد مبتلا به افسردگی که یا مکمل های امگا ۳ یا دارونما مصرف می کردند، مورد بررسی قرار داد. نتیجه این آنالیز این بود که هر دو مکمل EPA و DHA با دوز بالا و کم در مقایسه با دارونما در تسکین علائم موثرتر هستند و این تأثیر در مراحل اولیه افسردگی بیشترین بوده است.
با وجود این شواهد امیدوار کننده، هنوز هم باید در نظر داشته باشید که تحقیقات هنوز نقش ویژه ای را که روغن ماهی باید در مراقبت های بهداشت روان ایفا کند تعریف نکرده است.
غیر از دارو ، رفتارهای سبک زندگی مانند تمرین خودمراقبتی، داشتن رژیم غذایی سالم، ورزش و معاشرت شواهد بیشتری دارد که نشان می دهد به خلق و خو کمک می کند.
بر اساس داده های فعلی هنوز مشخص نیست که آیا روغن ماهی می تواند به عنوان ضد افسردگی عمل کند.
داروهای ضد افسردگی بر روی مواد شیمیایی مغز تأثیر می گذارند که تصور می شود بر خلق و خوی مانند سروتونین، نوراپی نفرین و دوپامین تأثیر می گذارد. فلوکستین (Prozac) یک داروی انتخابی متداول بازدارنده جذب مجدد سروتونین است که افسردگی را درمان می کند.
اگرچه هنوز نحوه کار با داروهای ضد افسردگی مشخص نیست اما این دارو می تواند میزان سروتونین را در سیناپس های بین سلول های مغزی (نحوه ارتباط سلول های مغز) افزایش دهد.
سروتونین نقشهای زیادی در سراسر بدن دارد ، اما تصور می شود که در مغز در خلق و خو ، اشتها و خواب نقش دارد.
در حالی که تحقیقاتی وجود دارد که نشان می دهد روغن ماهی می تواند علائم افسردگی را بهبود بخشد اما مطالعات هنوز نشان نداده است که چگونه این ماده بر روی انتقال دهنده های عصبی در مغز عمل می کند.
پاسخ کوتاه به طور منظم ، حداقل هنوز انجام نشده است. پاسخ طولانی کمی پیچیده تر است. بسته به خطرات افسردگی و سایر شرایط سلامتی، پزشک ممکن است مکمل های روغن ماهی را توصیه کند. به دلیل رژیم غذایی و نیازهای کلی سلامتی، مکمل های روغن ماهی را به برخی بیماران توصیه می شود اما دوباره ، این توصیه در مورد همه افراد صدق نمی کند.
خوردن ماهی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم بسیار توصیه می شود.
اگر شما و پزشک تشخیص می دهید که استفاده از مکمل روغن ماهی ایده خوبی است ، بدانید که هیچ مدرک قطعی در مورد دوز بهینه وجود ندارد. بر اساس رژیم غذایی و سابقه شخصی شما ، پزشک می تواند به شما کمک کند بهترین دوز را برای شما تعیین کند.
در انتخاب یک مکمل روغن ماهی خاص برای افسردگی ، مهم است که شما و پزشک خود در نظر بگیرید که مقدار EPA و DHA آن چیست.
به یاد داشته باشید: مکمل های غذایی قبل از اینکه برای مصرف کنندگان به بازار عرضه شود توسط سازمان غذا و دارو مورد آزمایش قرار نمی گیرند بنابراین مهم است که در مورد آنها تحقیق کنید.به دنبال مکمل های روغن ماهی باشید که از روغن ماهی از ماهی های کوچک مانند آنچو و ساردین درست می شوند. زیرا عاری از آلودگی مانند جیوه و مواد پرکننده مانند ژلاتین ، سویا یا لاکتوز است.
در مورد مقدار مصرف، بهترین کار این است که همه را به پزشک خود بسپارید.
آنچه واضح است این است که اگر نگران افسردگی خود هستید ، سعی نکنید خودتان آن را با هیچ درمانی، از جمله روغن ماهی درمان کنید. برای شروع با پزشک مراقبت های اولیه خود صحبت کنید. آنها می توانند شما را از نظر افسردگی غربال کنند و سپس درمان مناسب را برای شما تعیین می کنند.
منبع: بهداشت نیوز
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: