به گزارش جام جم آنلاین، عبدالعلی طهماسبی، رئیس هیأت مدیره انجمن شرکتهای زنجیره گوشت کشور در گفتگو با فارس گفت: با تزریق گسترده مرغ به بازار که از دو روز پیش آغاز شده، قیمت مرغ در بازار متعادل شده و به نرخ مصوب 24 هزار و 900 تومان رسیده است، اما برای ثبات قیمت، تولید باید حداقل 15 درصد افزایش یابد.
وی افزود: شب گذشته از سه استان گیلان، مازندران و گلستان یکهزار تن و از استانهای دیگر 700 تن به بازار تهران تزریق شد و امروز بازار کاملاً اشباع شده است و در تمام نقاط شهر قیمت به کیلویی 24 هزار و 900 تومان به فروش میرود، مگر اینکه کسی تخلفی بکند.
طهماسبی گفت: این تزریق مرغ در روزهای آتی هم اجرایی خواهد شد و هماکنون معاونان وزارت جهاد کشاورزی در سه استان شمالی حضور دارند تا مراحل عرضه مرغ به بازار و به استانهای دیگر به ویژه به تهران ادامه یابد.
وی در پاسخ به این سؤال که چه تضمینی برای ادامهدار بودن تزریق مرغ به بازار وجود دارد، گفت: آمارهای سامانه مدیریت اطلاعات صنعت طیور (سماصط) نشان میدهد که جوجهریزی به طور کامل انجام شده و نیاز کشور را در روزهای آتی برآورده میکند، ضمن اینکه تجربه گذشته نشان میدهد تزریق 800 تا 900 تن مرغ به میدان بهمن نیاز تهران را کاملاً برآورده میکند در حالی که شب گذشته 1700 تن از استانهای دیگر به تهران مرغ آمده به علاوه خود استان هم تولید دارد.
آمار مصرف روزانه مرغ در تهران از 1200 تا 2000 تن اعلام می شود و استان تهران تنها 5 درصد نیاز داخل خود را تأمین میکند و بقیه از استانهای دیگر تأمین میشود.
رئیس هیأت مدیره انجمن شرکتهای زنجیره گوشت کشور تأکید کرد: عرضه مرغ به حدی رسیده که بسیاری از فروشگاههای زنجیرهای در مازندران اعلام کردند که دیگر مرغ نمیخواهند.
طهماسبی در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی که آیا این قیمت میتواند در ماههای آتی هم ثابت باشد، گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید تولید خود را حداقل 15 درصد افزایش دهد تا قیمت به ثبات برسد.
وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده 115 میلیون قطعه جوجه ریزی شده است، در حالی که سالهای گذشته آمار 130 هزار قطعه جوجهریزی هم وجود داشت. با وجود این، تقاضا برای مرغ هم به دلیل گرانی گوشت افزایش یافته است.
رئیس هیأت مدیره انجمن شرکتهای زنجیره گوشت کشور دلیل گرانی قیمت مرغ در روزهای گذشته را دو نرخه بودن بازار عنوان کرد که در یک طرف مرغ دولتی 20 هزار و 400 تومان و در مغازهها تا 40 هزار تومان به فروش میرفت و حرص و ولعی در مردم ایجاد شده بود که یخچالهای خود را پر از مرغ میکردند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد