به گزارش جام جم آنلاین ، تا امروز تصاویر متعددی از گیرافتادن پرندگان کوچک جثه در ماسک های رها شده در طبیعت رویت شده است. یک گزارش حاکی از آن است که پسماندهای زباله های مربوط به ماسک می تواند عامل مرگ و میر جمعیت زیادی از پرندگان باشد. این گزارش حاکی از آن است که ماسک ها پرندگان را می کشند.
تیمی تحقیقاتی از دانشگاه لیدن انگلیس ماسک, دستکش و دیگر اشکال تجهیزات حفاظت شخصی را به عنوان " بمب ساعتی پلاستیکی " توصیف کرد که ممکن است در برخی از نقاط جهان در حال حرکت باشد و به حیات وحش صدمه ای جدی بزند. در میان گونه های مختلف جانوری پرندگان به خصوص آنهایی که جثه کوچکی دارند بیشتر در معرض خطر ماسک ها هستند.
اما مشکل فقط مربوط به گیر افتادن در این ماسک ها نمی شود. در شکم برخی از پرندگان مرده بقایای ماسک رویت شده است و این بدان معناست که ماسک های رها شده می توانند خوراک حیوانات هم بشوند.
زیست شناسان خواستار دفع بیشتر تجهیزات ایمنی کرونا برای کاهش تاثیرات آن بر حسب حیات وحش جهان شدهاند.
تیم های تحقیقاتی تا امروز مشاهدات خود را جمع آوری کرده اند و بر اساس این مشاهدات مشخص شده است که علاوه بر پرندگان کوچک نظیر گنجشک و سار جانوران دیگری همانند روباه ها، خارپشت ها، مرغان دریایی، پنگوئن ها و خرچنگ ها یا به دلیل خوردن ماسک تلف شده اند و یا اینکه در آن گیر افتاده اند.
آنها هشدار میدهند که حیوانات خانگی، به ویژه سگها، در معرض خطر ضایعات پلاستیکی مرتبط با ماسک و دستکش ها هستند.
این تحقیقات نشان می دهد حیوانات به دلیل اینکه در ماسک گرفتار می شوند از گرسنگی می میرند و یا در اثر کمبود اکسیژن خفه می شوند. از سویی دیگر اگر ماسک خوراک حیوانات شود ترکیبات موجود در ماسک آنها را مسموم می کند.
این گزارش حاکی از آن است که تجهیزات مربوط به مقابله با کرونا به خصوص ماسک باعث تلف شدن پرندگان زیادی در سراسر جهان می شود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد