در فصل بهار هم با استفاده از نوبرانههای آن میتوان غذاهای خوشمزه و متفاوتی پخت؛ غذاهایی که در فصلهای دیگر سال نمیتوان سراغ آنها رفت.
مواد اولیه:
گوجه سبز: ۲۵۰ گرم
گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
لوبیا قرمز: یک پیمانه
عدس: یک پیمانه
بلغور گندم: یک پیمانه
سبزی آش: نیم کیلو
نعناخشک: ۳ قاشق غذاخوری
پیاز متوسط: ۳ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به میزان لازم
طرز تهیه:
لوبیا و عدس و بلغور را قبل از پخت در ظرفهای جداگانه با کمی آب خیس میکنیم. یکی از پیازها را پوستکنده، خردکرده و در قابلمهای ریخته و با کمی روغن سرخ میکنیم.
گوشت چرخکرده را به آن اضافه کرده و کمی تفت میدهیم سپس نمک، زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و بعد از کمی تفتدادن آن را کنار میگذاریم.
در یک قابلمه بزرگ کمی روغن ریخته و دو پیاز دیگر را خردکرده و در آن ریخته و سرخ میکنیم. نصف پیازداغ را جداکرده و کنار گذاشته و لوبیا را با دو لیوان آب به آن اضافهکرده و بعد از جوشآمدن حرارت را کمکرده و بعد از نیمپزشدن عدس و بلغور را اضافه میکنیم.
نعناخشک را با کمی روغن در قابلمهای ریخته و سرخکرده و نصف آن را به آش اضافه میکنیم. سبزی آش را هم پاککرده، شسته و خردکرده و به مواد اضافه میکنیم و بعد از پخت کامل مواد، گوجهسبزها را شسته، خردکرده و هسته آنها را جداکرده و همراه گوشت چرخکرده به آش اضافهکرده و حرارت را کم میکنیم تا آب آش کمشده و جا بیفتد. در نهایت آش را در ظرف مناسبی ریخته و با نعناداغ و پیازداغ تزیین کرده و سرو میکنیم.
نکات:
از هر نوع لوبیایی میتوان استفاده کرد اما لوبیا قرمز ظاهر بهتری به آش میدهد.
گوشتچرخکرده را میتوان به شکل قلقلی درآورد اما بهصورت تفتداده مزه آش را خیلی خوشمزهتر میکند.
ضمیمه چاردیواری روزنامه جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد