به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، رضا بیانی افزود: نقشه پیشبینی حریق در جنگلها و مراتع کشور با جزییات منتشر شده و در اختیار استانها قرار گرفته است. برای مثال در این نقشهها مشخص کردهایم که در کدام استانها و شهرستانها احتمال وقوع آتشسوزی وجود دارد همچنین بازه زمانی افزایش ریسک وقوع حریق مشخص شده است. به عنوان نمونه پیشبینی کردهایم که در بخشهایی از استان کردستان از اواخر خرداد تا اواسط تیر ماه آتشسوزی داشته باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه نقشههای پیشبینی حریق در جنگلها و مراتع کشور با استفاده از اطلاعاتی از جمله میزان بازندگی، میزان خشکسالی، محل وقوع آتشسوزیهای قبلی، دما و... تهیه شده است، تصریح کرد: با توجه به پراکنش بارندگی در کشور و البته خشکسالی و افزایش دما احتمال افزایش وقوع حریق در جنگلها وجود دارد. از اینرو با همکاری یگان حفاظت سازمان جنگلها و سایر دستگاهها برنامهریزیهایی را برای اقدام بهموقع انجام دادهایم.
بیانی ادامه داد: درحال حاضر برخی از نقاط منطقه زاگرس در شرایط بحرانی بهلحاظ ریسک بالای وقوع آتش هستند. ازجمله این مناطق میتوان به بخشی از استانهای کهگیلویه و بویراحمد، فارس بهویژه قسمتهای جنوبی آن، کردستان، لرستان، ایلام بهویژه مناطق شمالی آن و منطقه کبیر کوه - که اولین موج گرمایی کشور عراق از این منطقه وارد استان ایلام میشود - اشاره کرد.
جانشین معاون امور جنگل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه بیشترین آتشسوزیها در مناطقی رخ میدهد که رطوبت به زیر ۳۰ درصد و دمای هوا به بیش از ۳۰ درجه سانتیگراد برسد، گفت: نیروهای یگان حفاظت سازمان جنگلها براساس مناطق بحرانی وقوع آتش تقسیمبندی شدهاند تا درصورت آتشسوزی بلافاصله خود را به محل برسانند.
پایش سطح جنگلها و مراتع کشور با استفاده از تصاویر ماهوارهای
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: سطح جنگلها و مراتع کشور با استفاده از تصاویر ماهوارهای که وقوع آتش در مناطق مختلف را گزارش میدهند، نیز پایش میشوند.
بیانی درباره استفاده از هلیکوپترهای اطفای حریق توضیح داد: اواخر سال گذشته جلسهای با حضور اسحاق جهانگیری - معاون اول رییس جمهوری - برگزار شد. در این جلسه که نمایندگان وزارت دفاع و سازمان مدیریت بحران نیز حضور داشتند، آقای جهانگیری دستور دادند که طی امسال هماهنگیها برای تامین هلیکوپترهای اطفای حریق سریعتر انجام شود تا سازمان جنگلها مشکلات سال گذشته را نداشته باشد.
به گفته جانشین معاون امور جنگل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تاکنون برای تامین هلیکوپترهای اطفای حریق مشکل خاصی وجود نداشته است و امیدواریم که طی روزهای آینده نیز درصورت افزایش تعداد حریقها یا گسترش آتشسوزیها در مناطق مختلف، همکاریها برای تامین هلیکوپتر ادامه یابد.
توصیهای برای کاهش میزان آتشسوزیها در جنگلها و مراتع
وی در پایان اظهار کرد: توصیه من به عموم مردم این است که باتوجه به شرایط بحرانی آتشسوزی، بهجای استفاده از ظرفیت جنگلها و مراتع کشور از ظرفیتهای پارکهای جنگلی استفاده کنند تا میزان آتشسوزیها به حداقل برسد.
براساس گزارش سازمان جنگلها طی سال گذشته بیش از ۲۱ هزار هکتار از جنگلها و اراضی جنگلی ایران درگیر حریق شدند.