مراقب باشیم؛ کرونای دلتا ۴۰ درصد مسری‌تر از نوع انگلیسی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: میزان سرایت پذیری ویروس کرونای هندی معروف به «دلتا» به دلیل جهش زیادی که دارد، ۴۰ درصد بیشتر از گونه انگلیسی است.
کد خبر: ۱۳۲۳۵۲۰
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر عاطفه عابدینی فوق تخصص بیماری‌های ریه با یادآوری شیوع گسترده گونه دلتا (ویروس هندی کرونا) در بیش از ۸۰ کشور دنیا از افزایش سرایت پذیری ویروس کرونا در جریان این جهش نسبت به گونه انگلیسی خبر داد.

وی درخصوص گونه ویروس دلتا یا B,۱.۶۱۷ کرونا ویروس که این اواخر خبر‌هایی از شیوع آن در کشور به گوش می‌رسد، خاطرنشان کرد: مستندات اخیر نشان می‌دهد این نوع از کرونا ویروس‌ها قدرت سرایت پذیری بیشتری نسبت به گونه انگلیسی دارد و نرخ بستری بیماران را نیز افزایش می‌دهد، اما گزارشی از تفاوت در میزان مرگ و میر ناشی از گونه دلتا نسبت به واریانت‌های پیشین در دست نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: گزارش‌ها از موارد مرگ و میر ناشی از گونه دلتا در کشور‌های دیگر نشان می‌دهد، افرادی که واکسینه نشده اند یا واکسیناسیون آن‌ها کامل نشده است، در معرض خطر قرار دارند.

عابدینی افزود: در برخی کشور‌ها این گونه به عنوان ویروس قالب در حال گسترش است و حتی در کشور آمریکا باوجود پوشش ۵۰ درصدی واکسیناسیون، شیوع ۲۰ تا ۵۰ درصدی کرونای هندی گزارش شده و در حال افزایش است.

آبریزش بینی و مشکلات گوارشی از علایم اصلی ویروس دلتای هندی

به گزارش روز دوشنبه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، آبریزش بینی و مشکلات گوارشی را از علایم اصلی گونه هندی ویروس کرونا بیان کرد و گفت: در نوع ووهان ویروس کرونا، آبریزش بینی از علایم ابتلا محسوب نمی‌شد و اغلب با گلودرد و درگیری دستگاه تنفسی فوقانی مواجه بودیم، اما در گونه دلتا، آبریزش بینی شیوع دارد.

عابدینی با یادآوری این که برای دستیابی به آمار دقیق میزان گسترش بیماری در ایران، نیاز به توالی یابی ژنتیکی ویروس است، تصریح کرد: هنوز در کشور آمار دقیقی از شیوع گونه هندی وجود ندارد، اما افزایش علایم گوارشی قابل مشاهده است.

وی خاطرنشان کرد: در کشور هند داده‌هایی ارایه شد که نشان از افزایش میکروترومبوز‌ها (لخته‌های خونی کوچک) در جریان ابتلا به واریانت دلتا نسبت به کرونای ووهان داشت، اما به علت نبود مستندات کافی از میزان این عارضه در نوع چینی، این مطالعات قابل تاکید نیست.

فوق تخصص بیماری‌های ریه ادامه داد: شیوع قارچ سیاه یا ساده که پس از گسترش گونه دلتا در هند گزارش شد، در زمان همه گیری کرونا ویروس ووهان در کشور وجود داشت، بنابراین عارضه جدیدی نیست و به نظر نمی‌رسد با شیوع کرونای هندی، این مشکل نیز شایع شود.

به گزارش ایرنا، گونهٔ دلتای ویروس کرونا که نخستین بار در هند شناسایی تاکنون در ۸۰ کشور جهان یافت شده است. گونه دلتای ویروس کرونا به گفته ویروس شناسان حدود ۴۰ جهش کرده است، سازمان جهانی بهداشت که گونه‌های جهش‌یافتهٔ مهم ویروس کرونا را براساس حروف الفبای یونانی نامگذاری می‌کند گونه یافت‌شده در هند را دلتا نامید.

تمامی ویروس‌ها پیوسته جهش پیدا می‌کنند و اغلب تغییرات آن‌ها چندان مهم نیست. اما برخی از گونه‌های جهش‌یافته ممکن است سرعت انتقال بیشتری داشته باشند، عوارض حادتری ایجاد کنند یا از سدّ ایمنی واکسن‌ها بگذرند.

کارشناسان می‌گویند گونهٔ دلتا با سرعت بیشتری منتقل می‌شود، چون خود را بهتر به سلول‌های بدن می‌چسباند، اما هنوز اطلاعات کافی در دست نیست که نشان دهد این گونهٔ تازه از ویروس کرونا بیماری شدیدتری را نیز ایجاد می‌کند یا خیر.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها