گفتن این جملات و رفتارهای کنترل نشده باعث میشود سردی عاطفی ایجاد شود و دلخوری و مشکلات بینفردی در خانواده به وجود بیاید. بنابراین لازم است افراد مهارت کنترل رفتار و نحوه صحیح ابراز کلام را یاد بگیرند تا از شدیدترشدن شرایط ناراحتکننده جلوگیری کنند.
افرادی که در کنترل هیجان، بهویژه هیجان خشم، مهارت ندارند بیشتر ایجاد تنش میکنند و باعث میشوند اختلافنظرها شدت یابد یا حرفهایی را بهزبان میآورند که بسیار ناراحتکننده است و احتمال دارد در صورت خشمشدید رفتارهای پرخاشگرانه از خودشان بروز دهند.
این افراد بهسادگی از کوره درمیروند و هنگام خشمگینشدن قدرت تفکر آنها تضعیف میشود. بنابراین لازم است مدت زمانی را صرف آرامسازی خود کنند.
البته باید توجه داشت برخی افراد هنگام دلخوری انتظار دارند در همان لحظه راجع به موضوع گفتوگو کنند و برخی دیگر ممکن است به سپریشدن زمان نیاز داشتهباشند.
اگر هر دو نفر در این زمینه توافق نداشته باشند نیز احتمال بروز تنش بیشتر میشود. اگر زمان مناسبی را برای گفتوگو انتخاب نکنیم، احتمال تشدید دلخوری وجود دارد و اگر کلا هم راجع به مشکلمان صحبت نکنیم، باز هم ممکن است تکرار صورت بگیرد بنابراین توصیه میشود به روحیه و شخصیت هر دو طرف توجه شود.
در اوج ناراحتی صحبت نشود و پس از گذشت مدت زمانی که مورد توافق هر دو طرف است حتما بهصورت حضوری و در شرایط بدون تنش، درباره اختلاف نظر صحبت و جمعبندی صورت گیرد تا در صورت بروز مشکلات تکراری، با انباشت دلخوریها روبهرو نشویم.
دکتر مهرنوش دارینی - روان شناس و مشاور / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد