به گزارش جام جم آنلاین، محققان برای بررسی این توصیه، از یک مدل ریاضی استفاده کردند تا ببینند مکانیک کلیدی برای حذف انواع میکروارگانیسمهای بیماریزا از سطح دستان چیست.
در این مدل از سطوح مواج برای شبیهسازی سطح دست استفاده شده؛ چراکه سطح دست در مقیاس کوچک فضایی کاملا ناهموار و دارای قله و دره است.
این مدل دوبعدی است و در آن از دو سطح مواج استفاده شده که از روی هم عبور میکنند و یک لایه نازک شبیه فیلم از جنس مایع بین آنان وجود دارد.
بر اساس این مدل، ذرات بیماریزا یا همان ویروسها در ناهمواری های میکروسکوپی سطح دست به دام میافتند و جریان آب باید به اندازهای باشد که توانایی خارجکردن این ذرات از سطح دست را داشته باشد.
قدرت جریان آب به سرعت حرکت دستان بستگی دارد و هرچه دستان با سرعت بالاتری رویهم حرکت کنند، جریان آب شدیدتر و قویتر است.
اگر دستان را به هنگام شستشو به آرامی رویهم قرار دهیم، جریان آب قدرت کافی برای حذف ویروس را ندارد.
ادامه مطالعه نشان میدهد برای حذف میکروبها، حداقل ۲۰ ثانیه زمان لازم است تا جریان آب به قدرت لازم برسد.
در این مدل فرآیندهای شیمیایی و بیولوژیکی که هنگام استفاده از مواد شوینده صورت میگیرد، محاسبه نشده است؛ بنابراین برای اطمینان از حذف آلودگی باید حداقل ۲۰ ثانیه دستان به سرعت رویهم به همراه آب حرکت کنند.
تحقیقات گوناگونی در سراسر جهان برای پیشگیری از ویروس کرونا صورت گرفته که بودجههای هنگفتی را به خود اختصاص دادهاند و همه به نتایج مشابهی رسیدهاند؛ هیچ راهی برای جلوگیری از ابتلا به کووید ۱۹ جز شستن مرتب دستان با آب و صابون، رعایت فاصله حداقل دو متر با افراد، استفاده از ماست و اجتناب از شرکت در دورهمی های دوستانه و خانوادگی وجود ندارد.
منبع: ایرنا
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد