به گزارش جام جم آنلاین، برای تشخیص بادمجان شیرین از تلخ باید چند نکته را هنگام خرید بادمجان رعایت کنید. این نکات سبب می شوند که شما بادمجان های شیرین را انتخاب کنید.
بادمجان های بزرگ بیشتر دانه دارند و دانه نیز عامل اصلی تلخی بادمجان است. پس برای اینکه بادمجان های انتخابی شما شیرین باشد، بهتر است به سراغ بادمجان هایی بروید که اندازه متوسط یا کوچکی دارند.
بیشتر بادمجان های کهنه تلخ هستند. برای تشخیص کهنه بودن بادمجان با انگشت پوست آن را فشار دهید، اگر بافت بادمجان نرم بود، بادمجان کهنه و احتمالا تلخ است پس شما باید بادمجان هایی را بخرید که نسبتا سفت و منسجم باشند، به این معنی که وقتی آنها را فشار می دهید سریعا به حالت عادی و اولیه خود باز گردد.
بادمجان هایی که مدت زیادی از زمان برداشتشان گذشته باشد، تلخی بیشتری پیدا می کنند زیرا طعم تلخ بادمجان با گذشت زمان شدت پیدا می کند. این نوع بادمجان ها پوستی کدر و چروکیده دارند پس بادمجان های شیرین هستند که تازه بوده و پوست شفاف و خوش رنگ دارند.
کبودی یا تغییر رنگ روی پوست بادمجان نشان دهنده خرابی و بی کیفیت بودن گوشت بادمجان است پس بهتر است بادمجانی را بخرید که سالم باشد و هیچ گونه تغییر رنگی روی پوست آن وجود نداشته باشد.
بادمجان به هر رنگی که باشد، باید سرتاسر میوه همان رنگ را داشته باشد و مثلا بخشی از آن سبز یا سفید نباشد. اگر روی پوست بادمجان جای خراش، بریدگی، سوراخ یا پوسیدگی باشد یعنی خراب است.
وجود کپک یا هر گونه علایم فاسد شدگی روی ساقه بادمجان بر روی شیرینی گوشت بامجان تاثیر می گذارد پس در انتخاب بادمجان شیرین به ساقه توجه کنید و بادمجانی با ساقه سالم و سبز رنگ بخرید.
یکی از راه های تشخیص بادمجان شیرین سنجیدن وزن بادمجان است. بادمجان شیرین و تازه وزن بیشتری داشته و هنگام در دست گرفتن آن سنگینی آن حس می شود. بادمجان سنگین تر شرایط نگهداری و پرورش مطلوب تری نسبت به سایر بادمجان ها دارد.
بادمجانی که مشخصات زیر را داشته باشد، به احتمال زیاد تلخ خواهد بود:
بادمجان تلخ بزرگ تر بوده و دانه بیشتری دارد.
پوست بادمجان تلخ کدر و چروکیده است.
بادمجان تلخ بافت نرمی دارد.
ساقه بادمجان تلخ سالم و سبز رنگ نیست.
بادمجان تلخ وزن کمتری دارند زیرا آب خود را از دست داده و تازه نیستند.
همیشه در خرید بادمجان، بادمجان هایی انتخاب کنید که گوشتی، براق، سنگین، بلند، پوست نازک و کشیده و سالم هستند.
منبع: بهداشت نیوز
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد