به گزارش
جام جم آنلاین، در روزهای شیوع همه گیری کرونا برای تقویت ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به این بیماری باید مصرف مایعات بیشتر شود.
گیاهانی مانند آویشن، دارچین، سیاهدانه، زردچوبه، مرزنجوش، گل گاوزبان، زعفران، هل، بادرنجبویه، رزماری و بابونه در کنار سبزیجاتی مانند چغندر، کدوحلوایی، کلم قمی، کدوسبز، کرفس، هویج، زردک، نعنا، پونه، نخود سبز و انجیر خیسانده در آب، شیره انگور، برگه زردآلو، آناناس، سیب و آب آن در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید و مؤثر هستند.
به عنوان مثال یکی از خوراکیهای مفید دمنوشهای طبیعی تهیه شده در منازل است.
دمنوش تخم بالنگو و بارهنگ
مصرف خیسانده تخم بالنگو و بارهنگ در آب و گلاب به همراه کمی زعفران، یکی از دمنوشهای موثر خواهد بود.
برای تهیه این دمنوش باید سه چهارم لیوان آب، یک چهارم لیوان گلاب و یک قاشق چایخوری تخم بالنگو را به همراه یک قاشق چایخوری تخم بارهنگ با یکدیگر مخلوط کرده و نیم ساعت صبر کنید تا بالنگو و بارهنگ به خوبی لعاب دهند. سپس سرِ قاشق چایخوری زعفران ساییده شده را به مواد قبلی اضافه کرده و دوباره هم بزنید؛ پس از آن میتوانید دمنوش را با افزودن کمی عسل طبیعی آرامآرام بنوشید.
این مقدار ۲ تا ۳ بار در روز برای بزرگسالان قابل تکرار و مفید است.
دمنوشی از آویشن و شیرین بیان
دمنوش دیگری که میتواند در تقویت سیستم ایمنی مفید باشد: دمنوشی از آویشن و شیرین بیان که میتوانید آن را با عناب مصرف کنید.
برای تهیه این دمنوش یک قاشق غذاخوری برگ آویشن به همراه یک قاشق چایخوری پودر ریشه شیرین بیان را به همراه پنج عدد عناب را در یک قوری ریخته و یک لیوان آب جوش روی آن بریزید.
این مخلوط را یک ربع با حرارت ملایم دم کرده و پس از صاف کردن، آن را به صورت گرم بنوشید.
توجه کنید که این دستور دو بار در روز برای بزرگسالان قابل تکرار است.
البته برای کسانی که فشار خون بالا دارند مصرف شیرین بیان بیش از ۳ تا ۴ هفته توصیه نمیشود.
همچنین مقادیر یاد شده با نصف مقدار دستور از سن هفت سالگی به بعد و با یک سوم تا یک چهارم مقدار دستور برای کودکان ۲ تا ۷ ساله مجاز است.
برای کودکان زیر ۲ سال نیز تنها از هر کدام دو تا ۴ قاشق غذاخوری در روز مناسب است
دمنوش آویشن و شیرین بیان به همراه عناب: خواص ضد میکروبی ویروسی دارد و سرشار از آنتی اکسیدان به همراه مواد مغذی است.
درمانگر خوبی برای بیماریهایی همچون آنفلوانزا و سل، عفونتهای ریوی، برونشیت و سرماخوردگی است
عناب در این دمنوش تأمین کننده بسیار خوب ویتامین C است که در افزایش قوای بدنی مفید است و خاصیت ضدمیکروبی دارد.
دمنوش بابونه:
گیاه بابونه یکی از قدیمیترین و پرمصرفترین گیاهان دارویی مهم در جهان بوده و برای انواع گوناگونی از کاربردهای درمانی به صورت چای و یا مصرف خود گیاه پیشنهاد شده است.
چای بابونه، مشتق شده از گل بابونه، طلایی و خوش طعم است و مزه میوهای دارد.
این گیاه دلپذیر، بیماریهای مختلف مربوط به سلامتی مانند؛ اختلالات رودهای و معده، اضطراب، بی خوابی، زخمهای دهان و خیلی چیزهای دیگر را درمان میکند.
چای بابونه مسکنی فوق العاده برای سردرد، میگرن، دندان درد و دردهای عصبی است.
اختلالات یائسگی را برطرف میکند.
درد شکم را تسکین میدهد و برای درمان کمردرد مفید است.
به عملکرد بهتر کبد کمک میکند.
برای درمان روماتیسم به کار میرود. بابونه برای پوست، مو و سلامتی مفید است.
اما خواص و فواید آن بیشتر از این موارد است.
با مزاج گرم و خشک به شکلی که جوشانده سه گرم از این گیاه به همراه آب جوش سه مرتبه در روز جهت تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر است توجه به این نکته ضروری است افرادی که مبتلا به بیماری آسم هستند با ممنوعیت مصرف این دمنوش مواجه هستند.
مصرف همزمان بابونه با داروهای ضدانعقاد، بنزودیازپین، وارفارین، سیکلوسپورین و به طور کلی داروهای رقیق کننده خون و... و همچنین الکل ممنوع است.
مصرف بابونه در بارداری و شیردهی در برخی افراد با آلرژی همراه است و باید از مصرف آن در این دوران اجتناب شود.
استفاده از بابونه ممکن است به طور نادر باعث ایجاد واکنشهای خفیف آلرژیک شود و در صورت مصرف بیش از اندازه، علائمی، چون سردرد، زخم دهانی، ورم چشم، تهوع و استفراغ و تعریق زیاد ایجاد کند.
چای نعناع جزو بهترین دمنوشهایی است که میتوانید برای درمان مشکلات مختلف جسمی از جمله نفخ، خستگی و دردهای عضلانی استفاده کنید.
با مزاج گرم و خشک به صورت جوشانده یک قاشق مرباخوری از برگ این گیاه در ۵۰ سی سی آب جوش در تقویت سیستم ایمنی بدن مناسب است، اما برای افرادی که دارای آسیبهای کبدی هستند پیشنهاد نمیشود.
چگونه چای نعنا درست کنیم:
در ابتدا دستهای خود را شسته و سپس برگهای نعناع تازه را بشویید و چند تکه کنید.
شما میتوانید به این چای از گیاهان دیگر نیز به دلخواه خود اضافه کنید.
سپس برگهای خورد شده نعنا را در قوری بگذارید و کمی آب ریخته و بگذارید تا جوش بیاید.
اجازه دهید به مدت حدود ۳-۷ دقیقه با حرارت متوسط دم بکشد.
بسته به غلظت چای نعناع، شما میتوانید میزان نعناع را کمتر و یا بیشتر کنید. پس از آن چای نعناع شما آماده است.
مضرات چای نعناع:
– اگر مشکلات گوارشی دارید که مربوط به بیماری ریفلاکس معده است، نوشیدن چای نعناع میتواند این وضعیت را بدتر کند.
هرگز سعی نکنید درمان خودسرانهای داشته و بدون مشورت با پزشک، خود را درمان کنید.
– اگر سنگهای صفراوی داشته و یا در حال حاضر از آن رنج میبرید، چای نعناع میتواند آن را تشدید کند.
– مصرف چای نعناع برای کودکان و نوزادان مناسب نیست، زیرا در واقع میتواند باعث ایجاد اسپاسم در آنها شود.
مقادیر زیادی چای نعناع در دوران بارداری نیز میتواند گاه باعث سقط جنین شود.
– برخی از داروهای تجویزی میتوانند با چای نعناع تداخل داشته و باعث میشود که داروها موثر و کارآمد نباشند.
– همان طور که FDA تولید چای گیاهی را کنترل نمیکند، احتمال آلودگی به ویژه در مورد آفت کشها وجود دارد.
همیشه مطمئن شوید که چای و نعنا را از یک منبع معتبر خریداری کنید.
چای نعناع مانند هر گیاه دیگری باید به طور متعادل مصرف شده و بهتر است که از مصرف بیش از اندازه آن خودداری کنید.
سیاهدانه:
سیاهدانه، گیاه دارویی است و ثابت شده که دارای خواص ضدویروسی در برابر بسیاری از ویروسها ازجمله سیتومگالوویروس و هپاتیت سی (HCV) است.
ضد دیابت، ضد فشارخون، محافظت از قلب از جمله خواص سیاهدانه است.
مصرف سیاهدانه با مزاج بسیار گرم و خشک در کنار عسل جهت تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید و مؤثر است به شکلی که در گرم مزاجان حداکثر ۱.۵ گرم به شکل خیسانده شده در سرکه و سپس خشک شده آن و در سرد مزاجان اندکی بیشتر از این میزان . البته این مورد نیز به خانمهای باردار توصیه نمیشود.
منبع: خبرگزاری صداوسیما