به گزارش جام جم آنلاین، بسیاری از مردم از فراموشی مکرر رنج میبرند؛ اما نمیدانند که ممکن است فواید مهمی داشته باشد زیرا یک مطالعه جدید نشان داده است که فراموشی نوعی یادگیری است که به دسترسی به اطلاعات مهمتر کمک میکند.
کارشناسان کالج ترینیتی دوبلین و دانشگاه تورنتو اعلام کرده اند که خاطرات «از دست رفته» ناپدید نمیشوند؛ اما دسترسی به آنها ممکن نیست.
آنها توضیح میدهند که این خاطرات به طور دائم در نورونها ذخیره میشوند، جایی که مغز تصمیم میگیرد برخی از آنها را برای دسترسی به آن نگه دارد و بقیه را نادیده بگیرید.
این مطالعه توسط توماس رایان، عصب شناس از کالج ترینیتی دوبلین و پل فرانکلند از دانشگاه تورنتو انجام شده است.
دکتر رایان گفت: خاطرات در گروههایی از نورونها به نام سلولهای انگرام ذخیره میشوند و یادآوری موفقیت آمیز شامل فعال سازی مجدد این گروه ها است.
رایان توضیح داد که پسوند منطقی این است که فراموشی به معنای عدم توانایی در فعال کردن مجدد سلولهای Engram است؛ اما خاطرهها وجود دارند.
اگر ترکیبهای خاص را نتوان فعال کرد، نمیتوان آنها را به خاطر آورد و گویی خاطرهها در یک صندوق ذخیره شده اند که کد باز کردن قفل آن را نمیتوان به خاطر آورد.
فراموشی عبارت است از عدم یادآوری اطلاعات، مهارتها و تجربیاتی که فرد تجربه کرده است. فراموشی یک پدیده طبیعی است که برای همه انسانها اتفاق میافتد؛ اما ممکن است در هنگام ابتلا به برخی بیماری ها مانند آلزایمر یا پس از آسیب مغزی و یا شوک عاطفی به یک بیماری تبدیل شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد