رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش محیط زیست استان تهران:

طاعون نشخوارکنندگان کوچک در تهران مشاهده نشده است

در حالی که در برخی از استان‌های همجوار تهران مانند البرز سومین موج بیماری طاعون نشخوارکنندگان آغاز شده است اما به گفته رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، تاریخ طبیعی و ذخائر ژنتیکی استان تهران این بیماری تاکنون در این استان مشاهده نشده است.
کد خبر: ۱۳۵۴۹۰۲
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، در حالی که از ابتدای سال جاری برخی از استان‌های کشور درگیر بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک بوده‌اند، این بیماری در استان تهران گزارش نشد این در حالی است که استان تهران در مجاورت استان البرز که یکی از استان‌های آلوده گزارش شده است، قرار دارد. رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، تاریخ طبیعی و ذخائر ژنتیکی تهران با اشاره به شرایط شیوع این بیماری از تمهیدات اداره کل محیط زیست استان تهران برای کنترل این بیماری ویروسی می‌گوید.

محمد کرمی در گفتگو با ایسنا با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای کنترل این بیماری و جلوگیری از شیوع آن در استان تهران خاطرنشان کرد: ما تلاش کردیم تا برای جلوگیری از شیوع این بیماری گشت، پایش و رصد ایستگاه‌های حیات وحش را بیشتر کنیم و این امر توسط محیط بانان، کارشناسان و دامپزشکانی که در اداره کل محیط زیست استان تهران حضور دارند، انجام شد.

وی با اشاره به بازه‌های زمانی وقوع این اتفاق و شیوع این بیماری گفت: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در فصول کوچ و مهاجرت عشایر و ورود دام‌های اهلی به ایستگاه‌های پایش محیط زیست اتفاق می‌افتد. به‌طور دقیق این بازه زمانی شامل روز‌های ابتدایی سال و ماه‌های اردیبهشت و خرداد می‌شود همچنین در ماه‌های شهریور و مهر که بازگشت عشایر صورت می‌گیرد، احتمال شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک بالاست.

کرمی ضمن اشاره به همکاری دیگر نهاد‌های استان برای جلوگیری از شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک اظهارکرد: ما در اداره محیط زیست استان تهران مکاتباتی با مسئولان استان به‌ویژه مسئولان دامپزشکی انجام دادیم و خواستار سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون گونه‌های اهلی شدیم. اداره محیط زیست استان به طور کامل در جریان تکمیل روند واکسیناسیون قرار گرفت و نتایج به ما اعلام شد همچنین محدوده واکسیناسیون و آمار دقیق مشاهده این بیماری به‌طور منظم در اختیار ما قرار می‌گیرد.

رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، تاریخ طبیعی و ذخائر ژنتیکی تهران در پایان با اشاره به دیگر روش‌های اجرا شده برای مقابله با این بیماری گفت: آبشخور‌هایی که این گونه‌ها از آن‌ها استفاده می‌کنند، با مواد ضدعفونی کننده توسط محیط‌بانان ما ضدعفونی شد و این آبشخور‌ها در مقابل عوامل بیماری‌زا ایمن شدند همچنین با دستورالعمل ارائه شده به محیط‌بانان از آن‌ها خواسته شد تا نظافت آبشخور‌ها را به‌صورت دوره‌ای در دستور کار قرار دهند و آن را از از آلودگی پاک کنند.

به گزارش ایسنا در آبان‌ماه سال جاری با اعلام داریوش منتظمی - رییس وقت گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست - و بر اساس گزارش‌های ادارات کل حفاظت محیط زیست در هشت ماهه نخست سال ۱۴۰۰، تلفات علفخواران وحشی مشکوک به بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) در حیات وحش تعدادی از استان‌های کشور گزارش و به‌سرعت به دامپزشکی استان اطلاع رسانی شده است. حیات وحش استان‌هایی نظیر فارس، اصفهان، چهار محال و بختیاری، یزد، خراسان رضوی، مازندران، البرز و خراسان شمالی استان‌هایی بودند که با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کردند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها