مانند سالهای قبل محدودیتها تنها برای 25درصدی که واکسن تزریق نکردهبودند اعمال شد و بنابراین بسیاری از ایرانیها هم به سفر رفتند و هم مهمان نوروزی داشتند.
همه اینها احتمالا ما را به یک نتیجه میرساند و آن چاقی و اضافه وزن است. همزمانی پایان نوروز با ماه رمضان اما میتواند به برگ برندهای برای کاهش اضافه وزن تبدیل شود.
با یک برنامه ریزی دقیق، با ورزش و استفاده از تغذیه مناسب میتوانید آن چند کیلویی را که به واسطه شیرینی و شکلات اضافه شدهاست کاهش دهید.
ماه رمضان بهترین زمان برای کاهش اضافه وزن است. در این ماه هم میتوانید روزه بگیرید، هم میتوانید تغذیه سالم داشتهباشید و هم وزن اضافه تان را کاهش دهید. فقط کافی است همت کنید و از همین حالا دست به کار شوید.
تغذیه مهمترین بخشی است که باید در ماه رمضان به آن توجه کنید. با توجه به تغذیهتان هم میتوانید لاغر شوید، هم میتوانید یک ماه را سالم بگذرانید و کم نیاورید.
برنامه ریزی کنید: درست است که ماه رمضان است و شما روزه هستید، اما این موضوع دلیل نمیشود برنامه غذاییتان را فراموش کنید. توجه به هرم غذایی به شما کمک میکند وزنتان را کم کنید. از سبزیجات بیشتر استفاده کنید تا سالمتر بمانید و کمتر غذاهای چرب بخورید. استفاده از کربوهیدرات، برنج و نان شما را سیر نگاه میدارد. البته سعی کنید بیش از اندازه از کربوهیدرات استفاده نکنید تا چاق نشوید. در برنامهریزی روزانهتان به شکلی موادغذایی را بچینید که کالری را به اندازه دریافت کنید. توجه به کالری موردنیازتان براساس قد و وزن، به شما کمک میکند هم موادغذایی مورد نیاز برای روزهایی را که روزه هستید تامین کنید و هم این که وزنتانکمشود.
حذف نکنید: از افطار تا سحری زمان خیلی کمی وجود دارد. یعنی کمتر از 12 ساعت زمان دارید تا سه وعده غذایی را مصرف کنید. این اما دلیل نمیشود وعدهای را حذف کنید. در نتیجه هیچگاه بدون سحری روزه نگیرید. اگر سحری نخورید، زمان افطار گرسنهتر خواهیدبود، بنابراین بیشتر غذا خواهیدخورد و این شما را چاق میکند. مشکل دیگر سحری نخوردن بوی بدن دهان است. عارضه دیگر این ماجرا این است که سوخت و ساز بدن شما و در نتیجه سوخت چربیها ناقص انجام میگیرد. با حذف سحری البته باید دور لاغر شدن را هم خط بکشید. سردرد، خشکی دهان، افت فشار و قندخون از دیگر مضرات حذف سحری است. پس حتما سحری میل کنید.
منهای شیرینی و چربی: مصرف بیش از حد قند و چربی دلیل اصلی چاقی و دیابت است بنابراین اگر میخواهید وزن کم کنید در ماه رمضان حداقل دور مصرف بیش از حد شیرینی و چربی را خط بکشید. خوردن زیاد شیرینی میتواند هورمن انسولین آزاد کند. انسولین وظیفه ذخیره چربی در بدن شما را برعهده دارد و این بدان معناست که با زیاد شیرینیخوردن چاقتر میشوید.
توجه به مصرف قند در ماه رمضان مهم است. غذاهای چرب و شیرین میتواند شما را به صورت کاذب سیر کند. اگر نگران افت قندخون هستید، میتوانید از میوههایی که قند طبیعی دارند و زود هم آزاد میشوند، استفاده کنید. نوشیدنیهای شیرین یا شکلات و شیرینی گزینه مناسبی برای سیر کردن خودتان نیست. موادغذایی چرب و شیرین باعث تشنگی شما میشود.
آب بخورید: هرچند مدت زمان طولانی از روز را روزه هستید و نمیتوانید آب مصرف کنید، این اما دلیل نمیشود به قانون مصرف هشت لیوان آب بیتوجه باشید. زمان بین افطار تا سحر را برنامهریزی کنید تا آب مصرف کنید. مصرف یکباره آب جز دلدرد و جلوگیری از مصرف موادغذایی چیز دیگری به همراه ندارد. کنار دستتان یک قمقمه بگذارید و جرعهجرعه آب بنوشید.
استفاده از سبزیجات و میوهها در کنار نوشیدن آب به شما کمک کند تا آب مورد نیازتان تامین شود. نوشیدن هشت لیوان آب همراه فعالیت ورزشی و نیز رژیم غذای مناسب به شما کمک میکند راحتتر لاغر شوید.
روزه بودن دلیل خوبی نیست که حدودا 14 ساعت را زیر کولر بنشینید و کاری نکنید. شما باید فعالیت بدنی داشتهباشید. زندگی با روزه یا بدون آن ادامه دارد. به اضافه این که بدون فعالیت بدنی نمیتوانید لاغر شوید.
پیادهروی کنید: پیاده روی میتواند برای شما که روزهدار هستید فعالیت مناسبی باشد. زیاد هم مهم نیست یک ساعت تمام در پارک محل یا در تردمیل خانه پیاده روی کنید. میتوانید چند ایستگاه مانده به محل کارتان از اتوبوس یا مترو پیاده شوید و چند قدم را پیاده روی کنید. پیاده روی هم فعالیت ورزشی مناسبی برای لاغر شدن و هم فعالیتی برای تقویت ماهیچههای شماست. اگر نگران خستگی و تشنهشدن در طول روز هستید نگران نباشید. میتوانید مسیرهایی را برای پیادهروی انتخاب کنید که در سایه قرار دارد. انتخاب زمانی که هوا خنکتر است برای بهتر پیاده روی کردن به شما کمک میکند.
زمانبندی داشته باشید: هیچ باشگاهی در ماه رمضان تعطیل نمیشود. بنابراین ورزش کردن در ماه رمضان هم ادامه دارد. بسیاری از ورزشکاران برنامهریزی میکنند تا زمان ورزش کردن خود را به بعد از افطار منتقل کنند. دو ساعت بعد از افطار زمانی مناسب برای ورزش کردن است، اما اگر نمیتوانید بعد از افطار ورزش کنید، ایرادی ندارد. بهتر است زمان ورزش کردن را در طول روز تقسیم کنید. قبل از وعده سحری، دو ساعت بعد از وعده افطاری و تعیین دو تا سه بار زمان 15دقیقهای برای انجام ورزش به شما کمک میکند تا هم ورزش کنید، هم عضلاتتان را قوی شود، هم وزن کم کنید و هم این که خسته نشوید و در عین حال زندگی سالمی داشتهباشید. انجام حرکتهای تکرارشونده مانند درازنشست، شنا یا استفاده از چند حرکت قدرتی با وزنه سبک مناسب است.
لیلا شوقی - خبرنگار / ضمیمه چاردیواری روزنامه جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد