چطور خود را برای کاهش وزن در ماه رمضان آماده کنیم؟

یک تیر و چند نشان

عید امسال هنوز تمام نشده، ماه رمضان شروع می‏شود. نوروز امسال با نوروز دو سال قبل که کرونا شایع شده‌ بود کمی متفاوت بود.
عید امسال هنوز تمام نشده، ماه رمضان شروع می‏شود. نوروز امسال با نوروز دو سال قبل که کرونا شایع شده‌ بود کمی متفاوت بود.
کد خبر: ۱۳۶۰۶۱۸

مانند سال‎های قبل محدودیت‎ها تنها برای 25‌درصدی که واکسن تزریق نکرده‌بودند اعمال شد و بنابراین بسیاری از ایرانی‎ها هم به سفر رفتند و هم مهمان نوروزی داشتند.

همه اینها احتمالا ما را به یک نتیجه‌ می‌رساند و آن چاقی و اضافه وزن است. همزمانی پایان نوروز با ماه رمضان اما می‏تواند به برگ برنده‎ای برای کاهش اضافه وزن تبدیل شود.

با یک برنامه ‏ریزی دقیق، با ورزش و استفاده از تغذیه مناسب می‌توانید آن چند کیلویی را که به واسطه شیرینی و شکلات اضافه شده‌است کاهش دهید.

ماه رمضان بهترین زمان برای کاهش اضافه وزن است. در این ماه هم می‏توانید روزه بگیرید، هم می‎توانید تغذیه سالم داشته‌باشید و هم وزن اضافه ‏تان را کاهش دهید. فقط کافی است همت کنید و از همین حالا دست به کار شوید.

روزه و تغذیه سالم

تغذیه مهم‎ترین بخشی است که باید در ماه رمضان به آن توجه کنید. با توجه به تغذیه‏تان هم می‏توانید لاغر شوید، هم می‎توانید یک ماه را سالم بگذرانید و کم نیاورید.

برنامه‏ ریزی کنید: درست است که ماه رمضان است و شما روزه هستید، اما این موضوع دلیل نمی‎شود برنامه غذایی‌تان را فراموش کنید. توجه به هرم غذایی به شما کمک می‌کند وزنتان را کم کنید. از سبزیجات بیشتر استفاده کنید تا سالم‎تر بمانید و کمتر غذاهای چرب بخورید. استفاده از کربوهیدرات، برنج و نان شما را سیر نگاه می‌دارد. البته سعی کنید بیش از اندازه از کربوهیدرات استفاده نکنید تا چاق نشوید. در برنامه‎ریزی روزانه‎تان به شکلی موادغذایی را بچینید که کالری را به اندازه دریافت کنید. توجه به کالری موردنیازتان براساس قد و وزن، به شما کمک می‌کند هم موادغذایی مورد نیاز برای روزهایی را که روزه هستید تامین کنید و هم این که وزنتان‌کم‌شود.

حذف نکنید: از افطار تا سحری زمان خیلی کمی وجود دارد. یعنی کمتر از 12 ساعت زمان دارید تا سه وعده غذایی را مصرف کنید. این اما دلیل نمی‏شود وعده‏ای را حذف کنید. در نتیجه هیچ‎گاه بدون سحری روزه نگیرید. اگر سحری نخورید، زمان افطار گرسنه‏تر خواهیدبود، بنابراین بیشتر غذا خواهیدخورد و این شما را چاق می‌کند. مشکل دیگر سحری نخوردن بوی بدن دهان است. عارضه دیگر این ماجرا این است که سوخت و ساز بدن شما و در نتیجه سوخت چربی‌ها ناقص انجام می‌گیرد. با حذف سحری البته باید دور لاغر شدن را هم خط بکشید. سردرد، خشکی دهان، افت فشار و قندخون از دیگر مضرات حذف سحری است. پس حتما سحری میل کنید.

منهای شیرینی و چربی: مصرف بیش از حد قند و چربی دلیل اصلی چاقی و دیابت است بنابراین اگر می‏خواهید وزن کم کنید در ماه رمضان حداقل دور مصرف بیش از حد شیرینی و چربی را خط بکشید. خوردن زیاد شیرینی می‌تواند هورمن انسولین آزاد کند. انسولین وظیفه ذخیره چربی در بدن شما را برعهده دارد و این بدان معناست که با زیاد شیرینی‌خوردن چاق‎تر می‎شوید.

توجه به مصرف قند در ماه رمضان مهم است. غذاهای چرب و شیرین می‏تواند شما را به صورت کاذب سیر کند. اگر نگران افت قندخون هستید، می‎توانید از میوه‏هایی که قند طبیعی دارند و زود هم آزاد می‎شوند، استفاده کنید. نوشیدنی‎های شیرین یا شکلات و شیرینی گزینه مناسبی برای سیر کردن خودتان نیست. موادغذایی چرب و شیرین باعث تشنگی شما می‌شود.

آب بخورید: هرچند مدت زمان طولانی از روز را روزه هستید و نمی‎توانید آب مصرف کنید، این اما دلیل نمی‎شود به قانون مصرف هشت لیوان آب بی‌توجه باشید. زمان بین افطار تا سحر را برنامه‌ریزی کنید تا آب مصرف کنید. مصرف یکباره آب جز دل‌درد و جلوگیری از مصرف موادغذایی چیز دیگری به همراه ندارد. کنار دست‌تان یک قمقمه بگذارید و جرعه‌جرعه آب بنوشید.

استفاده از سبزیجات و میوه‎ها در کنار نوشیدن آب به شما کمک کند تا آب مورد نیازتان تامین شود. نوشیدن هشت لیوان آب همراه فعالیت ورزشی و نیز رژیم غذای مناسب به شما کمک می‌کند راحت‎تر لاغر شوید.

روزه و ورزش

روزه بودن دلیل خوبی نیست که حدودا 14 ساعت را زیر کولر بنشینید و کاری نکنید. شما باید فعالیت بدنی داشته‌باشید. زندگی با روزه یا بدون آن ادامه دارد. به اضافه این که بدون فعالیت بدنی نمی‎توانید لاغر شوید.

پیاده‎روی کنید: پیاده ‏روی می‎تواند برای شما که روزه‎دار هستید فعالیت مناسبی باشد. زیاد هم مهم نیست یک ساعت تمام در پارک محل یا در تردمیل خانه پیاده ‏روی کنید. می‎توانید چند ایستگاه مانده به محل کارتان از اتوبوس یا مترو پیاده شوید و چند قدم را پیاده‏ روی کنید. پیاده ‏روی هم فعالیت ورزشی مناسبی برای لاغر شدن و هم فعالیتی برای تقویت ماهیچه‎های شماست. اگر نگران خستگی و تشنه‌شدن در طول روز هستید نگران نباشید. می‏توانید مسیرهایی را برای پیاده‏روی انتخاب کنید که در سایه قرار دارد. انتخاب زمانی که هوا خنک‎تر است برای بهتر پیاده‏ روی کردن به شما کمک می‌کند.

زمان‌بندی داشته‌ باشید: هیچ باشگاهی در ماه رمضان تعطیل نمی‌شود. بنابراین ورزش کردن در ماه رمضان هم ادامه دارد. بسیاری از ورزشکاران برنامه‎ریزی می‎کنند تا زمان ورزش کردن خود را به بعد از افطار منتقل کنند. دو ساعت بعد از افطار زمانی مناسب برای ورزش کردن است، اما اگر نمی‎توانید بعد از افطار ورزش کنید، ایرادی ندارد. بهتر است زمان ورزش کردن را در طول روز تقسیم کنید. قبل از وعده سحری، دو ساعت بعد از وعده افطاری و تعیین دو تا سه بار زمان 15دقیقه‌ای برای انجام ورزش به شما کمک می‌کند تا هم ورزش کنید، هم عضلات‌تان را قوی شود، هم وزن کم کنید و هم این که خسته نشوید و در عین حال زندگی سالمی داشته‌باشید. انجام حرکت‏های تکرارشونده مانند درازنشست، شنا یا استفاده از چند حرکت قدرتی با وزنه سبک مناسب است.

لیلا شوقی - خبرنگار / ضمیمه چاردیواری روزنامه جام جم 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
رأی معنادار لبنانی‌ها

در گفت‌و‌گوی اختصاصی روزنامه «جام‌جم» با دو تن از اعضای بلندپایه جنبش امل و حزب‌الله لبنان بررسی شد

رأی معنادار لبنانی‌ها

در رستوران انتخاب شدم

علی‌امین حسنی، بازیگر نقش بهروز در سریال پایتخت در گفت‌وگو با «جام‌جم» از خاطرات حضورش در این سریال می‌گوید

در رستوران انتخاب شدم

نیازمندی ها