والک‌ پلو

یک پلوی بهاری

والک یا پیاز کوهی یکی از نوبرانه‌های فصل بهار است که عمری کوتاه با هزار و یک خاصیت دارد.
والک یا پیاز کوهی یکی از نوبرانه‌های فصل بهار است که عمری کوتاه با هزار و یک خاصیت دارد.
کد خبر: ۱۳۶۲۵۸۵

پس تا دیرنشده آن را تهیه‌ کرده و با آن انواع غذاها از قبیل کوکو، سالاد، آش و... پخته و از خوردن آن لذت‌برده و ایمنی و سلامت بدن‌تان را بالا ببرید.

مواد لازم:

برنج معطر ایرانی: 3پیمانه
والک تازه: نیم‌کیلو
سماق‌: 2قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده:
2قاشق غذاخوری
نمک و روغن: به میزان لازم

طرز تهیه: 

برنج را از حدود یک ساعت قبل از پخت شسته و با کمی آب ولرم و نمک خیس می‌کنیم. والک‌ را پاک‌کرده و با دقت شسته و در آبکش می‌ریزیم و وقتی آب اضافه‌اش رفت، آن را نواری یا معمولی خردکرده و در تابه‌ای ریخته و کمی تفت می‌دهیم.

اگر این کار را انجام بدهید، برنج شفته نمی‌شود چون والک موقع پخت، آب پس می‌دهد. برنج را در قابلمه مناسبی ریخته و روی آن آب‌جوش ریخته و روی حرارت می‌گذاریم. وقتی نیم‌پز شد والک‌ها را در برنج ریخته و به آرامی هم می‌زنیم تا با هم مخلوط شود و بعد از چند دقیقه جوشیدن برنج را آبکش می‌کنیم.

در قابلمه مناسبی ته‌دیگ مورد نظر را گذاشته و لایه‌به‌لایه برنج، سماق و زعفران دمکرده می‌ریزیم تا برنج تمام شود. برنج را روی دم می‌گذاریم و وقتی پخت و دم کشید، این برنج خوش‌عطر و طعم را با گوشت و ماست یا سالاد سرو می‌کنیم.

نکات آشپزی: والک طعم تندی دارد و نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد و این برنج را می‌توان به‌صورت کته هم طبخ کرد که طعم بهتری بگیرد.

مژده مظهری - روزنامه نگار / ضمیمه چاردیواری روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سفر اربعین به سلامت

ضروری‌ترین نکات بهداشتی را که زائران اربعین باید رعایت کنند در گفت‌وگو با یک متخصص بیماری‌های عفونی بررسی کرده‌ایم

سفر اربعین به سلامت

وقتی دل جنگل سوخت

«جام‌جم» در گفت‌وگو با جانشین فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی کشور بررسی کرد

وقتی دل جنگل سوخت

نیازمندی ها