به گزارش جام جم آنلاین، به نقل از شبکه العربیه، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در گفتوگویی با این شبکه درباره تلاشها برای احیای توافق هستهای [برجام] گفت: این [طرح] هیچ وقت قطعی نبود، هیچ وقت برایمان معلوم نبود که بتوانیم به بازگشتی دوجانبه به پایبندی به (برجام) بازگردیم یا نه؛ بنابراین همیشه با شرکایمان در حال برنامهریزی برای رخدادهای احتمالی بودهایم.
پرایس با مطرح کردن ادعاهایی درباره سپاه پاسداران ایران گفت: شما از وزیر امور خارجه (آنتونی بلینکن) شنیدهاید که سپاه پاسداران حملات تروریستی انجام داده است، ما نگران تهدید ناشی از سپاه پاسداران هستیم.
او در ادامه گفت: از ۱۰۷ تحریمی که این دولت از ژانویه ۲۰۲۱ بر ایران اعمال کرده است، تا ۸۶ درصد آنها علیه سپاه پاسداران یا وابستگان آن بوده است. ما از اختیارات خودمان استفاده کرده و با شرکایمان در منطقه همکاری میکنیم تا با سپاه پاسداران و تهدیدی که به طور بالقوه برای کارکنان نظامی ما و شرکایمان در منطقه ایجاد میکند، مقابله کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره برنامه هستهای ایران و توافق هستهای گفت: الان در مه ۲۰۲۲ ما همچنان بر این باوریم که اگر محدودیتهایی که توافق هستهای ایجاد میکرد، دوباره بر ایران اعمال شود، برنامه هستهای ایران دوباره به داخل جعبه بازگردانده میشود و زمان گریز[هستهای] که الان چند هفته است، تا اندازه قابل توجهی طولانیتر خواهد شد.
پرایس با وجود تاکید چندباره مقامات ایران مبنی بر این که به کار بستن تسلیحات هستهای در دکترین دفاعی ایران جایی ندارد، افزود: این که زمان گریز بسیار کم است، غیرقابل قبول میباشد. رئیس جمهور بایدن تعهد دارد که ایران هیچ گاه به یک سلاح هستهای دست پیدا نکند.
او با گفتن این که برجام تنها یک راه برای ممانعت از دستیابی ایران به یک سلاح هستهای خواهد بود، بیان کرد که آمریکا و متحدانش در صورت لزوم، «به دنبال دیگر ابزارها» خواهند رفت تا اطمینان بیابند این اتفاق هیچ گاه نخواهد افتاد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به اظهارات اخیر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران گفت: ما به همکاری نزدیک با آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای اطمینان یافتن از این که ایران بر تعهداتش پایبند است یا اطمینانیابی از این که ایران هیچ گاه نتواند به یک سلاح هستهای دست بیابد، ادامه خواهیم داد.
به گزارش ایسنا، اظهارات پرایس درباره مذاکرات وین و تلاشها برای احیای توافق هستهای در پی این مطرح میشود که مذاکرات وین که در راستای احیای توافق هستهای و لغو تحریمهای ایران از آن موقع آغاز شد، در پی برخی تحولات اخیر بینالمللی از جمله حمله روسیه به اوکراین و کشمکشهای تهران-واشنگتن بر سر برخی مسائل باقی مانده در مذاکرات، تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران اخیرا در گفتوگویی درباره مذاکرات وین گفت: هدف ما در این مذاکرات رسیدن به توافقی قوی و بادوام است و از طرف آمریکایی خواستهایم واقع بین باشد، تاکید کردهایم لغو تحریمها در تمامی بخشها و ارائه ضمانتهای اقتصادی یکی از مهمترین نکات در دستور کار مذاکراتی ماست.
او همچنین مطرح کرد: من فکر میکنم طرف آمریکایی به خوبی به خطوط قرمز ایران واقف است و ما به مذاکرات ادامه میدهیم و به محض این که به نقطه توافق برسیم، نماینده ما در مذاکرات در وین آخرین مراحل توافق را انجام خواهد داد.
انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده آن در مذاکرات وین قرار است ظرف چند روز آتی در تهران با علی باقری کنی، نماینده ایران در مذاکرات وین دیدار و طبق گفته مورا «درباره حل اختلافات باقیمانده در مذاکرات» گفتوگو کنند.
منبع: ایسنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد