به گزارش جام جم آنلاین، امروزه بخش مهمی از پروژه دشمنی رسانه های معاند بر علیه ملت ایران ، تخریب چهره و اقدامات دولت سیزدهم در سطح جامعه است ، در حالی که این دولت مبتنی بر اهداف و گفتمان های انقلاب اسلامی در حال امید بخشی ، توجه به توان ملی و بومی ، پیوند نزدن منافع ملی به خارج از کشور و مقابله با بی عدالتی های اجتماعی است . رسانه های معاند در پی آن هستند تا با برسازی رسانه ای نوعی از بن بست و روحیه ناامیدی را در سطح افکار عمومی گسترش دهند .
این رسانه ها تلاش می کنند تا تمام معلول هایی که طی چند دهه گذشته در شرایط فعلی ظاهر شده اند به حساب دولت کنونی به شمار آوردند و با بمباران شدید از حملات روانی ، روحیه مقاومت ، کنش گری و فعالیت را از این دولت بگیرند . هدف نهایی آنها فروپاشی اراده و برهم زدن شیرازه و امور مدیریت کشور است تا از این راه لطمات اساسی به پیکره انقلاب وارد کنند ، البته عملکرد استوار دولت در یک سال گذشته نشان از استحکام مسیر انقلابی آنها و راه درست مقابله با دشمنی ها دارد . از این رو برنامه امروز « امواج شبهه » به این پرسش پاسخ می دهد می دهد که هدف رسانه های معاند از تلاش هماهنگ برای تخطئه و تخریب اقدامات دولت سیزدهم چیست . در این برنامه که به همت گروه سیاسی رادیو گفتوگو برگزار شد ، دکتر علی محمد اسماعیلی ، کارشناس سیاسی و رسانه ، رضا گنجی از فعالان و کارشناسان حوزه رسانه به بحث و گفتگو پرداختند.
صادقی - کارشناس مجری : دشمن با ابزار رسانه ای خود به دنبال تخریب و تخطئه دولت و ناکارآمد نشان دادن آن است . البته این موضوعی نیست که مختص این دوران باشد اما شیوه ها و تکنینک های آن تغییر یافته است که امروز می خواهیم درباره آن سخن بگوییم. هدف اصلی رسانه های معاند از این تخریب چیست. اگر سال هایی که از عمر انقلاب گذشته است را تبارشناسی کنیم شما نقاط و ایستگاه های مهم و حساس آن را چگونه می بینید ؟
گنجی - با انقلاب اسلامی که در سال ۵۷ در ایران رخ داد استعمار خارجی که توسط انگلیسی ها و امریکایی ها اداره می شد ناکام ماند و هم استبداد داخلی که پهلوی و شاه ایران آن را نمایندگی می کردند از قدرت ساقط شد. از سوی دیگر دگر اندیشان (همان روشنفکران که نام نیک برای خود برگزیده اند اما به دلیل این که شایستگی این عنوان را ندارند آنها را دگر اندیش می نامیم) که یکی از دشمنان ایران بودند از کشور رانده شدند ، بنابراین ملت ایران با حرکت خود سه دشمن خود را ناکارآمد کردند و بخش قابل توجهی از منافع آنها را به خطر انداختند چرا که دشمنان پیش از انقلاب به منبع عظیمی از انرژی دسترسی داشتند ، از نیروی انسانی مطلوب برخوردار بودند ، قدرت منطقه ای داشتند که میتوانستند اعمال نفوذ کنند و بازار مصرفی بزرگی در اختیار داشتند .
دشمنان ما که دارای رسانه های مدرن بودند ، در دو مقطع حساس از رسانه های سنتی شکست خوردند ، نخست در دوران مشروطه و دوم در انقلاب اسلامی.مقصود از رسانه های سنتی مسجد و منبر بود ، در واقع امام خمینی (ره) توانست از سال ۴۱ با ۲۰۰هزار روحانی و ۹۰هزار مسجد ، انقلابی را پایه ریزی نماید و در سال ۵۷ آن را به نتیجه برساند. در شرایطی که ملت ایران ، ابهت این سه گروه را به سخره گرفت ، هیچ انتظاری جز این که آنها به آرامی برای بازپس گرفتن قدرت خویش بازگردند وجود ندارد. در این میان رسانه یک قدرت برتر است که در دستان آنها قرار دارد.
***نخستین ضربه به دشمن از جانب انقلاب بود
اسماعیلی - انقلاب اسلامی ایران نظام سلطه را به چالش جدی کشاند چراکه الهام بخش جنبش های آزادی بخش جهان بود یعنی پس از سال ۵۷ هر حرکت آزادی خواهانه ای که در دنیا وجود دارد ، رگه های انقلاب اسلامی در آن دیده می شود. می توان گفت آغاز کننده این جنگ رسانه ای ما بودیم و نخستین ضربات را انقلاب اسلامی در فضای رسانه ای بر پیکر استکبار وارد آورد که بسیار سهمگین بود . با این شرایط ما وارد یک جنگ تمام عیار شدیم اما روند آن را به خوبی برای ملت تشریح نکردیم. ما باید مردم کشور را در این فضای زد و خورد رسانه ای آماده کنیم ، همانگونه که در جنگ تحمیلی نیرو اعزام می کردیم ، از طریق رسانه های خودمان با مردم سخن می گفتیم و نیازهایی که وجود داشت را بیان می کردیم.
در جنگ رسانه ای امروز به نوعی میخواهیم یک تنه به رویارویی با دشمن بپردازیم در حالی که این جنگ ، تمام ابعاد اجتماعی کشور و مردم را درگیر کرده است ، پس اگر ما این جنگ را به رسمیت نشناسیم ، از آحاد ملت کمک نگیریم و با مردم درباره این جنگ به خوبی و با دقت صحبت نکنیم ممکن است میدان را واگذار کنیم ؛ همان گونه که اگر به سطح جامعه بنگریم می بینیم که شرایط مطلوبی در این جنگ رسانه ای نداریم. مردم کشور از همان صبح هنگام که برمی خیزند در معرض بمباران شدید رسانه ای دشمن هستند و انواع و اقسام محتوای حرفه ای از مراکز و بخش های مختلف سرازیر می شود . قدرت این جنگ رسانه ای به حدی است که گاهی انقلابیونی که برای این نظام و انقلاب هزینه های زیادی متحمل شده اند و در خط مقدم جبهه های نبرد 8ساله حضور داشته اند را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
*** زجه رسانه ای دشمن از خدمات دولت
صادقی ، کارشناس مجری : باید بپذیریم که امروز رسانه بخش مهمی از پروژه براندازی علیه ماست. همان گونه که امام خمینی(ره) با هوشمندی از رسانه برای به ثمر رساندن انقلاب اسلامی بهره بردند و در ادامه بخش اعظم مبارزات را با رسانه پیش بردند اما اکنون طرف مقابل از غفلت ما از بخش رسانه استفاده می کند و بر تخریب دولتی متمرکز شده است که در مدت کوتاه حضور خود ، در میدان بودن را ثابت کرده است. از نظر شما دلیل این تمرکز چیست؟
اسماعیلی - دشمن در حال تهیه غذای مناسب رسانه ای است و در این مسیر کار حرفه ای انجام میدهد یعنی رفتار آن تصادفی نیست. طرف مقابل سال های سال تلاش کرد با شعار ما نمیتوانیم ، روحیه ناامیدی را در بین مردم افزایش دهند اما دولت در همه حوزه با سرعت در حال خدمت رسانی است و آن منحنی که در دولت پیش روند نامطلوبی را طی میکرد و بازوی رسانه ای دشمن را یاری میداد تا ناکارآمدی را بیشتر نشان دهند ،در حال معکوس شدن است. درواقع رایحه خوش خدمت که این روزها در سراسر کشور به ویژه مناطق محروم دیده می شود موجب زجه رسانه ای دشمن شده است. آنچه که در شرایط فعلی مورد انتقاد است عدم وجود پیوست رسانه ای از عملکرد و اقدامات دولت است. رسانه های ما باید تلاش کنند تا محتوای خوب و پخته به مردم ارائه دهند چرا که مخاطبان به دلیل افزایش سواد بصری اطلاعات خام را نمی پذیرند و به دنبال محتوای پرورش یافته هستند.
*** نقش انکارناپذیر رسانههای داخل در قدرت نظام
گنجی - من همیشه با تخریب و کوچک شمردن رسانه های داخلی مخالف بوده ام و معتقدم با همه ایرادات و انتقاداتی که به مجموعه رسانه ها و عملکرد آنها پس از انقلاب تا امروز وارد است ، باید توجه داشته باشیم که پدید آمدن قدرت ایران در حوزه های مختلف بدون استفاده از بازوی رسانه ای و تبلیغاتی ممکن نیست. در واقع رسانه های ایرانی به اندازه ظرفیت و توان خود در طول40 سال اخیر توانستهاند در موج تک صدایی غرب اختلال ایجاد کنند . هر جا دشمن خواست اطلاعات را کانالیزه کند و شیطنت به سرحد خود برسانند یک یا مجموعه رسانه در داخل بوده که روند کار آنها را دچار مشکل کند. بنابراین نباید تحقیر رسانهها را جدی بگیریم. اگر کوچک بودن رسانه های داخل درست بود چرا دشمن هر روز در پی تضعیف و ایجاد اختلال در آنهاست.
*** سریال گاندو نمونه خوبی از کار رسانه ای است
اسماعیلی – یکی از دلایل برد انقلاب روح حقیقت بود و از آنجا که ماهیت باطل سست و شکننده است ، حق به پیروزی رسید. ما در حال حاضر هم میتوانیم با اندک کوشش بازی را ببریم اما تلاش حرفه ای نیاز است. زمانی که یک مدیر در جریان سیلاب برای خدمت رسانی به مردم تا زانو در گل فرو می رود باید معرفی شود اما آنچه شاهد هستیم تمسخر و ساخت طنز از ماجراست که همان شیطنت رسانه ای است . کار حرفه ای آن است که یک سریال ساخته شود و در آن مسئول و مدیری که از جان خود برای خدمت رسانی میگذرد به تصویر کشیده شود مانند آنچه که در سریال گاندو دیدیم . در این نمایش تلویزیونی بخشی از خدماتی که در حوزه امنیت در حال انجام است برای مردم تشریح شد. در این صورت مردم متوجه شدند زمانی که در حال استراحت و تفریح هستند ، افرادی شبانه روز در حال برقراری امنیت هستند.
*** دلایل دشمنی معاندین با دولت سیزدهم
صادقی ، کارشناس مجری : هجمه به دولت در همه دوران ها وجود داشته است اما چرا دولت سیزدهم به صورت ویژه تر مورد تمرکز معاندین قرار گرفته است؟
گنجی – جریان مقابل دولت سیزدهم که در انتخابات سال گذشته شکست خورد ، در ذهن برخی از غربی ها ، جریان همسوی آنهاست پس آنها مراقب هستند که باخت مجددا تکرار نشود. از سوی دیگر طرف غربی بر این باور است که این دولت درصدد بازگرداندن نظام به نقطه اصیل و همان شعارها و آرمان هاست ، پس باید مانع از بروز این اتفاق شویم . باید توجه داشت که 5 ساله آینده بسیار حساس است چرا که دشمن با محاسبات خود احتمال می دهد که رئیس جمهور می تواند چه جایگاه دیگری داشته باشد پس تمام تلاش خود رابرای تخریب به کار می گیرد تا صلاحیت او را خدشه دار کند. در واقع دولت سیزدهم تحت هیچ شرایطی نباید دولت موفقی باشد بلکه باید یک کابینه آشفته و مستاصل داشته باشد.
به دلایلی که عنوان شد کار دولت رئیسی بسیار سخت است . قوه مجریه بر خلاف انتظارات دشمن ، وارد تنش ها و نزاع های داخلی سیاسی نشد و در حال ترمیم روابط ایران با کشورهای منطقه مانند ملل عربی است .
***جسارت دولت در ورود به حیاط خلوت ها
صادقی ، کارشناس مجری : از نظر شما هدف دشمن از تخریب تنها محدود به دولت است یا نظام را نشانه گرفته است ؟
اسماعیلی – دولت سیزدهم با شرایط خاصی روبروست ، نخست این که بدهی های ولت پیش باقی مانده است ، اقتصاد بین الملل دچار بحران شده است ، موضوع اوکراین مطرح شده است . دولت سیزدهم یک تبحر سیاسی به خرج داد که کمتر راجع به آن صحبت شد. دولت با جسارت وارد حوزه هایی شد که حیاط خلوت برخی از جریان ها بود . اصلاح نظام مالیاتی کشور و موضوع یارانه نیاز به همت بزرگی داشت که دولت آقای رئیسی از عهده آن برآمد و نتیجه های آن را در همین زمان کوتاه در کاهش دور ریز نان می توان دید. در این میان دشمن ، یک دورنمای نادرست از دولت شکل داده بود که که مردم زیر فشار اقتصادی هستند ، گرانی بیداد می کند و دولت توان پاسخگویی به وعده های خود را ندارد . در همین بحبوحه بهترین فرصت برای دشمن بود تا ذهن مردم را نسبت به دولت تغییر دهد و با ناکارآمد جلوه دادن دولت ، حس ناامیدی را به جامعه القا کند.
برنامه «امواج شبهه» که گفتگوی تخصصی پیرامون ماهیتشناسی و رفتارشناسی رسانههای معاند فارسیزبان است و به بررسی چگونگی آفند و پدافند رسانه ای می پردازد، روزهای یكشنبه و سهشنبه ساعت ۱۶ به مدت ۶۰ دقیقه از آنتن این شبكه به نشانی موج افام ردیف ۱۰۳,۵ مگاهرتز پخش می شود . کارشناسان در این قسمت تلاش هماهنگ رسانه های معاند برای تخطئه اقدامات دولت سیزدهم را مورد بررسی قرار دادند.
گفتنی است دکترعلیرضا داودی سردبیری ، سیده فاطمه شعار تهیه کنندگی ، فتح اله پرتو نویسندگی و شیماقلی هماهنگی برنامه را برعهده دارند . همچنین مصطفی صادقی به عنوان کارشناس مجری و فاطمه عبدالوند به عنوان آیتم ساز در این برنامه حضور دارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد