به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد ، محمد دهشیری در نشست انجمن کتابخانههای این شهرستان اظهارداشت داشت: برای برنامهریزی دقیق و عملیاتی در حوزه فرهنگی و به خصوص کتابخانهها نیاز داریم گزارشی تحلیلی و مقایسهای از سرانههای مطالعاتی و کتابخانهای شهرستان در مقایسه با سرانه ملی و استانی داشته باشیم.
وی افزود: از طریق اینگونه گزارشها میتوانیم وضعیت شهرستان را از بُعد کمی و کیفی رصد کنیم و تلاش کنیم نقاط ضعف را پوشش داده و نقاط قوت را حفظ و تقویت کنیم.
دهشیری با اشاره به محدود بودن اعتبارات دولتی، تصریح کرد: تنها با تکیه بر اعتبارات دولتی نمیتوان همه مشکلات کتابخانهها را رفع کرد به همین خاطر در حوزههای فرهنگی باید از ظرفیت خیران استفاده کنیم تا بتوان زیرساختهای فرهنگی و کتابخانهای را توسعه داد.
رئیس انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان تفت همچنین بازدید مستمر اعضای انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان از کتابخانهها و رصد مشکلات احتمالی آنها را یکی از مقدمات حل این مشکلات و مسائل ارزیابی کرد.
باید به زیرساختها و فضای فیزیکی توجه شود
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد نیز در این نشست با بیان اینکه برای ترغیب مخاطب به کتابخانه و انس با کتاب، باید به زیرساختها و فضای فیزیکی توجه شود، گفت: اگر فضا دلپذیر نباشد، نمیتوان انتظار داشت رغبتی به حضور در کتابخانهها ایجاد شود و به تبع آن ارتباط با کتاب و انس با آن کاهش خواهد یافت.
محسن رفیعی با قدردانی از شهرداران سراسر استان به دلیل همراهی با کتابخانهها در موضوع پرداخت سهم نیمدرصد، افزود: یکی از منابع بودجهای اصلی کتابخانهها، سهم نیمدرصد پرداختی شهرداریها است که امیدواریم با استمرار پرداخت کامل و منظم این مبالغ، اقدامات مؤثر و مثبتی را در راستای بهسازی کتابخانهها، تأمین منابع مفید و اداره شایسته کتابخانهها شاهد باشیم.
وی راهاندازی کتابخانه سیار را یکی از راهکارهای حل مشکل نبود کتابخانه در برخی مناطق روستایی و کمتر برخوردار استان دانست و گفت: توسعه کتابخانههای سیار علاوه بر اینکه هزینههای نهاد را در نگهداری و تأمین منابع کتابخانهها به شدت کاهش میدهد، سبب میشود نقاط فاقد کتابخانه از نعمت کتاب و مطالعه برخوردار شوند.
هادی قاسمی، رئیس اداره کتابخانههای عمومی تفت نیز در ابتدای نشست مشترک انجمن کتابخانههای شهرهای تفت، نیر و گاریزات، گزارشی از وضعیت کتابخانههای شهرستان و مشکلات و کمبودهای هر کتابخانه بیان کرد و خواستار افزایش بودجه تملک داراییهای کتابخانهها برای رفع این مشکلات شد.
جمعی از اعضای انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان تفت نیز در این نشست به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
گفتنی است، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد و همکاران وی در جریان سفر به شهرستان تفت، علاوه بر شرکت در جلسه انجمن کتابخانههای این شهرستان، با امام جمعه تفت نیز دیدار کردند.
بازدید از سه باب کتابخانه شهر تفت و دیدار صمیمی با کتابداران تفتی، از دیگر برنامههای سفر یکروزه رفیعی به تفت بود.
در حال حاضر 10 باب کتابخانه در شهرستان تفت فعالیت دارد که از این تعداد، 5 باب شهری و 5 باب نیز روستایی است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛