چه میخواهیم؟
چغندر متوسط: 3عدد
گلکلم کوچک: یک عدد
هویج متوسط: 2عدد
ساقه کرفس: 3عدد
سبزی مخصوص ترشی: 250 گرم
فلفل تند: یک عدد
سرکه سفید، آب و نمک: به میزان لازم
نخود: نصف لیوان
سیر تازه: 4حبه
چطوری درست کنیم؟
ابتدا چغندرها را شسته و با کمی آب نیمپز کرده بعد پوست آنها را گرفته و به اندازه دلخواه برش یا قالب میزنیم و کنار میگذاریم. هویج، ساقهکرفس و گل کلم را هم خردکرده و شسته و روی دستمال تمیزی میگذاریم تا کاملا خشک شود. سبزی معطر مخصوص ترشی را پاک کرده و شسته و بعد از اینکه آب اضافهاش رفت درشت خرد و روی پارچه تمیزی پهن میکنیم. پوست سیر را گرفته و خرد کرده یا اسلایس میکنیم و فلفل را هم شسته و خرد کرده و کنار میگذاریم(البته میتوانیم آنها را خرد نکرده و درسته در ترشی بیندازیم). وقتی مواد آماده شد همه را در ظرف بزرگی ریخته و به آرامی و خوب با هم مخلوط میکنیم و لایه به لایه مقداری از آن را در ظرف مناسبی که بهتر است شیشهای باشد ریخته و روی آن سبزی ترشی و چند دانه نخود میریزم تا مواد تمام شود. سپس روی مواد تا نصف شیشه مخلوط آب و نمک که از قبل جوشانده و کمی خنک شده ریخته و نصف دیگر آن را سرکه میریزیم و در ظرف را محکم بسته و در جای خنکی مانند یخچالمیگذاریم. این ترشی خوشمزه و بسیار خوشرنگ را میتوانیم بعد از دو هفته با انواع غذا سرو میکنیم.
نکات مهم:
*** تازه بودن مواد ترشی در طعم و تردشدن آن بسیار موثر است.
*** نسبت تندبودن ترشی را بنا به ذائقهتان با ریختن مقدار فلفل تنظیم کنید.
*** تمام مواد بعد از شسته شدن باید کاملا خشک شده و آب نداشته باشد درغیر این صورت ترشی زود کپک میزند.
*** میتوانیم آب و نمک و سرکه را با هم مخلوط کرده و جوشانده و بعد از کمی خنک شدن روی ترشی بریزیم.
منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام دکتر حسن رضاییمهر، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم از مهمترین نقش رئیس مکتب جعفری میگوید