به گزارش جام جم آنلاین، رسول یاراحمدی در همایش مجازی پیشگیری از ایجاد مقاومت میکروبی اظهار داشت: باعث خرسندی است که همزمان با هفته جهانی آگاهی رسانی آنتی بیوتیک ها، با شعار همه با هم برای پیشگیری از مقاومت به داروهای ضد میکروبی این نشست در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت برگزار میشود.
وی از مقابله با مقاومت میکروبی به عنوان مفهوم و پیامی برای توسعه پایدار یاد کرد و افزود: عدم مشارکت در مقابله با مقاومت آنتی بیوتیک ها میتواند تا سال ۲۰۵۰ منجر به مرگ بیش از ۱۰۰ میلیون نفر و صرف هزینهای بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد دلار شود.
یاراحمدی با اشاره به لزوم انجام تحقیقات پیشگیرانه گفت: پیشگیری به معنای اقدام در زمان و مکان درست است و اکنون آنجایی است که باید روی این مسئله به صورت جدی از طریق توسعه و ارتقا واکسیناسیون و اهمیت به طب پیشگیری اقدام شود؛ کاری که برای کرونا و بیماری HIV انجام شد.
به گفته وی، تغییر رفتار نیز یکی از مصادیق پیشگیری است که میتواند به اقدامات بسیار مؤثری منجر شود. همچنین باید روی تغذیه افراد به خصوص جوانان تحقیقاتی انجام و در نهایت منجر به کاهش نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ها شود.
یاراحمدی تاکید کرد: باید بپذیریم میکروبها موجودات زنده و هوشمندی هستند که باید تلاشها به کار گرفته شود تا زودتر از تغییر و تحولات آنها، ما انسانها اقدامات ضروری را انجام دهیم. باید خودمان را آماده و تجهیز کنیم برای مقابله با موجوداتی که هر روز مقاومتر میشوند.
وی با بیان اینکه جامعه باید با مسئله مقاومت میکروبی درگیر شود زیرا اثرگذاری مستقیم آن بر مردم است، افزود: بخش بزرگی از معضلات فعلی ناشی از آموزش ضعیف است. حال اقدامات فردی چه میتواند باشد؟! تجویز دارو باید توسط افراد متخصص انجام شود و استفاده از آنتی بیوتیک ها کاملاً مطابق دستور پزشک باشد و خودسرانه مصرف نشود. داروهایی که در اختیار افراد قرار میگیرد به دیگران داده نشود. استفاده از ملاحظات بهداشتی در نگاه پیشگیرانه در کشور ترویج شود.
یاراحمدی یادآور شد: باید علم خودمان را به عمل تبدیل کنیم؛ وقتی درباره عفونتها، بهبود و درمان صحبت میکنیم، باید با آگاهی و دانش باشد، مخاطب جامعه علمی و کشور در نظر گرفته شود و برنامهها از جنس اجرایی باشد.
سرپرست دفتر توسعه تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: مراکز و بخشهای مرتبط باید تمام تجربیات و دانش خود را در جهت بهبود و راهکارهای پیشگیرانه استفاده کنند. در بخش صنعت نیز مراقبتهای بهداشتی انجام شود. همچنین لازم است تحقیقات و مطالعات جدید برای یافتن آنتی بیوتیک های جدید فعال باشند، راهکارهای جدید برای تشخیص سریع بیماری بیابند و در صنعت کشاورزی، از داروها و آنتی بیوتیک ها در جهت رشد سریع دام استفاده نشود.
منبع: مهر
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: