استاد مطهری میگوید: «به عقیده ما اساس و ماهیت زندگی خانوادگی شرکت و مالکیت نیست، بلکه وحدت است. خلقت، طرح این مطلب را به این شکل ریخته که دو موجود در شکل و وضع مختلف بهصورت دو قطب مثبت و منفی یکدیگر را جذب کنند و وحدتی به وجود آورند نه شرکتی قراردادی.»
این درحالیاست که در نگاه غربی خانواده به منزله یک شرکت تلقی میشود. در چنین دیدگاهی انگار زن و مرد با یکدیگر قرارداد همکاری میبندند و بدیهی است در چنین حالتی حقوق و تکالیف و مجازاتها و تربیتها مشابه با سایر نهادها و مؤسسات اجتماعی شکل میگیرد و عواطف و احساسات در آن نقش کمتری دارد. بههمیندلیل است که در جهان متمدن امروز بسیاری از وظایف و حقوق خانوادگی به دولتها، پانسیونها، کودکستانها و... سپرده شده است.
وقتی زن و مرد درون خانواده به مثابه دو همکار یا حتی رقیب باشند، هرکدام میکوشند تا حق و حقوق و سهم خود را از این همکاری مشترک دریافت کند. در نگاه اسلام اما زن و مرد مکمل همدیگر هستند نه همکار و ساختار خانواده بر مبنای محبت و عاطفه شکل میگیرد و اصلا شبیه یک شرکت یا یک کارگاه نیست. به بیان دیگر در نگاه اسلامی خانواده یک واحد و ترکیب طبیعی است و زن و شوهر مکمل وجود یکدیگرند. بنابراین رقابت و سهمخواهی در چنین ساختاری معنا و مفهوم ندارد. چون زن و شوهر، به همدیگر احتیاج دارند و آنچه آنها را به هم پیوند میدهد، عاطفه و محبت است.
مطابق این دیدگاه، راهحل مشکل زن و مرد در خانواده، اعلام تشابه و تساوی حقوق آنها نیست، بلکه کوشش در راه تلطیف عواطف و رفع جهالت و تلاش در راه قدرشناسی زن و مرد از یکدیگر است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد