سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
پیاز و به ویژه پیاز قرمز از بروز استئوپروز (پوکی استخوان به دلیل بالا بودن محتوی ماده کوئرستین پیشگیری و جلوگیری میکند؛ پیاز یکی از سبزیهای بسیار مفید در جهت تامین سلامتی بدن است؛ زیرا اثراتی قوی بر رماتیسم داشته و سبب کاهش اسید اوریک خون میشود همچنین به علت داشتن نمک های سدیم و پتاسیم سبب پاکسازی خون میشود؛ پیازها سرشار از ویتامینها و مواد معدنی هستند؛ بوی تند پیاز به علت آزاد شدن ترکیبات سولفوره موجود در سلولهای پیاز میباشد تماس چشم با اسید سولفوریک سبب ایجاد و بروز واکنش دفاعی چشم شده و اشک از چشمان سرازیر میشود؛ تمرکز قرار گیری فلاووتوئیدهای مفید پیاز در لایههای بیرونی پیاز میباشد به همین علت توصیه میشود در هنگام مصرف پیاز سعی کنید تا لایه های خارجی پیاز را کمتر جدا کرده و میل کنید.
به عنوان نمونه بیش از ۲۰ کورستین و بیش از ۷۰٪ آنتوسیانینهای پیاز قرمز در لایههای خارجی پیاز متمرکز شده است که با جدا کردن این لایه منافع دارویی پیاز کاهش مییابد ترکیبات فنلی موجود در پیاز سایر سبزیجات مانند گوجه فرنگی هویج و فلفل قرمز بسیار بالاتر است و منافع بهداشتی بالایی دارد؛ مطالعات انجام شده بر روی پیاز نشان داده است که ترکیبات گوگردی پیاز خاصیت ضد لخته شدگی خون داشته و سبب کاهش سطوح کلسترول خون و پایین آمدن تری گلیسیرید خون میشود؛ مطالعات نشان داده است مصرف پیاز می تواند سبب افزایش تراکم استخوانها و بافتهای همبند بدن شده و از پوکی استخوان پیشگیری کند؛ پیاز خاصیت ضد التهابی داشته و از فعالیت ماکروفاژها جلوگیری میکند؛ این خاصیت سبب کاهش التهابهای بدن میشود و التهابهای مزمن ناخواسته بدن را کاهش میدهد؛ مصرف یک تا دو بار پیاز در هفته میتواند از بروز سرطان در بدن پیشگیری ،کند پیاز خاصیت ضد باکتریایی بالایی داشته و از رشد باکتریهایی مانند استرپتوکوک سوبرینوس که در دهان ایجاد می شود؛ جلوگیری میکند که این امر سبب سلامتی لثه ها میشود. مشاهده کامل خواص پیاز در سایت رضیم.
پیاز محتوی ترکیبات آلی گوگرد دار است همچنین محتوی اسیدهای آمینه میتونین و سایستین است که برای سم زدایی بدن بسیار مفید میباشند؛ این ترکیبات با پیوستن به ذرات ریز جیوه کادمیوم و سرب سبب خارج شدن این ترکیبات سمی از بدن میشوند؛ ویتامین ث موجود در پیاز نیز سبب حذف مادههایی سمی مانند سرب، آرسنیک و کادمیم از بدن میشود؛ محققان به بیماران قلبی عروق کرونر توصیه میکنند؛ در کنار وعده اصلی غذایی خود حتما از پیاز استفاده کنند، پیاز سطح کلسترول مفید خون را افزایش داده سبب رقیق شدن خون شده از تشکیل لختههای خونی جلوگیری کرده و سطح فشارخون را کاهش میدهد؛ در طی تاریخ از پیاز برای درمان آسم استفاده میشده است پیاز سبب مهار تولید ترکیباتی می شود که ایجاد اسپاسم و گرفتگی در عضلات برونش بدن میکند و سبب آرامش این عضلات میگردد.
در طب سنتی چین از پیاز برای درمان آنژین صدری سرفه عفونتهای باکتریایی و مشکلات تنفسی بهره می برند؛ از دیدگاه سازمان جهانی بهداشت ۲۷ مصرف پیاز برای درمان بی اشتهایی و پیشگیری از بروز تصلب شرایین مفید است؛ پیاز منبعی غنی از فروکتو الیگو ساکاریدها است که سبب کاهش باکتریهای بالقوه مضر روده بزرگ شده و میتواند خطر ابتلا به سرطان را در روده بزرگ کاهش دهد؛ پیاز میتواند عملکرد ریه به خصوص در افراد مبتلا به آسم را بهبود بخشد؛ پیاز سیب تسکین یافتن بسیاری از بیماریها از جمله سرماخوردگی، آسم عفونتهای باکتریایی مشکلات ،تنفسی آنژین صدری و سرفه میشود؛ پیاز برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و عفونت دهان استفاده می شود؛ جویدن پیاز خام را به مدت دو تا سه دقیقه میتواند همه میکروبهای موجود در دهان را از بین ببرد.
سایر مطالب مرتبط : خواص مواد غذایی
مصرف مخلوط مساوی آب پیاز و عسل می تواند علایم گلو درد و سرقه را درمان کند؛ برای کاهش درد ناشی از زنبور زدگی توصیه می شود محل گزیدگی را به کمک آب پیاز شست و شو دهید؛ مطالعات نشان داده است که استفاده از عصاره پیاز بر روی پوست سر دو بار در هفته به مدت دو ماه باعث رشد مجدد مو شود؛ آلیسین موجود در پیاز سبب کاهش بروز بیماریهای قلبی عروقی شده و فشارخون را کاهش می دهد؛ این ترکیب همچنین سبب کاهش بروز شوره سر میشود؛ پیاز منبع غنی از کروم یک ماده معدنی کمیاب است که میتواند سطح گلوکز خون را کنترل کند؛ کروم ماده ای ضروری برای فعالیت انسولین در متابولیسم کربوهیدرات چربی و پروتئین است.
عدم مصرف غذاهای غنی از ،کروم، مانند پیاز در رژیم غذایی ممکن است به مقاومت به انسولین و اختلال در کنترل قند خون منجر شده و ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت نوع دو را افزایش دهد؛ علاوه بر این برخی از شواهد نشان می دهد که کمبود شدید ،کروم ممکن است سبب جلوگیری از کاهش وزن و یا حتی منجر به افزایش وزن شود؛ پروبیوتیکها عناصری غیر قابل هضم در مواد غذایی هستند که سبب تحریک رشد و افزایش عملکرد برخی باکتریهای مفید در دستگاه گوارش می شود؛ پروبیوتیک ها سبب افزایش ایمنی و قدرت دفاعی بدن شده و میتواند سبب درمان و کاهش سندرم روده تحریک پذیر ۲۸ آکنه آلرژی غذایی خستگی مزمن و افسردگی شود؛ در بسیاری از نقاط جهان به شکل سنتی از برشهای پیاز برای درمان تاول ها و جوش ها استفاده میشود.
در بازار مصرف سه گونه اصلی پیاز شامل پیازهای ،زرد قرمز و سفید رنگ عرضه میشود؛ پیازهای زرد رنگ طعمی ملایم داشته و برای تهیه انواع غذاها قابل استفاده میباشند پیازهای زرد هنگامی که پخته میشوند رنگی کاراملی و قهوه ای پیدا کرده و طعم نسبتا شیرین خواهند داشت که برای تهیه انواع غذاها از جمله سوپ پیاز مناسب میباشند؛ پیازهای قرمز ،رنگ انتخابی مناسب و خوب برای تهیه انواع کبابها و یا استفاده به شکل تازه خوری در کنار غذای اصلی هستند پیاز سفید رنگ در تهیه انواع غذاها خصوص غذاهای کلاسیک مکزیکی استفاده میشوند هنگامی که پیازهای سفید سرخ شوند.
رنگی طلایی پیدا کرده و طعمی شیرین خواهند داشت؛ از پیاز در تهیه انواع غذاها استفاده میشود بدین منظور پیازها را خرد کرده و تفت میدهند و سپس در تهیه انواع غذاها به کار می برند؛ از پیاز به صورت تازه خوری یا در تهیه انواع سالادها ترشیها و یا در تهیه انواع پیش غذاها به همراه ماهی یا به شکل جدا استفاده میشود؛ در کشورهای انگلیس و استرالیا پیازهای حلقه شده را به همراه ،پنیر پخته و مصرف می کنند، در شرق اروپا از پیاز در تهیه ترشی پیاز استفاده میشود؛ پیاز تازه طعمی تند و محرک دارد اما هنگامی که سرخ میشود طعمی ،شیرین ملایم و دارای تندی کمتر پیدا میکند؛ امروزه پیاز به شکل تازه منجمد شده کنسرو شده ،کاراملی ،ترشی به شکل پودر پیاز و خرد شده در بازار عرضه میشود؛ از پودر پیاز به شکل ادویه به عنوان چاشنی در تهیه انواع سوپها و غذاهای آماده استفاده میشود.
در تهیه پودر پیاز سعی میشود تا از پیازهایی با طعم تند استفاده شود تا عطر پیاز در غذا احساس شود؛ هنگامی که پیاز بریده میشود موادی آنزیمی از خود منتشر میکند که سبب تحریک غدد اشکی شده و اشک از چشمها آزاد میشود؛ پیاز سفید آسیایی اشک آورترین پیاز در بین پیازهای جهان میباشد؛ برای نگهداری پیازها توصیه میشود آنها را درون کیسه های توری شکل قرار داده و در محلی تاریک خنک و خشک نگهداری کنید؛ بدین شکل میتوانید پیازها را به مدت حداقل سه تا چهار هفته تازه نگه دارید؛ تنوع جنسهای پیاز متفاوت و زیاد است و میتوان از انواع جنسهای پیاز به پیازهایی با طعم تند که در تهیه پودرهای آماده استفاده میشوند و پیازهایی با طعم شیرین که در تهیه انواع ساندویچها کاربرد دارند اشاره داشت؛ امروزه پیاز به شکل خام یا پخته شده در تهیه انواع غذاها به کار میرود پیاز محتوی ترکیبات سولفور است که سبب تحریک معده میشود؛ در مناطق شرقی مدیترانه و خاورمیانه از آب پیاز جهت ترد و آماده کردن گوشت جهت تهیه کباب استفاده میشود؛ دوازده ساعت قرار دادن تکه های گوشت در آب پیاز سبب ترد و آماده شدن گوشت جهت کبابی کردن میباشد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد