امروزه استفاده از اسید هیالورونیک بهعنوان ژل تزریقی به لب بسیار رایج است. اسید هیالورونیک مادهای ژلمانند است که از نوع خاصی باکتری غیربیماریزا استخراج میشود. این ماده با متصلشدن به مولکولهای آب موجود در بافتهای لب، آن را برجستهتر میکند. البته لازم به ذکر است در صورت مراجعه به افراد غیرمتخصص این فرآیند میتواند آسیبهای بعضا جبرانناپذیری چون آسیب به بافت لب، تورم و کبودی بعد از تزریق ژل لب، ایجاد زخم در ناحیه تزریق، واکنش آلرژیک، ایجاد عفونت، ازبینرفتن تقارن در لبها، جابهجایی ژل در بدن، التهابات پوستی و ... در مراجعهکننده شود. با توجه به حساسیت ویژه ناحیه صورت و بهویژه لب، پس از انجام این تزریق باید توجه ویژهای به مراقبتهای بعد از تزریق شود که در ادامه مهمترین موارد را مرور خواهیم کرد.
مراقبتهای بعد از تزریق ژل به لب
۱. بعد از انجام تزریق از کمپرس یخ استفاده کنید؛ این کار عوارض جانبی چون تورم، خارش، کبودی و درد در محل تزریق را به حداقل میرساند.
۲. ۴۸ ــ ۲۴ ساعت بعد از انجام تزریق از انجام تمرینهای ورزشی سنگین پرهیز کنید؛ زیرا افزایش فشارخون در حین تمرین باعث افزایش ورم و کبودی میشود. انجام تمرینهای با ضرباهنگ آرام مشکلی ندارد.
۳. زیاد آب بنوشید؛ مصرف زیاد آب، روند بهبود را تسریع میکند و عوارض جانبی را کاهش میدهد.
۴. میوه و سبزی زیاد مصرف کنید اما مصرف نمک را محدود کنید؛ مصرف نمک باعث افزایش ورم در محل تزریق میشود.
۵. تا ۴۸ ساعت بعد از تزریق از رفتن به اتاق بخار، سونا یا تمرینهای گرمکننده بدن جدا پرهیز کنید؛ افزایش دما باعث افزایش ورم در لبها میشود.
۶. بعد از تزریق برای استفاده از داروهای مسکن حتما با پزشک خود مشورت کنید و از مصرف خودسرانه دارو جدا بپرهیزید.
۷. برای کاهش ورم لب از خوابیدن به صورت، جدا پرهیز کنید.
۸. تا ۲۴ ساعت بعد از تزریق از استفاده از مواد آرایشی در محل تزریق جدا پرهیز کنید.
۹. از مصرف سیگار و حتی از حضور در مکانهای استعمال سیگار پرهیز کنید زیرا مصرف سیگار باعث افزایش عفونت در محل تزریق میشود.
۱۰. ترجیحا تا مدت یک هفته از سوار هواپیما شدن خودداری کنید؛ افزایش فشار ناشی از پرواز شدت کبودی و تورم را افزایش میدهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد