به گزارش جام جم آنلاین از گرگان آیین رونمایی از کتاب «لحظه های بیزمان» دفتراشعار و یادنامه شاعر فقید«حبیب الله قلیشلی»با حضور مدیرکل و معاون فرهنگی و رسانه ای این دستگاه اجرایی و جمعی از اهالی شعر و ادب و خانواده آن شاعر فقید در تالارفخرالدین اسعد گرگانی برگزار شد.
در ابتدای مراسم، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، گفت: هرچه توجه به بزرگان و پیشکسوتان و برپایی چنین رویدادهایی بیشتر شود، بدون شک قدمی برای فرهنگ، افق ها و آینده به خصوص برای جوانان است و برخود وظیفه میدانیم در هر حد توان برای آشنایی بیشتر با کسانی که به حوزه فرهنگ خدمت نموده اند از هیچ کوششی فروگذار نباشیم.
محمدرعیت سپس ضمن قدردانی از بانیان شکلگیری و انتشار کتاب، افزود: توجه و تکریم خادمان و پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنرو ادای احترام به چهرههای تاثیرگذار در این حوزه را از اولویتهای دوران خدمت خود میدانم و در هر مجالی برای انجام این امر پیشقدم هستم.
سپس، شاپور اسلامی، از اساتید و چهرههای شاخص هنرخوشنویسی گلستان نیز ضمن ادای احترام به روح شاعرفقید، گفت: حبیب الله قلیشلی ذاتا شاعر و سرشار از شور و شعور بود. او مهربان و صمیمی، عاشق خانواده و دوستانش بود. حبیب قلیشلی همیشه معلم، اهل درس و قلم و کتاب بود و ما بسیار از او آموختیم.
وی با اشاره به خاطراتی از آن شاعرفقید در جلسات انجمن شعر و ادب گرگان،افزود: اشعار او ماندگار است و چاپ این کتاب قدمی برای ماندگار شدن آثارش است و از بانیان این اثر قدردانی میکنم.
در ادامه علی بایزیدی، نویسنده، شاعر، پژوهشگر و مدیرفصلنامه استارباد که کتاب «لحظه های بیزمان» به اهتمام وی راهی بازار نشر شد،گفت: در شماره 13 فصلنامه استارباد ویژه فصل بهار سال 1398، مصادف با سومین سال درگذشت زنده یاد حبیب الله قلیشلی، ویژه نامه ای را به نام و یاد وی منتشر نمودیم.
وی افزود: برای کاملتر و غنیتر شدن این مجموعه، به سراغ جمعی از دوستان شاعر زندهیاد قلیشلی و اهالی شعر و ادب رفتم و هرکدام از آنها چند سطری را درباره شاعر فقید و جهان شعریاش قلمی نمودند که در ویرایش پیش روی به چشم میخورد که در واقع برگرفته از همان مطالب منتشره در ویژه نامه زنده یاد قلیشلی در فصلنامه استارباد بود.
علی بایزیدی سپس به دیرینگی شعر و شاعری در کهن دیار گرگان و استرآباد اشاره کرد و گفت: باوجود قدمت سرایش شعر از دیرباز تا به امروز، متاسفانه با شاعران بدون کتاب زیادی روبهرو هستیم که زنده یادقلیشلی از جمله همین افراد بود که در زمان حیاتش کتاب شعری از وی منتشر نشد.وی افزود: آنچه در وهله نخست سبب شکلگیری و رقم خوردن این مجموعه شد، همت و عزم دختر (یلدا قلیشلی) و همسر (طاووس پیشگر) آن مرحوم بود که به دلایل مختلفی ازجمله مشغلههای کاری و گرفتاریهای روزمره، چند سالی در مُحاق درنگ و تعلل فرورفت تا آنکه به سبب حُسن ظن خانواده گرامی آن بزرگمرد فقید به بنده، مسئولیت خطیر به پایان رساندن کار سپرده شد.
بایزیدی ادامه داد: جا دارد بهنوبه خودم از همیاری دوست، هنرمند و شاعر، حسین ضمیری در زمینهسازی حمایت از چاپ مجدد و همکاری دیگر دوست شاعر و هنرمند، وندا پرتوی در صفحهآرایی مجدد و ویرایش متون اشعار قدردانی کنم.
وی افزود: یکی از خدمت های بزرگ و به یادماندنی حبیب الله قلیشلی، تاسیس انجمن شعر و ادب گرگان در سال 1364 است که حاصل این پایه گذاری و تشکیل انجمن، معرفی و پرورش شاعران بسیاری است.
در ادامه مراسم، وندا پرتوی، شاعر و ویراستار و صفحه آرای کتاب،گفت: علی رغم اینکه من تنها در اواخر عمر و در زمان کسالت زنده یاد وی را از نزدیک ملاقات نموده بودم، اما باب آشنایی من با دختر مرحوم قلیشلی، مجالی را پدیدآورد که در اولین تجربه ویراستاری ام، بتوانم با یاری صاحب نظران و خانواده زنده یادقلیشلی اثر را برای چاپ دوم آماده نمایم که تجربه ای ماندگار و خاطره انگیز بود.وی ادامه داد: نسخه اول کتاب کیفیت چاپ و ظاهر مناسبی نداشت و من خودم به خانواده مرحوم پیشنهاد دادم و آن ها این مسئولیت را به من سپردند. در ادامه با همکاری یلدا قلیشلی(دختر شاعر فقید) دست به انتخاب اشعار و تقسیم بندی شعرها بر مبنای قالب نمودیم که پس از تلاشهای بسیار، اثر حاصل شکل گرفت.
سپس، طاووس پیشگر، همسر شاعر فقید، ضمن قدردانی از تمامی افرادی که در چاپ مجموعه اشعار همسر فقیدش نقش آفرینی داشتند، گفت: حبیب فقط شاعر نبود، حبیب به تمام معنی خودشعر بود.
پیشگر با ذکر خاطراتی از همسرفقیدش و اینکه هرلحظه و هرکلامش وی در طول روز، آمیخته با شعر بود، افزود: از دخترم یلدا ممنونم که گوشه و کنار خانه را ذره ذره گشت و اشعار پدرش را جمع و جور کرد.
در ادامه پرویزرضایی، دانش آموخته فلسفه، آموزگار،نقاش و مترجم آثاری چون رامبراند، هوکوسای، وان گوگ، چشم انداز امپرسیونیسم، دنیای وانگوگ، فرهنگ مصور نقاشی، نیز در ادامه ضمن ادای احترام به حبیب الله قلیشلی،گفت: زندگی من و خانواده ام به حبیب و خانواده اش آمیخته است.
وی افزود: حبیب الله قلیشلی و ضیاء سیدحسینی، 2 شاگردِ شاعر فقید من بودند و هردو با وجود گذر زمان همچنان زنده نام هستند.
رضایی ادامه داد: حبیب الله قلیشلی در زندگی اش هیچگاه درجا نزد و با وجود مسئولیت های اداری، هیچگاه از شعر و سرودن دور نشدو جا دارد از تلاش و جدیت یلدا دخترش برای گردآوری و انتشار آثار حبیب قدردانی کنم.
در بخش پایانی مراسم، جوادپیشگر، دانش آموخته تئاتر و کارگردان نمایش های متعدد رادیویی و صحنه ای، گفت: حبیب الله قلیشلی در کنار همسر خواهر بودن، هم دوست و معلم و برادر بزرگ تری برای من و تمام اعضا خانواده بود.
وی افزود: او مشوق تحصیل و زندگی و یافتن خودم بود. آدم های بزرگ قادرند مسیرهای بزرگ را برای دیگران ترسیم کنند و حبیب یکی از همین آدم های بزرگ بود.
در انتها، با حضور مسئولان و اهالی شعر و ادب و خانواده زنده نام قلیشلی، از ویرایش دوم کتاب رونمایی به عمل آمد. همچنین در این مراسم لوح فشرده 15 قطعه شعر از آن شاعر فقید که با صدای دخترش یلدا قلیشلی و به همت موسسه آوای هنر هیرکان تولید شده است، معرفی شد.
یادآوری می شود، زندهیاد حبیبالله قلیشلی متولد اول فروردینماه 1322 در روستای معصومآباد از توابع شمالی شهرستان گرگان است. وی دانشآموخته فلسفه و حکمت اسلامی، شاعر، نویسنده، آموزگار، مدیر و فعال فرهنگی و سیاسی و اجتماعی بود. وی در 15 خرداد ماه 1395 پس از تحمل بیش از یک سال رنج بیماری سرطان مغز استخوان، در گرگان درگذشت و با حضور پرشمار مردم رهسپار خانه ابدی شد.
ویرایش دوم کتاب «لحظه های بیزمان»، به همت انتشارات پیک ریحان و در 360 صفحه قطع رقعی و با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان گلستان منتشر شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب