در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
انجام بسیاری از امور حقوقی همچون انعقاد قراردادهای مختلف، طرح شکایت یا طرح دعوا علیه افراد بدون استفاده از تخصص وکلای مجرب و متخصص ممکن است خسارتهای مختلف غیر قابل جبران داشته باشد.
اگرچه دسترسی به وکیل بسیار راحت امکانپذیر است اما شناخت یک وکیل متخصص امری دشوار است و فردی که به عنوان وکیل انتخاب میکنیم باید تجربه و تخصص کافی را داشته باشد تا بتوانیم با اعتماد کامل انجام امور حقوقی خود را به او بسپاریم.
ویژگیهای یک وکیل کاربلد شامل چه مواردی میشود؟
همانطور که در مقدمه اشاره کردیم کمک گرفتن از یک وکیل متخصص در انجام امور حقوقی، طرح دعاوی و شکایات برای پیشگیری از بروز مشکلات و خسارات مختلف امری بدیهی است.
اما ویژگیهای یک وکیل خوب و کاربلد شامل چه مواردی میشود:
⦁ اولین و مهمترین ویژگی یک وکیل کاربلد امین و امانتدار بودن او میباشد؛
چرا که یک موکل باید اعتماد کامل به وکیل خود داشته باشد تا بتواند به راحتی هرگونه اطلاعات شخصی خود را در اختیار او گذاشته و او را از جزئیات پرونده به طور کامل با خبر کند، بنابراین وکیل باید محرم اسرار موکل خود باشد و این اطمینان را در موکل ایجاد کند که همه اطلاعات او حتی پس از اتمام پرونده به هیچ عنوان افشا نخواهد شد.
⦁ دومین ویژگی یک وکیل کاربلد آن است که باید صادق باشد؛
یک وکیل باید با صداقت کامل موکل خود را راهنمایی کند و هرگز نباید در تواناییهای خود اغراق کرده و همچنین نتیجه پرونده را تضمین کند علاوه بر اینکه این مورد خلاف قوانین و مقررات است، امری غیر اخلاقی نیز میباشد از طرف دیگر وکیل کاردان باید در برخورد با سایر همکاران خود از جمله وکیل طرف مقابل نیز برخوردی بر مبنای صداقت و راستگویی داشته باشد.
⦁ سومین ویژگی یک وکیل کاربلد آن است که او همواره باید اطلاعات خود را به روز رسانی کند
این امر زمانی محقق میشود که وکیل همواره با مطالعه کتب و قوانین و آراء جدید دادگاهها اطلاعات خود را به روز و کاربردی نگه دارد چرا که با اکتفا به دانش قبلی خود و بدون تلاش در خصوص کسب مهارتهای جدید و مطالعه وکیل از تغییرات مختلفی که در قوانین و مقررات صورت میگیرد آگاه نبوده و موفق به یک دفاع درست و علمی نخواهد شد.
⦁ چهارمین ویژگی یک وکیل خوب دارا بودن روابط اجتماعی بالا و مناسب است؛
چرا که اقتضای حرفهای وکالت آن است که وکیل باید روابط اجتماعی خوبی با افراد مختلف از جمله موکل وکیل طرف مقابل و سایر افراد همانند قاضی و کارکنان دادگستری داشته باشد و از طرفی جهت انجام مذاکرات به نحو احسن باید یک شنونده خوب و از طرفی گویندهای عالی باشد.
وکیل باید به دقت در رابطه با سخنان موکل در رابطه با جزئیات پرونده گوش دهد و با فن بیان و روابط اجتماعی بالای خود بتواند از طرفی به زبان ساده جزئیات و اقدامات لازم در خصوص پرونده را به موکل خود که دانش حقوقی ندارد توضیح داده و از طرفی با ارتباط مناسب با کارکنان متخلف دادگستری و ارگانهای دیگری که در ارتباط با حرفه وکالت هستند به پیشبرد پرونده کمک کند.
بنابراین روابط اجتماعی بالا و مناسب یکی از مهمترین ویژگیهای یک وکیل میباشد.
⦁ ویژگی دیگر یک وکیل خوب آن است که باید دقیق باشد؛
حرفهای وکالت انجام امری حساس و سخت است بنابراین وکیل باید دقت کافی داشته باشد تا بتواند با جزئیات پرونده بهترین و سادهترین روشهای حل آن پرونده را پیدا کند. اگر وکیل دقت بالایی نداشته باشد ممکن است اطلاعات مهمی از پرونده را نادیده گرفته و موجب ایجاد مشکلات مختلفی شود و بنابراین لازم است که به عنوان یک معیار مهم دقیق و نکته سنج بودن یک وکیل را در نظر داشته باشید.
⦁ از دیگر ویژگیهای یک وکیل متبحر میتوان به توانایی علمی بالای وکیل اشاره کرد؛
یک وکیل باید در حوزه تخصص خود توانایی علمی کافی را داشته باشد. کسب موفقیتهای مختلف در خصوص پروندههای مشابه میتواند یکی از نشانههای تبحر و توانایی علمی وکیل در خصوص پرونده شما باشد. توانایی علمی وکیل از طریق مطالعه و کسب مهارتهای مختلف از جمله استفاده از آموزشهای جدید و به روز بالاتر میرود.
⦁ ویژگی دیگر وکیل خوب تسلط بر قوانین است؛
در بیشتر مواقع میتوان در دفاع از یک پرونده یا طرح دعوا در خصوص یک پرونده از قوانین شکلی کمک گرفته و بدون ورود به قوانین ماهوی که زحمت بیشتری را در جهت اثبات و تحلیل دارد یک پرونده را حل کرده و از موکل دفاع کرد بنابراین اگر وکیل نسبت به تمامی قوانین تسلط نسبی داشته باشد میتواند کلید حل مسئله را به راحتی و با کوتاهترین روش پیدا کند.
⦁ ویژگی دیگر یک وکیل کاربلد دارا بودن روحیه کار تیمی و گروهی است؛
وکالت امری است که در ارتباط با اجتماع و افراد زیادی صورت میگیرد و بنابراین لازم است یک وکیل کار بلد و حرفهای قادر به انجام کار گروهی و در یک فضای صمیمانه باشد چرا که یک وکیل میتواند با استفاده کردن از اطلاعات و دانش همکاران خود و مشورت با آنها تا حد زیادی به حل مشکلات و مسائل کمک کند.
⦁ ویژگی دیگر یک وکیل خوب آن است که بتواند فشار و استرس بالایی را تحمل کند
چرا که به دلیل حساسیت این امر که با جان و مال و آبروی افراد در ارتباط است معمولا فشار کاری و استرس بالایی به وکلا تحمیل میشود؛ بنابراین لازم است یک وکیل کاربلد بتواند با این فشار و استرس به خوبی برخورد کرده و آن را کنترل کند. از طرف دیگر یک وکیل کاردان باید صبر و تحمل بالا داشته باشد چرا که صبر و پشتکار یکی از رموز موفقیت در امر وکالت است.
⦁ دیگر ویژگی مهم یک وکیل کاربلد آن است که تعهد و اخلاق حرفهای داشته باشد؛
یک وکیل کاربلد باید نسبت به موکل خود تعهد اخلاقی و کاری داشته و تمام تلاش خود را در راستای حل مشکلات موکل و پیشرفت پرونده او به کار گیرد؛ از طرفی وکیل متعهد باید اخلاق حرفهای را در خصوص ارتباط با سایر همکاران خود رعایت نماید و از هرگونه اقدام خلاف قوانین و اخلاق پرهیز نماید.
⦁ از دیگر ویژگیهای یک وکیل کاربلد آن است که قدرت تحلیل مسئله داشته باشد،
وکیل باید تفکر نقادانه داشته و بتواند مسائل را به دقت تحلیل کند تا از جزئیات پرونده به راهکارهای حل آن دست یابد. همچنین وکیل باید در حل مسائل مختلف خلاقیت داشته و از امتحان روشهای جدید برای حل مسائل و ارائه مشاوره حقوقی کمک بگیرد.
⦁ ویژگی مهم دیگری که برای یک وکیل ماهر و کاربلد شناخته میشود آن است که مهارتهای تصمیم گیری بالا داشته باشد
چرا که یک وکیل بر اساس دریافت خود از جزئیات پرونده به دفاع از موکل میپردازد و بنابراین توانمندیهای وکیل در خصوص تحلیل آن جزئیات و استفاده از قوانین در خصوص آنها بسیار مهم است.
⦁ اعتماد به نفس نیز از دیگر ویژگیهایی است که یک وکیل کاربلد باید داشته باشد چرا که دفاع درست از موکل نیازمند دارا بودن اعتماد به نفس است.
دانش حقوقی به تنهایی جهت دفاع از موکل و طرح دعوا در پروندههای مختلف کافی نیست؛ بنابراین لازم است که وکیل حتما اعتماد به نفس خود را افزایش دهد تا بتواند موفقیتهای بیشتری در خصوص پروندههای مختلف کسب نماید.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: