مدیر‌عامل شرکت دانش‌بنیان توسعه فناوری پلاسما مطرح کرد:

«فناوری پلاسما»؛ دانشی برای خدمت‌رسانی به مردم

سیدقاسم بی‌نیاز، فعال رسانه‌ای

تبدیل ایده به فناوری‌های کاربردی هدف غایی سازمان

درجهان امروز آنچه سبب ارزشمندی علوم می‌شود بحث تبدیل دانش و ایده‌ها به ابزارهای کاربردی و به‌تبع آن خدمت‌رسانی به بشر است؛ بدون شک تولید علم نظری با ارزش است و با تبدیل ایده‌ها به ابزارهای مورد استفاده ارزش علم و فناوری بیش ‌از پیش در زندگی مردم احساس خواهد شد و میل و اقبال نسبت به دانش‌های نوین نیز بیشتر می‌شود.
کد خبر: ۱۴۳۸۷۳۵
 
تلاش برای نهادینه کردن پایدار علم و فناوری مدرن در یک جامعه اساسا به سه مجموعه شرایط بستگی دارد. اول؛ فراهم کردن یک محیط داخلی خلاقانه، رقابتی و نسبتا مستقل برای پیشبرد علم. دوم؛ ایجاد پیوندهای پویا بین مؤسسات درگیر کار علمی در جامعه و نهادهای نظام دانش جهانی و سوم ایجاد پیوندهای مناسب و سازگار بین سیستم مدیریت دانش و مراکزی که از این دانش برای توسعه‌یافتگی استفاده می‌کنند. ازاین‌رو ماهیت و درجه توسعه در این حوزه‌ها منوط به نهادینه‌سازی جایگاه علم در بافت و بطن جامعه است و از سوی دیگر به‌طور قابل‌توجهی به چگونگی درک نخبگان سیاسی، بروکراتیک و فکری در جوامع ازنظر ماهیت، نقش و اهمیت علم و فناوری مدرن بستگی دارد. سازمان انرژی اتمی ایران به‌عنوان یک نهاد علمی و تحقیقاتی پیشرو درزمینه توسعه دانش و فناوری‌های نوین تلاش کرده است که شرایط لازم برای توسعه علوم و فناوری‌های نوین و کاربردی در زندگی مردم را فراهم آورد. ایجاد فرهنگ سازمانی و محیط علمی خلاقانه در دوره مدیریت جدید سازمان انرژی اتمی ایران فضایی را فراهم آورده است که هسته‌های علمی، شرکت‌های دانش‌بنیان و نیروهای فن‌آور در سازمان انرژی اتمی ایران مجال فعالیت و نو‌آوری داشته باشند. گذشته از ایجاد فضا وفرهنگ سازمانی مبتنی بر پیشرفت و تلاش برای پیشبرد فناوری‌های نوین باید به تلاش‌های سازمان انرژی اتمی ایران برای توسعه همکاری‌های علمی با سایر نهادهای مرتبط با دانش و فناوری هسته‌ای نیز به‌عنوان یک عنصر راهبردی اشاره کرد. حلقه وصل این تلاش‌ها ایجاد فضایی برای تبدیل دانش نظری به فناوری‌های کاربردی درزندگی مردم است؛ شرکت توسعه فناوری پلاسما یکی از مولودهای این نگاه با هدف تحقق اهداف سند راهبردی صنعت هسته‌ای محسوب می‌‌شود که اکنون به‌عنوان یک شرکت داخلی دانش‌بنیان توانسته در حوزه‌های سلامت، کشاورزی، مواد غذایی، صنعت و محیط‌زیست آثار ماندگاری را با تبدیل نتیجه تحقیقات به فناوری و تبدیل فناوری به سامانه کاربردی ایجاد کند و دایره کاربرد فناوری‌های پلاسما را به‌عنوان یکی از مجموعه‌های مهم صنعت هسته‌ای در کشور توسعه دهد.
یکی از مهم‌ترین دستاوردهای سازمان انرژی اتمی ایران به عنوان حاصل فرآیند تبدیل دانش نظری به فناوری، افتتاح نخستین کلینیک تخصصی درمان زخم با استفاده از فناوری پلاسماست که نشان از تلاش متخصصان سازمان انرژی اتمی در توسعه کاربردهای فناوری‌های نوین برای رفع نیازهای مردم دارد. اولین کلینیک تخصصی درمان زخم‌های دیابتی اواخر آذرماه امسال پس از طی فرآیندهای آزمایشی و بالینی و به همت شرکت توسعه فناوری پلاسما در بیمارستان شهید مفتح شهرستان ورامین برای مردم تلاشگر این منطقه افتتاح شد. همچنین در راستای توسعه این خدمات دومین کلینیک تخصصی درمان زخم‌ همزمان با برگزاری سمپوزیوم پلاسما پزشکی در استان البرز و شهر کرج افتتاح می‌شود و تا سال دیگر به ۵۰ کلینیک در سراسر کشور توسعه می یابد. گذشته از نقش دانش و فناوری پلاسما در ایجاد انقلاب علمی، درمانی در حوزه پزشکی و سایر وجوه زندگی مردم باید به نقش گسترده این دانش در بخش‌های گوناگون نیز توجه وافر و آگاهی بخشی لازم صورت گیرد. خوشبختانه سازمان انرژی اتمی در دو سال اخیر توانسته انباشت علمی صورت گرفته در طول سالیان اخیر در این نهاد علمی و تحقیقاتی را به مرحله کاربردی برساند و از طریق تبدیل ایده به محصول اثرات این دانش کاربردی را در زندگی روزمره مردم بیشتر ملوس کند. بدون شک دستیابی به دانش و فناوری‌های مهم و راهبردی که سالیان سال در انحصار کشورهای غربی بوده است و این کشورها با تخاصم و دشمنی از دستیابی سایر ملل به این فناوری‌ها و همچنین فناوری‌های نوین جلوگیری کرده‌اند؛ موجب ایجاد خودباوری در بین دانشمندان جوان کشورمان و درنوردیدن مرزهای دانش در سایر حوزه‌ها و علوم کاربردی می‌شود که نتیجه بلافصل آن توجه بیشتر دولتمردان به این حوزه است تا زمینه‌های لازم برای توسعه این دانش و فناوری کاربردی فراهم شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها